Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Zveřejněno 8. 11. 2023

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v bludných kruzích. A teď si představte, že do toho někde zahlédnete motivační citát. To už chce opravdu silný žaludek.

Buďme k sobě upřímní. Motivační citáty mohou přivodit akorát (v tom lepším případě) nevolnost. Chce to mít plán. A brunch.

Kde tedy vzít motivaci, když se chcete jen rozpustit v éteru?

  1. Pamatujte si své cíle. Jaké jsou vaše cíle? “Loupež šperků” není cíl. Je to zločin. Dál.
  2. Ignorujte ty, co vás kritizují. Jsou jen deprimovanější než vy. Pošlete jim květiny. A jed. Pošlete květiny a jed.
  3. Projděte se ven. Jděte a nadechněte se vzduchu. Ano, je plný kouře. Ano, může to být pro netrénované nepříjemné. Ale pořád “vzduch”.
  4. Oslavujte i malá vítězství. Dejte si čokoládu. Dejte si dvě čokolády. Ne, nedávejte si dvanáct čokolád. Ne, neměňte si jméno na všech sociálních sítích na “čokoládový bůh”. Co je s váma špatně, proboha.
  5. Nebuďte na sebe tak tvrdí. Otrávili jste své ex? Váš právník říká, že ne. Nechte to plavat.
  6. Předstírejte, že jste motivační guru: Začněte tím, že si budete říkat „Mistr motivace“ a budete se povzbuzovat před zrcadlem.
  7. Přijměte prokrastinaci: Proč si udržovat motivaci, když můžete všechno odkládat na poslední chvíli a pak se tím panicky protrápit? Je to vzrušující adrenalin, který vás udrží v chodu!
  8. Obviňujte vesmír: Kdykoli budete mít chuť to vzdát, obviňte z nedostatku motivace uspořádání hvězd, počasí nebo svého domácího mazlíčka.
  9. Staňte se profesionálním šlofíkářem: Ospravedlňujte svůj nedostatek motivace tím, že si „dobíjíte inspiraci“ zdřímnutím.
  10. Pijte kafe. Nebo matchu. Nešňupejte to. Nešňupejte nic, krom růžového nablýskaného prášku úspěchu.
  11. Přijměte temnou stránku: Přesvědčte sami sebe, že vzdávat se je nový trend. Staňte se průkopníkem v oblasti vzdávání se.
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Věci, které můžete dělat místo snahy vymyslet, co se životem

Život je život a pokud nemáte v úmyslu studovat filosofii, dát se na dráhu slavného filosofa či neplánujete si svojit jako nový koníček diskutování po barech nad životem, nic moc jiného vám nezbývá, než to přijmout. Najednou jste na světě a po chvíli máte zodpovědnost...