Co dělat o Halloweenu

Zveřejněno 12. 10. 2021

Přestože Halloween je typicky americkým svátkem a k nám se dostal až díky sociálním sítím a Hollywoodu, stále víc lidí ho tady každoročně oslavuje. Asi se není čemu divit, Halloween má atmosféru, která se k strašidelnému podzimu hodí. A naše Dušičky nejsou takovým lákadlem, aspoň pro mladé lidi. Navíc, stejně jako většinu věcí, americké filmy dokázaly idealizovat i tenhle svátek, takže zbytek světa dostal takové menší FOMO.

Pokud jste se i vy rozhodli letos Halloween oslavit, máme pro vás doporučení na akce, které se v říjnu konají, nebo na aktivity, kterými můžete slavit i z domova.

Co dělat na Halloween

Dušičky pod Pražským hradem

Zažijte podzimní atmosféru Prahy a vydejte se do Zahrad pod Pražským hradem. Zahrady budou otevřené od 10 do 22 hodin celý halloweenský víkend a pro zájemce budou také připravené komentované prohlídky (v 17, 19 a 20 hodin). Vstupné je 120 korun, snížené za 100. Udělejte si výlet a zapalte svíčku na památku blízkých. Více informací o akci najdete na oficiálních webových stránkách.

Halloween v botanické zahradě v Troji

Akce věnovaná hlavně dětem se uskuteční v Horní zahradě pražské Botanické. V neděli od 13 do 19 hodin bude připravený program se soutěžemi a úkoly, završený lampionovým průvodem. Vstupné odpovídá standardnímu ceníku do Botanické zahrady a vítání jsou i čtyřnozí členové rodiny.

Prague Halloween festival

Halloweenská party v kostýmech se letos koná v Radosti FX 29. a 30. října. Jedna z největších halloweenských akcí v Praze určitě nezklame, pokud budete zrovna v náladě na velkou oslavu. Příprava kostýmu je v tomhle případě nezbytností, takže vytáhněte své nejlepší nápady.

Když chcete raději zůstat doma

Vyřezávání dýní, pečení, vaření, strašidelné filmy nebo knihy. Halloween můžete stejně dobře oslavit i z pohodlí domova.

Dobré filmy nikdy nemůžou zklamat a ke každému svátku tak nějak patří, že si pustíte i tematický pořad. Zkuste některé z našich doporučení.

Já osobně budu vždycky a každému doporučovat recepty, tak už to bývá, když máte ve 20 letech záliby jako babička. V naší rubrice s recepty najdete třeba jídla z dýně (protože nic neříká víc Halloween jako dýně), k tomu si uvařte dýňové latté jako ze Starbucks a máte splněno.

Strašidelné knihy nesmí na seznamu chybět, a ať už sáhnete po klasice jako jsou romány od Stephena Kinga nebo nějaké víc lowkey knize, na výběr je toho spousta.