Rady do života, kterými je nemožné se řídit (+ soutěž)

Zveřejněno 3. 4. 2020

Je tolik životních rad, které se staly součástí našeho slovníku a které používáme na denním pořádku. Ale uvědomuje si každý, kdo je používá to riziko, že je prakticky nemožné se těmito pravdami řídit?  Možná by se k něm také měla přidávat nějaká příbalová informace ve stylu: „Lékaři varují, že užíváním těchto zpočátku neprůstřelných polopravd mohou vznikat dilemata, ze kterých mohou být až deprese. Ten, komu budou tyto rady věnovány se může uchýlit na několik dní do postele, jelikož to je to ideální místo, kde nic nemůže zkazit.“


Začněme s tím nejlepším, nějací pamětníci možná vzpomenou na „YOLO“ tedy žiješ jenom jednou. Jojo, není to bezvadný? Žij teď v tuto chvíli, následuj své srdce a nepřemýšlej! Teď je teď, co bude, to bude. Ale, ale, ale. Snad byste nečekali, že to bude tak jednoduché, že ne? Protože, život je dost dlouhý, takže vlastně neni úplně ideální jednat v zápalu chvíle, protože před sebou máme všichni ještě dost života.


Další mé oblíbené – jdi si za svými sny! Nikdy, nikdy, nikdy a ještě jednou niky se nevzdávejte svých snů. Obětujte tomu vše. Však víte, jak Justin Bieber si šel za svými sny a podařilo se mu to, žejo. A ne jen on. Celá řada těch, kteří nebyli líní, nedbali na to, co říká okolí a šli si za svým. Jenže… ještě lepší je pracovat abys žil, ne žít, abys mohl pracovat. Žijte život i mimo práci, věnujte se vztahům a tomu, co vám zůstane na konci dne. Znáte to, ten film Ďábel nosí Pradu, jak nakonec ta veleúspěšná žena byla hrozně sama. A to přeci nikdo nechce.


S tím souvisí i takové to soustřeď se na cíl. Což dává dokonalý smysl, pokud nevezmeme v úvahu, že i cesta je cíl?
Věř si.

 Je něco, proti čemu se nedá nic namítnout. Přidejme k tomu. Nedělej to, z čeho máš špatný pocit. Co tě těší dělej častěji. Ale takové to udělej každý den jednu věc, které se bojíš. Jako takže teď mám najít něco, co jde absolutně proti mému přesvědčení a instinktům a udělat to? Protože však ano, co když přeci jen moje instinkty lžou?


Láska znamená hodně práce. Aby to fungovalo, musíme na tom makat. Vyžaduje mnoho naslouchání, starostí, péče. Ale přeci láska je snadná, když je to to pravé. A existuje tedy to pravý někdy někde? Protože vztah, který nám ubírá síly není to pravé.

A vlastně lidé se mění. Každej jsme byl mladej a blbej. Ale lidi se nemění. Nebuď naivní, jestli ti ublížil prvně, ublíží ti zas. 

No. Hodně štěstí! Hahaha. Kecám, žádný štěstí neexistuje.

Ale takto při pátku pro vás máme i jednu pozitivní zprávu. Někdo, kdo rád hledá pravdu na dně sklenky a měl by chuť na toto téma trochu polemizovat, ale nemá s čím, tak pro ty z vás tu máme něco přesně na míru.

Všimli jste si již reklamního spotu s Jiřím Macháčkem s mottem „Spolu jsme sami sebou“? To je narozeninový dárek, který si nadělil Božkov, nejsilnější značka lihovin v Česku, který slaví výročí 100 let od založení. Tento spot vyzdvihuje typický symbol Božkova – plachetnici a která zastřešuje hlavní produkty značky.

Božkov jejiž také takovým tradičním symbolem Velikonoc pro dospělé. A proto nadělí i dvěma z vás narozeninový dárek v podobě lahve Republica, abyste ty Velikonoce měli veselejší!

Jak soutěžit: Napište nám buď pod soutěžní příspěvek na instagramu @stylebrunch.cz nebo na email pj@stylebrunch.cz jak budete trávit Velikonoce v karanténě. Dva z Vás, kterým již bylo 18 let, vybereme a Ti se budou moci těšit na svůj dárek. (Pouze upozorňujeme že termín dodání výhry se vzhledem k současné situaci může protáhnout, proto prosíme o strpení a budeme v kontaktu!)

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...