15 podzimních víkendových nápadů, které jsou (téměř) zadarmo

Zveřejněno 6. 10. 2024

Podzim. Čas, kdy se nám chce zabalit do deky, uvařit si horkou čokoládu a číst knížku. Jenže ouha! Práce se nám kupí, sociální kalendář praská ve švech a peněženka? Ta pláče. Ale nebojte, drahé dámy a milí pánové! I s omezeným časem a rozpočtem si můžeme užít kouzlo podzimu naplno. Tady je 15 tipů, jak si zpříjemnit podzimní víkendy, aniž byste musely vyloupit banku.

1. Strašidelné historky u táboráku

Kdo říká, že táborák je jen letní záležitost? Sbalte deky, marshmallows a kamarády. Čím temnější noc, tím lepší pro strašidelné historky. A pokud vám dojde inspirace, prostě vyprávějte o svém posledním rande naslepo. To vyděsí každého!

2. Podzimní projížďka

Nechce se vám do lesa? Žádný problém! Sedněte do auta, pusťte si playlist plný melancholických songů a vyrazte na projížďku. Bonus: Když se ztratíte, aspoň budete mít o čem vyprávět.

3. Soutěž o nejlepší chilli

Uspořádejte soutěž o nejlepší chilli mezi přáteli. Vítěz získá titul „Chilli Master“ a poražení? Ti získají minimálně zajímavou zkušenost s gastroenterologií.

4. Podzimní piknik

Vezměte deku, termosku s horkou čokoládou a vyrazte do parku. Pozorujte padající listí a filosofujte o životě. Nebo prostě foťte, dokud vám nevychladne čokoláda. #autumn #coffeetime #nofilter

5. Ztraceni v kukuřičném bludišti

Perfektní příležitost otestovat své navigační schopnosti nebo zjistit, jak dlouho vydržíte bez Google Maps. Tip: Vezměte si s sebou sváču. Nikdy nevíte, jak dlouho tam budete.

6. Projděte se po místním trhu

Objevte kouzlo místních trhů a festivalů. Zdarma vstup, vůně skořice a pečených kaštanů, a možnost nakoupit ručně dělané věci, které nikdy nepoužijete. Win-win!

7. Kafíčko s knihou

Najděte si útulnou kavárnu a ponořte se do dobré knihy. Nebo předstírejte, že čtete, zatímco pozorujete lidi kolem. Obojí je naprosto v pořádku.

8. Maraton podzimních filmů

Vytáhněte deky, připravte popcorn a pusťte si nějaké klasiky. Pokud nemáte Netflix, prostě se dívejte z okna na padající listí. Je to skoro stejně dramatické.

9. Upečte si něco podzimního

Jablečný koláč, dýňový cheesecake, nebo prostě cokoli s množstvím skořice. Váš byt bude vonět jako podzimní sen a vy budete mít svačinu na celý týden.

10. Procházka přírodou

Vyrazte do přírody a užijte si barevnou paletu podzimu.

11. Tvořte!

Pusťte se do DIY projektů. Věnec na dveře, podzimní dekorace, cokoliv. I když to nebude vypadat jako na Pinterestu, aspoň se zasmějete.

12. Soutěž ve vyřezávání dýní

Pozvěte přátele a uspořádejte soutěž ve vyřezávání dýní. Vítěz získá obdiv, poražení alespoň spoustu dýňových semínek na opékání.

13. Podzimní úklid

Okay, zní to nudně, ale je to perfektní příležitost zbavit se letních šatů, které jste stejně nenosily, a udělat místo pro nové svetry. Plus, darováním oblečení uděláte dobrý skutek a budete se cítit jako lepší člověk.

A pamatujte – i když vám peněženka nedovolí luxusní podzimní dovolenou, s trochou kreativity a humoru si můžete užít každý víkend naplno. Koneckonců, nejlepší věci v životě jsou zadarmo… nebo alespoň téměř zadarmo.

7 tipů, jak na zdravější Pumpkin Spice Latte (bez obětování chuti)

7 tipů, jak na zdravější Pumpkin Spice Latte (bez obětování chuti)

Když se řekne podzim, první věc, která přijde na mysl, je oblíbený Pumpkin Spice Latte. Tento hřejivý nápoj si každoročně oblíbí mnoho lidí, protože nic nepřipomíná pomalé podzimní dny lépe než horký šálek s chutí dýňového koření. Ale je tu jedno ale: tradiční PSL od...

Tipy na podzimní knihy

Tipy na podzimní knihy

Podzim klepe na dveře a s ním přichází i dokonalý čas zabalit se do deky, uvařit si horký čaj a ponořit se do stránek dobré knihy. Ať už jste milovníkem klasické literatury, fanouškem současných bestsellerů nebo hledáte něco nového od českých autorů, máme pro vás...