Co dělat o Halloweenu

Zveřejněno 12. 10. 2021

Přestože Halloween je typicky americkým svátkem a k nám se dostal až díky sociálním sítím a Hollywoodu, stále víc lidí ho tady každoročně oslavuje. Asi se není čemu divit, Halloween má atmosféru, která se k strašidelnému podzimu hodí. A naše Dušičky nejsou takovým lákadlem, aspoň pro mladé lidi. Navíc, stejně jako většinu věcí, americké filmy dokázaly idealizovat i tenhle svátek, takže zbytek světa dostal takové menší FOMO.

Pokud jste se i vy rozhodli letos Halloween oslavit, máme pro vás doporučení na akce, které se v říjnu konají, nebo na aktivity, kterými můžete slavit i z domova.

Co dělat na Halloween

Dušičky pod Pražským hradem

Zažijte podzimní atmosféru Prahy a vydejte se do Zahrad pod Pražským hradem. Zahrady budou otevřené od 10 do 22 hodin celý halloweenský víkend a pro zájemce budou také připravené komentované prohlídky (v 17, 19 a 20 hodin). Vstupné je 120 korun, snížené za 100. Udělejte si výlet a zapalte svíčku na památku blízkých. Více informací o akci najdete na oficiálních webových stránkách.

Halloween v botanické zahradě v Troji

Akce věnovaná hlavně dětem se uskuteční v Horní zahradě pražské Botanické. V neděli od 13 do 19 hodin bude připravený program se soutěžemi a úkoly, završený lampionovým průvodem. Vstupné odpovídá standardnímu ceníku do Botanické zahrady a vítání jsou i čtyřnozí členové rodiny.

Prague Halloween festival

Halloweenská party v kostýmech se letos koná v Radosti FX 29. a 30. října. Jedna z největších halloweenských akcí v Praze určitě nezklame, pokud budete zrovna v náladě na velkou oslavu. Příprava kostýmu je v tomhle případě nezbytností, takže vytáhněte své nejlepší nápady.

Když chcete raději zůstat doma

Vyřezávání dýní, pečení, vaření, strašidelné filmy nebo knihy. Halloween můžete stejně dobře oslavit i z pohodlí domova.

Dobré filmy nikdy nemůžou zklamat a ke každému svátku tak nějak patří, že si pustíte i tematický pořad. Zkuste některé z našich doporučení.

Já osobně budu vždycky a každému doporučovat recepty, tak už to bývá, když máte ve 20 letech záliby jako babička. V naší rubrice s recepty najdete třeba jídla z dýně (protože nic neříká víc Halloween jako dýně), k tomu si uvařte dýňové latté jako ze Starbucks a máte splněno.

Strašidelné knihy nesmí na seznamu chybět, a ať už sáhnete po klasice jako jsou romány od Stephena Kinga nebo nějaké víc lowkey knize, na výběr je toho spousta.

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

V pořadí 14. ročník celorepublikového festivalu Den architektury opět pozve na stovky akcí ve více jak 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku. Od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024 bude jeho nabitý program objevovat zapomenutá a opomíjená...

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

Festival Praha žije hudbou přináší již tento pátek a sobotu (7. a 8. června) nabitý program s více než 120 účinkujícími, kteří pod heslem Umění patří do ulic zaplní nejen hudbou pražské ulice, náměstí nebo parky. Na pětadvaceti různých místech festival nabízí...

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Slyšíte-li ve snu krásnou hudbu, je to šťastné znamení – čekají Vás samé dobré zprávy!“ Jedna z nich je již zde – Letní slavnosti staré hudby zveřejnily program svého jubilejního 25. ročníku, jehož vyladěnou dramaturgii rámují SNY. Festivalová nabídka se v širokém...