Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Zveřejněno 8. 11. 2023

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v bludných kruzích. A teď si představte, že do toho někde zahlédnete motivační citát. To už chce opravdu silný žaludek.

Buďme k sobě upřímní. Motivační citáty mohou přivodit akorát (v tom lepším případě) nevolnost. Chce to mít plán. A brunch.

Kde tedy vzít motivaci, když se chcete jen rozpustit v éteru?

  1. Pamatujte si své cíle. Jaké jsou vaše cíle? “Loupež šperků” není cíl. Je to zločin. Dál.
  2. Ignorujte ty, co vás kritizují. Jsou jen deprimovanější než vy. Pošlete jim květiny. A jed. Pošlete květiny a jed.
  3. Projděte se ven. Jděte a nadechněte se vzduchu. Ano, je plný kouře. Ano, může to být pro netrénované nepříjemné. Ale pořád “vzduch”.
  4. Oslavujte i malá vítězství. Dejte si čokoládu. Dejte si dvě čokolády. Ne, nedávejte si dvanáct čokolád. Ne, neměňte si jméno na všech sociálních sítích na “čokoládový bůh”. Co je s váma špatně, proboha.
  5. Nebuďte na sebe tak tvrdí. Otrávili jste své ex? Váš právník říká, že ne. Nechte to plavat.
  6. Předstírejte, že jste motivační guru: Začněte tím, že si budete říkat „Mistr motivace“ a budete se povzbuzovat před zrcadlem.
  7. Přijměte prokrastinaci: Proč si udržovat motivaci, když můžete všechno odkládat na poslední chvíli a pak se tím panicky protrápit? Je to vzrušující adrenalin, který vás udrží v chodu!
  8. Obviňujte vesmír: Kdykoli budete mít chuť to vzdát, obviňte z nedostatku motivace uspořádání hvězd, počasí nebo svého domácího mazlíčka.
  9. Staňte se profesionálním šlofíkářem: Ospravedlňujte svůj nedostatek motivace tím, že si „dobíjíte inspiraci“ zdřímnutím.
  10. Pijte kafe. Nebo matchu. Nešňupejte to. Nešňupejte nic, krom růžového nablýskaného prášku úspěchu.
  11. Přijměte temnou stránku: Přesvědčte sami sebe, že vzdávat se je nový trend. Staňte se průkopníkem v oblasti vzdávání se.
Byla někdy láska?

Byla někdy láska?

Myslím, že jsem se poprvé zamilovala v 18 letech. Ačkoliv si tím nejsem jistá, jelikož vlastně dodnes nevím, zda-li jsem byla někdy skutečeně zamilovaná. A když se rozhodnu natolik někomu otevřít a svěřit se s těmito pochybnostmi, většina mi odpoví, že to je známka...

Lactic acid

Lactic acid

Kdyby vám někdo řekl, že nanesením zkaženého mléka na pleť se zbavíte pigmentových skvrn a zmenšíte jemné vrásky, věřili byste mu? I když to zní jako příliš dobrý, než aby to byla pravda, vědecké poznatky jsou toho důkazem. Kyselina mléčná - exfoliační kyselina...

Italština 101 na dovolenou

Italština 101 na dovolenou

Italská kuchyně, romantická zákoutí, temperamentní italové, umění, renesance, historie, filosofie, Shakespearovy příběhy, víno, moře, hory, jezera a … už jsem zmínila jídlo?  Itálie je místo, které si zamiluje každý. Nabízí spoustu oblastí a každá z nich je...