Oblečení za trest

Zveřejněno 21. 6. 2017

Co když jsou módní návrháři jen ďáblovi pomocníci?

Jako by nestačilo, že nás mučí krásnými věcmi, vysokými cenami a malými velikostmi, ještě si vymejšlej kousky oblečení, které nosit není jen tak jednoduché.

1. Overal

Začnu hned tím nejkomplikovanějším. Byla tu teď a stále ještě trochu doznívá vlna overalů. Zdálo se to jako super věc, pohodlný způsob jak nosit dva v jednom a ještě to vypadalo bájově. Přesně věc pro lenochy jako jsi ty, myslelo si mé naivní šestnáctileté já. Následovaly 4 roky tvrdého boje a zjišťování, že to je všechno jen ne oblečení pro lenochy. Protože jít s tou věcí na záchod znamená si celý overal stáhnout. A teď si přestavte. Můj nejmilovanější  overal byl ze Zary a kdo je šikovný čtenář, tak si vzpomíná, že Zara miluje #OblečeníZadaných a ten knoflíček vzadu prostě vyžadoval veškerou mojí jogínskou sílu ze všech 5ti jogínských hodin na kterých jsem kdy byla.
Nejkomičtější příhoda s overalem se mi však stala, když jsem byla testovat podprsenky. Vzpomínáte článek Ta pravá? Pamatuji se, že bylo tehdy strašné horko, podobné jako dnes a možná to způsobilo můj dočasný výpadek rozumného myšlení. Jet testovat podprsenky v overalu? Váážně PJ? Vááážně?
(A při focení spodního prádla jsem si ten overal tak rychle sundavala, že se mi urvalo ramínko a já se musela cestou domů modlit, aby mi to celý nespadlo.)

2. Body 
To je další dva v jednom a řeknu vám, tyhle zlehčováky jsou ve finále víc komplikovaný. Zkoušel si to body už někdo zapnout ve spěchu a se sukní? Já vím, že jsem nejspíš to největší nemehlo pod naším sluncem, ale varuji ty, kdo jsou stejný nemehla jako já a body ještě neměli. Může se totiž stát, že si to zapnete i s tou sukní. Jasně, že vám to brzo dojde, ale není to nic příjemnýho. Fakt ne.
Na druhou stranu jsem zažila éru puberty svých spolužáků někdy v osmé třídě, kdy vymýšleli podlé způsoby jak holce co rozepnout, aby byly vidět její prsa. Body pro ně byl hlavolam na který v té době nemohli přijít.

3. Krátké volné šaty
A nemusí být úplně krátké, stačí že jsou volnější. Ve správné kombinaci s větrem popřípadě přijíždějícím metrem mají kolemjdoucí o zábavu postaráno.



4. „samodržící“ punčocháče
Protože nic takového neexistuje.

5. Průsvitné kabelky
Vždycky se mi líbily. Ale nikdy jsem si nemohla dovolit, aby lidi viděli, jakej mám bordel v kabelce.

A čím mučí návrháři vás?

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...