Party outfit, značka Made in “sekáč”

Zveřejněno 18. 12. 2019

Blížící se Vánoce. S tím souvisí, ať chceme nebo ne, trocha (nebo i trocha víc) toho stresu, shonu, přeplněných obchoďáků, všude lidi ověšení taškami s čerstvě ulovnými dárky, dobíhající tramvaj, autobus nebo řítící se po schodech do spárů metro-vestibulu, hlavně aby něco bylo pod vánočním stromečkem. Dítě: „Ale dárky nosí Ježíšek….!?!“. Rodič: „O kdo jiný?“. Dítě: „Noooo, ale proč má ta paní ty dárky?“. Rodič: „Třeba má někdo narozeniny.“. „Ale proč má vánoční papír?“. Rodič nasraně: „Protože, třeba,…dělej, vystupujeme, děleeej!“, tlačící dítě ven kolem puberťáka se sluchátky v uších, který se na děcko kysele šklebí. Klasika. Ahoj, vánoční čase pohody, klidu a míru, lidí, kteří jsou v poho, a těšeníčka těšení. Ahoj, skvělá česká pošto, vyprodané zboží a nefunční e-shopy! Už jste mi všechny moc a moc chyběly.

A taky ahoj pracovní přesčasy, na poslední chvíli dodělávané projekty, věčně zasekané počítače, zamrzlé internety (když nejsou internety, nemůžu pracovat, VOLNO, zkouknu Instáč…..hm, no wifi, no internet, protože vyčerpaná data na mobilu…nuda, pfuuu). Ale pozor, taky vánoční pracovní večírky. A tady se konečně dostáváme k tématu dnešního článku (ten úvod jsem si nemohla odpustit, pardó, ale nakonec jsem se dostala, kam jsem chtěla ?). 

A další stres, protože co na sebe. A další stres, protože nemám, co na sebe. A další, za co asi koupím nový outfit, něco vhodného, když jedna z posledních stovek padla za sušené dobroty a oříšky, co má tak ráda babička.  Ta, bude mít radost! A já budu na večírku asi nahá…..ehm….dobře, zamyslím se. 

No, dobře, zkusím se kouknout po něčem v sekáči. JENŽE! Sekáče zavírají brzy, tak v 17, 18. A já sedím v práci a dodělávám poslední urgentní věc. Ach jo, půl 8 večer. Ale když si pohnu, tak stíhám ten sekáč kousek od Václaváku, tam mají do 20.00. Jak jsem vzala tento sekáč útokem se můžete podívat na našem instagramu. Že jste nevěděli, že máme Instagram? No jasně, stylebrunch jde s dobou a má nejen facebook, ale i instagram, a budeme vás tam všechny zásobovat (nebo se alespoň o to budeme snažit) každodenními zážitky, trapasy, ale i úspěchy a vůbec ?.

A zpátky k honu na vánočně-večírkový outfit. Do sekáče vbíhám asi 10 minut před zavíračkou, takže rychle, rychle, rychle. A hele, boty, spousta bot. A kabelky. Letím dolů, s kabátem na party parádu neudělám, nebudu se pařit jen kvůli tomu, že poslední halenku, co je okay, mám pokapanou make-upem…A už to mám. V tomto konkrétním Genesisu mají vše za 99 CZK, což je pecka, protože nacházím vcelku dost ucházejících halenek, transparentních i víc formálních,  party triček se třpytkami, a dokonce i šatů, celkem široký výběr kousků pro nařízené dress codes. Najde se tu tedy něco jak pro business casual, smart casual, tak i formal dress. 

A nemají jenom XS, nebo XXL, ale tak nějak velikosti pro všechny typy a výšky postavy. Pouzdrové šaty, upnuté šaty, se třpytkami, bez třpytek. Níže najdete přehled kousků, které jsem vybrala na ukázku. A vždycky myslete na to, že se dá zkracovat, zakládat, přešívat, prostě upravovat. Zaměřila jsem hlavně na šaty různých barev a stylů, na vrchní díly, protože spodní díl se dá vždy nějak “zrecyklovat a používat do nekonečna. Nicméně, po jedné fotce bot a sukní, alespoň pro představu.

Bohužel jsem při této návštěvě nenašla žádné doplňky, ty dokážou z pytle brambor udělat zázrak. Nicméně, kolikrát lze najít super bižu za 10 kaček, náušnice, náhrdelníky, brože, prstýnky, náramky. 

zdroj: Verči mobil

Tedy, že jste švorc, nestíháte, nechce se vám do klasických obchodů, protože máte obavy, že vás tam stádo ušlape, neznamená problém, tak nevěšte hlavu.

Hezky nádech, výdech, urovnejte si myšlenky v hlavě, nasaďte odzbrojující úsměv (třeba i někoho sbalíte, protože věřte mi, budete jedna, nebo jeden ze sta kolem, a úsměv funguje i v moderní době) a vydejte se vzhůru do víru sekáčů, blešáků a swapů. Zapomeňte na to, že tam najdete jen vytahané, seprané, špinavé a nepoužitelné kousky. Kdo hledá, ten najde, a kdo najde, ten bude hvězda. 

A i když nenajdete, pro nás jsou všechny naše čtenářky a čtenáři hvězdy, tak když budete někdy škytat, víte, kdo na vás myslí. Tak šťastný lov a myslete na úsměv! ?

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...