Halloweenské recepty

Zveřejněno 23. 10. 2021

Letos jsme si pro vás připravili halloweenské recepty, které se hodí, ať už slavíte doma, nebo na party. A jak už to bývá, v hlavní roli je dýně a jablka.

Sněhové pusinky

  • 100 gramů bílků (jsou to přibližně 3 vejce)
  • 225 gramů cukru krupice

Oddělené bílky (opravdu v nich nesmí být ani kousek žloutku) vyšlehejte do tuha, postupně zašlehávejte cukr. Zdobícím sáčkem (můžete použít i plastový pytlík) vytvořte na pečící papír tvary – pro náš účel takové 3 dílky na sobě, aby připomínaly duchy.

Pečte (sušte) v troubě na 100 stupňů přibližně 15 minut, pokud máte pusinky větší, tak déle. Až půjdou odlepit od papíru a budou lehké, jsou hotové.

Černou polevou nebo potravinářským barvivem udělejte duchům oči a pusu. A máte hotovo!

Halloweenské recepty - sněhové pusinky

Obrácený jablečný dort

  • 170 gramů másla
  • 250 gramů cukru krupice
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 190 gramů hladké mouky
  • lžička kypřícího prášku
  • lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 3 jablka

Na karamel:

  • 120 gramů másla
  • 140 gramů třtinového cukru

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme vejce a mléko. Mouku smícháme s kypřícím práškem, skořicí a solí. Lehce vmícháme do tekuté směsi.

Máslo s cukrem dáme do hrnce a necháme rozpustit. Potom pomalu vaříme (jen na nízké teplotě, aby máslo trochu bublalo), než se spojí dohromady a vznikne karamelová omáčka.

Karamel nalejeme na dno dortové formy. Oloupaná a nakrájená jablka (na větší kusy, cca 2 centimetry tlusté) naskládáme na karamel. Zalijeme těstem a pečeme 45 minut nebo dokud nevyjde čistá špejle. Potom nechte dort 10 minut vychladnout, než ho překlopíte a vyndáte z formy.

Halloweenské recepty - obrácený jablečný dort

Dýně

Dýně je klasika, co se týká celého podzimu. Je to velmi univerzální ingredience – můžete z ní připravit jak sladké, tak slané, jídlo i pití. My jsme pro vás nachystali dýňovou polévku a dýňovou bábovku. Oba recepty najdete v článku Jak (ne)tradičně využít dýni. A pokud máte chuť na teplý nápoj, zkuste si doma připravit dýňové latté.

Jablka v županu

  • 90 gramů polohrubé mouky
  • 60 ml mléka
  • 1 vejce
  • lžíce cukru krupice
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3-4 jablka
  • skořicový cukr

Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi centimetr tlustá) a zbavíme jádřince. Mouku, mléko, vejce, cukr, prášek a sůl smícháme dohromady. Jablka obalíme v těstíčku a osmažíme v oleji dozlatova. Ještě teplá jablka posypte skořicovým cukrem. Se zdobením si můžete víc vyhrát a třeba na ně nakreslit pavučinu nebo polít červenou omáčkou z ovoce, pokud chcete víc toho Halloweenu.

Vanilkové rohlíčky třikrát jinak

Vanilkové rohlíčky třikrát jinak

Každá rodina má svůj vlastní recept na úspěšné Vánoce. Určitě se ale shodnem, že cukroví je velká věc všude. Rodiny a sousedé se mezi sebou běžně předhání, kdo má lepší recepty a kdo peče víc druhů (pak že Vánoce jsou svátky klidu a míru). Sama znám rodiny, kde se...

Veganské letní recepty ála Rostlinkář

Veganské letní recepty ála Rostlinkář

Léto je v plném proudu, a proto to chce pořádnou dávku letních receptů! Správný letní pokrm osvěží a zároveň jeho přípravou netrávíme příliš času. Protože upřímně, vaření mě sice baví, ale v létě mám i jiný plány než postávat v kuchyni. Veganské proteinové těstoviny...

Rostlinkář: Snadné veganské recepty plné bílkovin

Rostlinkář: Snadné veganské recepty plné bílkovin

Dovolte, abych se vám dnes představil, jako nový šéfkuchař na Style Brunchi! Postarám se o váš rostlinný jídelníček. Vaření mě baví, ale jsem taky jen člověk, tak se nemusíte bát receptů, kvůli kterým budete muset vstávat za úsvitu. A protože cvičím a držím se ve...