10 let StyleBrunche

Zveřejněno 4. 12. 2020

Mám tolik myšlenek a vůbec nevím, jak začít. Mám začít od konce? To je teď moderní, ne? A nebo můžu využít narážky na slovo „moderní“ a pustit se do toho hezky od začátku. To je přesně ten problém, když máte mnoho myšlenek a doufáte, že tím, že je napíšete, je učešete a vyjasníte si vše – jen si musíte poradit s tím začátkem. Ale jak se tak dívám na obrazovku, nějaký začátek už tu mám, tak mohu pokračovat.
Toto učesávání myšlenek byl jeden z mnoha důvodů, proč jsem před deseti lety s mou drahou kamarádkou sedla k počítači a založila si blog. A že těch myšlenek za tu dobu bylo. Horší i lepší.

Tolik myšlenek a najednou jsem v tom nebyla sama. Před rokem jsme seděli s holkama z redakce ve francouzské kavárně, popíjeli víno a plánovali tento rok. Rok, kdy oslavíme deset let této neuvěřitelné cesty. Když před sebou vidíte rozpis jednotlivých měsíců a sumírujete si, co vás čeká, máte ve všem zcela jasno. Únor – valentýn, březen a září měsíce módy, květen to je první máj a den matek. Nic vás nemůže překvapit. „Takže červen dáme jako no a co měsíc?“ ptala jsem se holek. „Haha to sedí, to mám mít termín, tak to bude jedno velký no a co.“ Směje se Viky, která nám chvíli před tím ukázala ultrazvuk malého vetřelce.

Najednou tu byl březen a všichni jsme zjistili, že nic není jistý. Absolutně nic. Svět se ze dne na den proměnil a velké plány musely počkat. Všichni jsme se museli trochu změnit a posilnit se. Jediné, co zůstalo bylo narození vetřelečka – krásné a nejmladší členky StyleBrunche. Nikdy nic není tak černé.

Každého z nás tento rok totálně rozložil, ale věřím, že se všichni skládáme znovu dohromady a silnější. Vylepšenější.

Pokud se vrátím k webu, dlužím vám všem obrovský dík. Přes všechno, co se dělo, byl pro nás tento rok nejúspěšnější za celou dobu. Sešlo se vás zde takové množství, které již z kraje roku překonalo naše cíle na celý rok. Díky vám.

O to více mne mrzelo, když padla poslední naděje ve velkou oslavu tohoto 10. výročí. Ale odpověď byla tak jednoduchá. „Vždyť to 10. výročí je celý rok, ne?“ A bylo to. Jsme silnější a připraveni vzít celý desátý rok útokem. Každý měsíc se zde objeví nějaké překvapení. Začněme skromně třeba presety a dotáhněme to na plánované grand finale. Jen o trochu později, ale doufejme, že již společně.

#37 Editorial: Nostalgie

#37 Editorial: Nostalgie

Sedím v rušné kavárně s výhledem na ještě rušnější ulici. Mé okolí je tak perfektním protikladem toho, jak se cítím. Měla bych si zkontrolovat hodinky a ujistit se, že na svou další schůzku nepřijdu pozdě, ale teď mám schůzku sama se sebou a na této chvíli je něco, co...

Na křídlech existence

Na křídlech existence

Naučila jsem se vstávat brzy. Nemyslitelné se stalo skutečností. Ačkoliv cesta k rannímu vstávání nebylo zrovna ta, kterou bych si zvolila a ač to bylo těžké, odměnou mi je dnešní pomalé sobotní ráno. Oblékám teplý dlouhý kabát, sluneční brýle a vysoké teplé boty. Na...

#35 Editorial: Transformace

#35 Editorial: Transformace

“Většina lidí žije fikci. Ani já nejsem výjimkou. Největší problém ale je, že nevíš s jakým druhem fikce máš co do činění. Neznáš zápletku; styl stále není nastaven. Jediné, co víš, je jméno hlavní postavy. Nicméně tato nová fikce znovuobjevuje, kdo jsi. Dej tomu čas,...