Začněte ráno s energií

Zveřejněno 8. 11. 2021

Ať už jste typ člověka, který je už v šest ráno na značkách, nebo spíše noční sova, nedostatek energie po ránu je častým problémem. Vždycky je snadné sáhnout po silné ranní kávě, abyste přečkali den, ale ve skutečnosti existuje několik opravdu skvělých způsobů, jak si dodat trochu energie!

Špatná rána mohou být způsobena tím, že se hned ráno podíváte do telefonu, jste přepracovaní, jíte špatné věci, špatně spíte a konzumujete příliš mnoho kofeinu. Děláme to všichni, ale zkusme to trochu jinak.

Věnujte se každé ráno stejné činnosti 

Pokud budete každé ráno dělat stejnou činnost, váš mozek se naladí na ranní rutinu.Budete se cítit bystřejší, jasnější a budete připraveni zvládnout celý den. Ať už je to studená sprcha nebo desetiminutová sestava jógy, držte se jí a spolehněte se na ni.

Napište si své rutiny do diáře

Napište si svou ideální rutinu do diáře, do poznámek nebo na místo, kde ji budete mít každý den na očích. Nečekejte, že vám všechno, co máte udělat, zůstane v hlavě, zbavte se nejistoty a zmatku tím, že si ráno naplánujete celý den a budete se jím řídit, dokud se nestane vaší druhou přirozeností. Sestavte si ranní rutinu podle toho, co vám dodá energii. 

Nepouštějte si televizi 

Televize je po ránu velkým rozptylovačem. Zbaví vás soustředění a přepne mozek do klidového režimu. A pak přijde skutečná únava. Místo toho poslouchejte při přípravě rádio nebo podcast. Snažte se vybírat vysoce energické playlisty nebo podcasty, které vás skutečně nutí přemýšlet.

Snězte něco s kokosovým olejem 

Bylo prokázáno, že když si každé ráno dáte dvě polévkové lžíce kokosového oleje, zvýší se hladina energie o 5 % během 24 hodin. Je to proto, že kokosový olej obsahuje jedinečnou formu nasycených tuků zvanou MCT (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem). Při trávení jsou tyto MCT transportovány přímo do jater a přeměněny na energii, místo aby se ukládaly jako tuk. Dokonalé přírodní zvýšení energie!

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...