Co dělat, když venku není hezky

Zveřejněno 23. 9. 2021

S příchodem září pomalu začínají převažovat deštivé dny nad těmi slunečnými. A nebudu lhát, uvnitř se tajně raduju. Jen si to představte – ležíte v posteli. Kapky bubnují na okenní tabule v nepravidelném, ale uklidňujícím rytmu. Nemusíte vstávat, nemusíte se dokonce ani hýbat, kromě toho občasného otočení stránky v knížce. Čas tam venku běží, vás ale vůbec nezajímá. Všechno je takové líné, pomalé.

No, možná jsem jenom divná a až moc miluju ošklivé počasí, ale na té atmosféře něco prostě je.

Aktivity na doma, když venku není hezky

Připravili jsme si pro vás seznam aktivit na ty dny, kdy je lepší zůstat doma:

  • filmy – nikdy nezklamou. Po dlouhé pauze postupně vychází spousty nových filmů a seriálů, které rozhodně stojí za to vidět. Zátopek, Není čas zemřít, Cesta domů, Free Guy – jen některé z mnoha snímků, které právě běží v kinech. A když budete chtít zůstat v té posteli, Netflix to vždycky jistí. Podívejte se třeba na některou klasiku, co nikdy nezklame.
  • knížky – jak jsem řekla, déšť, postel a knížky jdou prostě dohromady. Sáhněte po nějaké klasice (vždycky musím doporučit Pýchu a předsudek, Obraz Doriana Graye nebo Roky), nebo třeba po nějaké novince, která nedávno vyšla.
  • pečení a vaření – ve StyleBrunchi máme celou rubriku s recepty, které můžete vyzkoušet. Ať už to jsou sladké dezerty nebo teplé polévky.
  • svíčky – svíčky a aromalampy k podzimu neodmyslitelně patří. Tak nějak hezky dotváří tu atmosféru, nemyslíte?
  • nákupy – vždycky jsem nesnášela nákupy v obchodech. Všude se tlačí haldy lidí a ani si všechno nemůžete pořádně prohlédnout. Zato online nákupy, to je jiná. Stejně určitě potřebujete nové zimní oblečení.
  • trocha pohybu – i za deště a sněhu se dá cvičit doma. Nebo i jít na procházku.
  • online akce – i když se už konají akce normálně, pořád můžete najít hodně kultury online. Výstavy, workshopy, divadelní představení, živé přenosy z koncertů, možností je spousta. Navštivte třeba stránky Národního muzea, Národní galerie nebo Kulturio pro výstavy z celého světa.
  • selfcare – kdy jindy vyzkoušet novou masku nebo makeup look?