Místa, kam si nemusíte brát telefon

Autor anh nhung
Zveřejněno 19. 10. 2022

Možná vás překvapí, že telefon vlastně na spoustu míst nepotřebujete.

Alespoň ne k tolika činnostem, o kterých si myslíte, že by se jich měl účastnit. Telefon vlastně nepotřebujete… v podstatě nikdy… ale hlavně ne v následujících scénářích, jak je vyzkoušeno, ověřeno a potvrzeno mým často beztelefonním zmatkem.

Na schodech

Nestojí za pád ani za rozbitý displej.

Když jste s rodinou

Rodinní příslušníci potřebují neustálé potvrzení, že nejste zrovna uneseni. Když jste s nimi, mají potvrzení, že jste v pořádku. Odložte telefon.

Ve sprše

Žádný Snapchat nestojí za uklouznutí a pád.

Ve vaně

Opakuji: žádný Snapchat nestojí za uklouznutí a pád, ale tohle se týká vašeho elektronického zařízení. Je kluzčí než mýdlo a mnohem dražší.

V koupelně obecně

Kino

Právě jste zaplatili 500 korun za občerstvení a sledování filmu, tak si vezměte svých 500 korun a snězte občerstvení a sledujte film. Co když vám někdo v půlce filmu napíše něco otravného a zkazí děj?

Když řídíte auto

Ano GPS, pokud si ji nastavíte na palubní desce, ale ne psaní SMS.

V kanceláři

Představte si, kolik práce byste udělali, kdybyste sečetli vteřiny, kdy jste se podívali na telefon, nebo minuty, kdy jste s někým komunikovali, a pak si je odečetli od svého pracovního dne. Pravděpodobně byste mohli skončit o celou hodinu dříve.

Na kávu

Chvíle útěchy si dopřejte v co největším klidu.

Na jógu

Zničí váš zen ještě předtím, než začnete, a rozbije ho jako chuligán rozbíjející dýni na Halloween ve chvíli, kdy se na něj podíváte.

K jídlu

Na plavání…

nebo vlastně na jakékoliv vodní aktivity.

Na vaší pohovce

Nikdo se nemůže zlobit, když neodpovíte na zprávu, když se vymluvíte na „usnul jsem na gauči“. Navíc, kdy jste naposledy sledovali televizní pořad od začátku do konce, aniž byste byli napůl rozhození?

Na koni

Telefon vám nepomůže jet rychleji ani se udržet na koni!

Na houpací síť

Houpací síť je od toho, aby se na ní relaxovalo! Dopřejte si správný relax – bez telefonu.

Na posteli

Zavři oči. Všechno to může počkat do rána. A po kávě.

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...