Secondhand online: seznam těch nejlepších z instagramu

Zveřejněno 20. 4. 2021

Minimalistický šatník je jistě super, ale s prvními teplými dny strávenými v karanténě u mě v šatně došlo k očistě a tři pytle oblečení, které (jak by řekla Marie Kondo) už nezářilo štěstím, a vydalo se na cestu k jiným majitelům a nechalo mi tak místo na nové kousky a nové příběhy. Jak mi ale chybí vybírání kousků v sekáčích. Snažit se ulovit ten jeden jedinečný jarní plášť a koženou bundu, kterou nikdo jiný mít nebude. Pokud to cítíte stejně, čtěte dál. Vybrali jsme totiž zajímavé online secondhandy, které naleznete na instagramu a kde načerpáte novou inspiraci a ulovíte si krásné kvalitní kousky. 

Lula Vintage Prague

Lulu řídí krásná Lucka, které začala s jedním instagramovým účtem, kam přidávala pečlivě vybírané kousky z kvalitních materiálů. Jelikož Lucka sama má skvělý vkus, byla záruka, že zde nešlápnete špatně. Nabízí široký výběr kabátů,minimalistických sáček, košilí, triček, mikin, svetrů, kalhot i kabelek. Kašmír, vlna, bavlna, kůže,… Lula má od loňského roku i kamennou prodejnu v Praze na Vinohradech v Řipské, která je sama o sobe minimalistickým skvostem. Nově má také eshop, ale pozor! Musíte být skutečně rychlí, jelikož téměř vše je okamžitě pryč. 

Tip: Na instagramu přes den vždy uvidíte, inspiraci s kouskem, který bude podobný tomu, co večer bude na eshopu. Pokud to bude něco, co si přejete, zapněte si na instagramu upozornění na Luly nové příspěvky, díky tomu pak nebudete muset smutnit, že jste něco nestihli. Podobně jsem si ulovila božský kožíšek, který jsem do druhého dne měla. 

Old New Fashion

Pokud hledáte extravagentnější kousky, určitě doporučuji sledovat @_oldnewfashion_ na instagramu. Najdete zde i skutečné skvosty a 10% z výdělku jde vždy na nějaký dobročinný projekt. Mohu zde opět osobně doporučit i rychlost s jakou si můžete vybrané kousky hned vyzvednout. Pokud budete mít štěstí, ulovíte zde i značkové věci za zlomek ceny. Mimo klasického i kabelky (tato Celine), šperky (Swarovski nebo Escada) nebo boty (např. originální Prada či Isabel Marant lodičky).  

More Than Fashion 

Tento secondhand má mimo jiné také kamennou prodejnu. V tuto chvíli fungují jako výdejní okýnko. Opět zde naleznete i luxusní značky. Celine psaníčko i s dustbagem, MaxMara lodičky s krabicí. Určitě si zde vyberete. Opět to však chce rychlost. Obzvláště u luxusních kousků, které jsou okamžitě pryč. Také zde můžete podpořit nějakou dobročinnou sbírku. 

Vintage Spot

Minimalistické oblečení a bold šperky. Tak mám zafixovanou charakteristiku tohoto online výběrového secondhandu. Navíc jejich fotky a celý feed je jako pohlazení na duši. Navíc zde opět naleznete poklady v podobě luxusních značek. A ty šperky nejsou pouze bižuterie, naleznete zde i dražší materiály, jako třeba zlato a stříbro. 

HeyBae Vintage

Poměrně nový sekáč, kde si přijdou na své i milovnice pastelových barev. Krom klasických značek zde naleznete třeba i kousky od českých módních návrhářů.  Také vás překvapí i s vintage designovým nábytkem. 

Bonus: 

Luxury Fashion

@if_luxury.fashion není úplně sekáč, přesto si jsem jistá, že potěší mnohé z vás. Jedná se o outlet zboží známých značek, převážně Oh polly, která nabízí módu především pro menší holky (výškově). Koupit si můžete celý balíček oblečení za nějakou částku (cca kolem 1000 Kč). V balíčku pak naleznete průřez různými kousky z jedné velikosti. Což je skvělá nabídka. 

 Quarted 

Quarted sice secondhand je, ale designový. Mramorové stoly a desky, vintage lampičky, designové vázy. Každý kus je tak dokonalý, že je nemožné nepřidat tento instagram do seznamu. Další profil, kde mám zapnuté upozornění, protože zde také zkrátka nechcete zaváhat. 

Pro více sekáčů navštivte naši mapu Dýchánků u madame Sekáč

Atmosféra luxusního butiku ve stylovém Slow Bazaru

Atmosféra luxusního butiku ve stylovém Slow Bazaru

A přesně taková atmosféra, kterou jsem vykreslila v názvu článku, na mě dýchla hned ve dveřích. WOW. Připadala jsem si jako v luxusním salonu, už jen chyběla ta sklenička šampaňského na uvítanou, jak to je ve filmech a v buticích na luxusních nákupních třídách....

Přestupní stanice – sekáč s obrovským přesahem a dobrým srdcem

Přestupní stanice – sekáč s obrovským přesahem a dobrým srdcem

Ani nevíte, jak moc mě těší, že pro náš “měsíc vztahů” mohu představit právě tento seconhand.  V Přestupní stanici nejenže myslí ekologicky (vždyť vztah k životnímu prostředí je taky vztah), oni myslí i na druhé. Vztah k bližnímu, nabídka pomocné ruky lidem bez...