Filmy na neděli podle čtenářů StyleBruche

Zveřejněno 10. 6. 2021

Filmy na neděli jsou zcela jiná kapitola sama o sobě. Je totiž velký rozdíl ve filmech, které si pustíte v pátek večer, v týdnu a nebo v neděli. V pátek chcete nějaký dobrý film, něco mladýho, rychlýho, něco po čem nebudete mít výčitky, že jste v pátek večer doma. V nedělí chcete pravý opak, chcete něco uklidňujícího, něco pohodovýho, něco při čem se zabalíte do deky se zmrzlinou a zapomenete na to, že víkend končí. Zeptali jsme se na instagramu, co jsou podle vás ideální filmy na neděli a máme z toho skvělý seznam plný inspirace.

Filmy Woodyho Allena

Woody Allen je klasika. Zde si dovolím nabídnout pár filmů:

  • Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) – jak by se dala zfilmovat příručka o sexu? Kdyby se toho ujal kdokoliv jiný než Woody Allen mohl by to být propadák, ale místo toho je to úžasný soubor povídek u kterého se pobavíte, možná i poučíte.

  • Annie Hall – klasika všech klasik, která nikdy nezklame.

  • Manhattan – tematicky podobný Annie Hallové, ale přeci jen trochu jiné. Není to nic než jen zfilmovaná láska k městu obalená klasickým Woodyho stylem a ženami.

  • Půlnoc v Paříži – ačkoliv zde Woody Allen nehraje, přesto napsal a zrežíroval krásný film, který vás přenese zpět v čase do Paříže plné skvělých umělců a spisovatelů. Hodíte řeč s Hemingwayem i Dálím, půjdete na večírek s Fitzgeraldovými a na konci si budete přát, aby to nekončilo.

  • Café Society – přesto, že to nepatří k nejlepším filmům tohoto geniálního režiséra. Dodá to tu správnou nedělní náladu.

Anna Karenina

Nové filmové zpracování této klasiky předčilo všechna očekávání. Připravte se na dojemný příběh o Anně a jejímu románku, pro který je schopna obětovat mnohé. Úžasné herecké obsazení a skvělé kostýmy jako bonus.

Belmondo je pro mě ztělesnění nedělních filmů a Velký šéf je jeden z těch jeho nejlepších. Naprosto lehká komedie, kterou není třeba představovat, jen si ji pustit a nechat se svézt na vlně pohody.

Whiplash

Osobně děkuji za tip, protože asi jsem žila pod kamenem a tento skvělý film mi utekl. Cesta ambiciózního hudbeníka, psychologické praktiky jeho učitele a neuvěřitelná dávka motivace na pondělí.

My fair lady

Zaposlouchejte se do krásné angličtiny a do příběhu, kde se z Audrey Hepburnové stane prvotřídní dáma.

Snídaně u Tiffanyho

Krásně odpočinkový příběh plný překrásné módy a stylu. Kdo by neznal Snídani u Tiffanyho?

Pomáda

Ideální nedělní film do letních dní.

Blue Jay

Pokud máte náladu na větší romantické drama, je Blue Jay přesně pro vás. Krásná Sarah Parkson, kterou znáte určitě z American Horror Story, hraje v tomto melancholickém filmu po boku Marka Duplasse. Co se stane, když se po letech potká nejzamilovanější středoškolský pár? Vzpomínky a úžasné herecké výkony.

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

V pořadí 14. ročník celorepublikového festivalu Den architektury opět pozve na stovky akcí ve více jak 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku. Od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024 bude jeho nabitý program objevovat zapomenutá a opomíjená...

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

Festival Praha žije hudbou přináší již tento pátek a sobotu (7. a 8. června) nabitý program s více než 120 účinkujícími, kteří pod heslem Umění patří do ulic zaplní nejen hudbou pražské ulice, náměstí nebo parky. Na pětadvaceti různých místech festival nabízí...

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Letní slavnosti staré hudby zvou do říše snů 

Slyšíte-li ve snu krásnou hudbu, je to šťastné znamení – čekají Vás samé dobré zprávy!“ Jedna z nich je již zde – Letní slavnosti staré hudby zveřejnily program svého jubilejního 25. ročníku, jehož vyladěnou dramaturgii rámují SNY. Festivalová nabídka se v širokém...