Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Zveřejněno 13. 3. 2021

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak si snadno a efektivně vyrobit pár takových scrunchies z pohodlí domova. A přitom ušetřit nějaký ten peníz za často předražené vlasové doplňky (pokud teda nejsou zrovna ve slevě), to se vaší peněžence vyplatí!

Nejprve si rozmyslíme, z jaké látky a barev, chceme gumičky tvořit. Za sebe bych nejvíce doporučila bavlnu nebo satén, z těchto materiálu to jde od ruky a navíc výsledek vypadá skvěle. Co se týče barev a vzorů, fantazii se meze nekladou. Volba je zcela na vás.

Vybranou látku vezmeme a naměříme si pruh, zhruba 50 centimetrů dlouhý a 10 cm široký. Vystřihneme ho a látku přeložíme tak, aby byla vidět po obou stranách z rubu. Zašpendlíme a pustíme se do šití. Zvolíme si takovou nit, aby v látce nebyla příliš viditelná, tzn. do světlé barvy světlá nit, do tmavé barvy tmavá nit. Šijeme takovým způsobem, aby byl pruh pod linií nitě, co nejširší – budoucí šířka gumičky. Takže sešijeme látku opravdu co nejblíže k okraji. Pokud máte šicí stroj, znamená to pro vás velikou výhodu.

Jelikož pruh máme sešitý z rubové strany, je potřeba ho obrátit na líc. Spínací špendlík zapíchneme do jedné vrstvy konce látky a provlékneme ho. Voila, máme tělo scrunchie.

Stačí už pouze vzít spínáček a společně s elastickou gumou provléct látkovým pruhem, trochu poupravit shrnutí látky tak, aby se vám to líbilo a na konci vytvořit pevný uzlík.

Na závěr sešijeme konce látky a vaše scrunchie je na světě!

Udělejte radost sobě, kamarádce nebo ségře, procvičte zručnost a oživte svoje vlasy. Do culíku, drdolu, copu – značka ideál. Přeji vám krásný březen plný kreativity!

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

DIY Beauty produkty, které si můžete vyrobit doma

DIY Beauty produkty, které si můžete vyrobit doma

Tři DIY návody na domácí kosmetické produkty, které skutečně fungují a nepotřebujete k tomu žádné speciální ingredience nebo přístroje. Někdy může být nákup zcela přírodních produktů složitý, obzvláště když tomu nerozumíte, nevíte zda-li to bude opravdu fungovat a...