15 Filmů na podzimní náladu

Zveřejněno 5. 10. 2018

Jedna z nejlepších věcí na podzimu je i to, že mnohdy bývá fakt hnusně. Prší a je zima a tak člověk nemusí mít vůbec výčtky, když se rozhodne zůstat doma v teplých vlněných ponožkách, zabalený do deky. A ideálně přitulený k člověku, psovi, kočce,… k mambě?
A že je podzimních filmů fakt hodně. A já mám pro vás výběr těch nejlepších na které jste mohli třeba i v průběhu roku zapomenout. Dobře, uznávám, že tento výběr je lehce ovlivněný Halloweenem, ale kdy jindy než na podzim a na dušičky to počasí tak svádí k tomu se bát nebo se obklopit kouzly a tajemnem? V létě? Nemyslím si.

1. Rocky Horror Picture Show

Moje číslo jedna pokud jde o Halloween. Tento film inspiroval i několik mých Halloweenských kostýmů. Je to šílenost. Se skvělou hudbou – hraje tam Meat Loaf a zpívá o Rock’n’rolu, takže si to doufám umíte představit. Transvestita z Transilvánie tedy Dr. Frank-n-Further, kterého ztvárnil úžasný Tim Curry si vytvoří žijícího svalnatého muže – Rockyho. Úžasná móda, tance, hudba a šílené  a zvrácené zvraty. 

2. A Girl Walks Home Alone at Night

Některé filmy o upírech jsou fakt dobrý. Obzvláště tento upírský černobílý kousek z roku 2014 pro všechny, kdo zbožňují kočky, nesnáší muže, co pohrdají ženami a kdo má vkus na dobrou muziku. 

3. Interview s upírem

Když zůstaneme u upírů. Tom Cruise a Brad Pitt spolu jako dva sexy upíři. Je potřeba říkat víc důvodů, proč si tohle musíte na podzim pustit?

4. Vrána

Příběh, ztvárnění a Brandon Lee. Trochu té smutné romance, elancholické městečko a úžasná pomsta. 

5. Vetřelec

Aby jste filmem potěšili i svou drahou polovičku. Je to horor, takže to teoreticky splňuje, je tam silná ženská postava, takže i pro nás pro ženy je to inspirující a každej chlap přece miluje vetřelce ne?

6. Šestý smysl

Další z klasik. Uznává, že jakmile víte jak to dopadne určité kouzlo se ztratí, ale pořád je to skvělý horor a vynikající atmosféra.

7. Casper

A přes den pohádky! Protože jediný, co chci je kamarád. 

https://www.youtube.com/watch?v=unyb6UTyl_U

8. It’s the great pumpkin Charlie brown

Jako malá jsem vyrostla na Snoopym a Halloweenského Snoopyho nikdy není dost, žejo. 

https://www.youtube.com/watch?v=aa21pDDxkAk

9. Addams Family

Padadadam tam tam. Padadadam tam tam. Morticia je moje femme fatale, kterou jsem od malička chtěla být. 

10. Ukradené Vánoce

Tim Burton tu ještě zazní, co by to byl Halloween bez jeho zvrácených hororových pohádek.

11. Magická posedlost

Černá komedie. Dvě sestry umí čarovat, ale i přes to jsou nešťastné, protože každý jejich vztah končí smrtí jejich partnerů. 

12. Beetlejuice

Zpět k Timu Burtonovi. Beetlejuice – Beetlejuice – Beetlejuice. Podzimní atmosféra jako vyšitá. 

13. Hokus Pokus

Halloweenské filmy nemusí být nutně temné a krvavé. Sarah Jessica Parker, Bette Midler a Kathy Najimy v roli čarodějnic ze sedmnáctého století, co je pošlou zpět na zem do 20. století. Trošičku komediální hororové béčko, ale má to svoje kouzlo.

https://www.youtube.com/watch?v=2UUMsInka2s

14. Osvícení

Podzim bez Jacka Nicholsona se sekyrou v ruce? Nebo jiné romány od Kinga? Okno do zahrady, Mlha,… 

15. Čarodějky

Teenagerky, co umí čarovat. Přátelství co se vymkne z rukou. Grunge atmosféra. Ano prosím. 


A nezapomeňte na novou sérii American Horror Story a nebo na nov seriál na motivy Kinga Catle Rock. Obojí můžu jen doporučit.

A jaké jsou vaše oblíbené filmy, co vám navodí podzimní atmosféru?