Odlehčená večeře, svačinka do krabičky nebo jednoduše řečeno zeleninový salát. Jednoduchý recept, který nabudí vaše chuťové buňky k dodělání další várky. Otevřeme si tu navíc malé okénko benefitů. Taková mrkev nepodporuje pouze naše oči a pleť, ale také pomáhá uvolňovat napětí v cévách, působí antisepticky a antibakteriálně, podporuje imunitní systém a trávení. Celer přispívá k likvidaci zánětů v trávícím traktu, obsahuje antioxidanty, prospívá cévám, snižuje cholesterol a má pozitivní účinky na práci žlučníku a ledvin.
Připravte si na 2 porce:
- 5 středních mrkví
- bulvu celeru
- 500 gramů bílého jogurtu
- půl citronu
- sůl
- pepř
- semínka či oříšky na ozdobu
- plus zakysaná smetana, kdo by rád krémovější verzi
Nejprve si okrájíme mrkve a celer. Poté mrkve a celer nastrouháme najemno, vymačkáme šťávu z celé půlky citronu, aby mrkev nezhnědla a přidáme jogurt, sůl a pepř podle chuti. Zamícháme a je hotovo. Salát můžete ozvláštnit semínky nebo oříšky.
Rychlý, jednoduchý a lehký recept, který se neztratí ve slunečných dnech, ani v těch méně slunečných.
Dobré chutnání!