3 ingredience pro všechny typy pleti

Zveřejněno 15. 9. 2018

Při nespočetném množství produktů, který nám kosmetický průmysl přináší, je jednoduché se v tom ztratit. Jeden čas jsem byla tak ztracená, že jsem si produkty vybírala podle teda typu pleti, co tam radili a pak především podle toho, jak hezký mají flakonek. Pro představu jak je pro mě estetika důležitá. Přesto to nebylo zrovna moudré řešení. Udělala jsem si tedy menší průzkum a mám návod pro ty, kteří jsou ztraceni stejně jako já. Protože nezávisle na to, jaký typ pleti máte jsou ingredience, které věřím, že jsou dobré pro všechny. Takže hledejte přípravky, které budou obsahovat tři níže uvedené. 

Antioxidanty jako je vitamín C

Sluneční záření má za následky oxidační stres, který způsobuje rychlejší stárnutí pleti. Antioxidant jako je vitamín C sice pokožku úplně nechrání, ale zmírňuje tyto dopady. Kdybych chtěla znít jako reklama, je to takový to jak vždycky mluví o pohlcování volných radikálů, které způsobují stárnutí pleti. Mimo jiné zvyšuje produkci koleganu, takže zase ideální proti stárnutí pleti. Jinak vitamín C má samoléčící schopnost, takže bojuje proti tmavým skvrnám na pleti, proti akné nebo růžovým skrvnám. Takže tocha Céčka a pleť má nakročeno k tomu, aby byla krásně sjednocená ať už je to co je to, co vás trápí.

Tip: Je několik forem vitamínu C – nejčastěji se setkáte s kyselinou askorbouvou, která je velice účiná. Dávejte si však pozor na balení. Vitamín C se nesí dostat do kontaktu se vzduchem, jinak z něj nedostanete maximum. Takže ideálně hledejte nepruhledné skleněné lahvičky s pumpičkou nebo jiným zavíráním při kterém nepronikne dovnitř tolik vzduchu. 

SPF

Ať se zeptáte jakéhokoliv odborníka na pleť, bude Vám říkat, že by se neobešli bez nějaké formy opalovacího krému. Můžete sehnat minerální pudry s faktorem, krémy s faktorem. Ačkoli sluníčko je pleti prospěšné, na druhou stranu většina poškození pleti, včetně zvětšených pórů, má příčinu ve vystavení se škodlivému záření.  Takže trocha SPF po ránu a den je zachráněný.

Retinol 

Retinol je přírodní forma vitamínu A, který pleti přispívá k zlepšení jejího povrchu, proti vráskám a zaneseným pórům. Retinol je něco o čem všichni poslední dobou mluví a je to velká věc. Problém je s jeho tolerancí. Když se používá často, pleť může být vysušená nebo podrážděná. Plus se nekamarádí se sluníčkem a také se nedoporučuje těhotným nebo kojícím ženám. Když tohle člověk slyší, nějak začne pochybovat, proč jsem ho zařadila do tohoto seznamu že? Jde o to, že pořád klady převládají nad negativy a pokud se v něm nebudete koupat, ale použijete před spaním malé množství na celý obličej a pak pleti dodáte ještě potřebnou hydrataci, nepocítíte nic špatného, naopak. 

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...