Jak jednoduše vyfouknout vejce

Zveřejněno 16. 3. 2021

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí. Najednou se musíte naučit vajíčka vařit, barvit a vyfukovat vy. Ale není to tak děsivé, jak to zní. Není pravda, že se vám při vyfukování vajíček bude chtít omdlít, nenechte se odradit. Je to snadné a rychlé a Style Brunch pro vás má návod jak vajíčka vyfouknout se dvěma i s jednou dírkou.

Uvažujete, že letos budete malovat vajíčka. Super! Ale copak má smysl se s tím malovat, když se to pak stejně oloupe a sní? Leda že si necháte pouze skořápku. Takové vyfukování vajíček se může jevit jako zcela banální záležitost. Nebudu vám lhát. Fakt to nic není. Přesto mám mnoho přátel, kteří to v životě nedělali a ruku na srdce, také jsem nováček. Ale je to další z milníků dospělosti, které je nutné překonat.

jak vyfouknout vajíčka

Co budete potřebovat

Základem je vajíčko. Stoprocentně bude lepší nějaké farmářské, které na sobě bude mít značení začínající 0 CZ … popřípadě ještě 1 CZ … Nula znamená, že vajíčka pochází z ekologického zemědělství, jednička znamená, že jsou od slepic z volného výběhu. Obojí je super si ohlídat. A pokud máte vajíčka od příbuzných či sousedů – úplně nejlepší. Tak jako tak vajíčko nezapomeňte důkladně omýt.

Dále pak mísu, kam budete vajíčka vyfukovat. Dále špendlík nebo jehlu, špejli a brčko.

jak vyfouknout vejce dvě dírky

Jak vyfouknout vajíčko

Nejznámější je vyfukování se dvěma dírkama. Na každém konci vajíčka udělejte pomocí špendlíku dírku. Nebojte se přitlačit, vajíčko tím nerozbijete.

jak vyfouknout vejce dvě dírky

Na spodní části vajíčka skrze dírku protáhněte ještě krouživými pohyby špejli, aby se dírka trochu zvětšila a vnitřek vajíčka trochu prošťouchejte. Volské voko s toho nebude ale omeletu nebo míchaná vajíčka z toho pak ještě uděláte.

jak vyfouknout vejce dvě dírky

Špejli vytáhněte a teď je čas foukat. Foukejte do menší dírky. Pokud se bojíte foukat přímo na vajíčko – hygienické důvody, strach ze syrového vajíčka,.. – doporučuji přes vajíčko dát papírový kapesníček či ubrousek a foukat přes to.

Uala máme hotovo.

Teď přijde ta zajímavější část.

Jak vyfouknout vajíčko jednou dírkou.

Pokud nechcete vyfouknutá vajíčka věšet na šňůrky a dělat z nich závěs, pravděpodobně by vám stačila pouze dírka jedna. To je vlastně možná ještě jednodušší než první způsob.

jak vyfouknout vejce jednou dírkou

Na spodní straně vajíčka udělejte opět pomocí špendlíku a špejle o něco větší dírku. Do ní vsuňte jeden konec brčka a vedle nechte ještě trochu prostoru a foukejte. Ve vajíčku vznikne přetlak a bílek se žloutkem vytečou tím prostorem ven.

jak vyfouknout vejce jednou dírkou

Se skořápkami si naložte dle libosti a vnitřek můžete použít do pečení, na míchaná vajíčka nebo na vynikající omeletu.

(Fun fact: Víte, že ve Francii se testují dovednosti kuchařů právě na omeletách, nesmí být suché a uvnitř krémové. Kdo by si teď dal omeletu?)

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...

DIY Beauty produkty, které si můžete vyrobit doma

DIY Beauty produkty, které si můžete vyrobit doma

Tři DIY návody na domácí kosmetické produkty, které skutečně fungují a nepotřebujete k tomu žádné speciální ingredience nebo přístroje. Někdy může být nákup zcela přírodních produktů složitý, obzvláště když tomu nerozumíte, nevíte zda-li to bude opravdu fungovat a...