Filmy na neděli podle čtenářů StyleBruche

Zveřejněno 10. 6. 2021

Filmy na neděli jsou zcela jiná kapitola sama o sobě. Je totiž velký rozdíl ve filmech, které si pustíte v pátek večer, v týdnu a nebo v neděli. V pátek chcete nějaký dobrý film, něco mladýho, rychlýho, něco po čem nebudete mít výčitky, že jste v pátek večer doma. V nedělí chcete pravý opak, chcete něco uklidňujícího, něco pohodovýho, něco při čem se zabalíte do deky se zmrzlinou a zapomenete na to, že víkend končí. Zeptali jsme se na instagramu, co jsou podle vás ideální filmy na neděli a máme z toho skvělý seznam plný inspirace.

Filmy Woodyho Allena

Woody Allen je klasika. Zde si dovolím nabídnout pár filmů:

  • Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) – jak by se dala zfilmovat příručka o sexu? Kdyby se toho ujal kdokoliv jiný než Woody Allen mohl by to být propadák, ale místo toho je to úžasný soubor povídek u kterého se pobavíte, možná i poučíte.

  • Annie Hall – klasika všech klasik, která nikdy nezklame.

  • Manhattan – tematicky podobný Annie Hallové, ale přeci jen trochu jiné. Není to nic než jen zfilmovaná láska k městu obalená klasickým Woodyho stylem a ženami.

  • Půlnoc v Paříži – ačkoliv zde Woody Allen nehraje, přesto napsal a zrežíroval krásný film, který vás přenese zpět v čase do Paříže plné skvělých umělců a spisovatelů. Hodíte řeč s Hemingwayem i Dálím, půjdete na večírek s Fitzgeraldovými a na konci si budete přát, aby to nekončilo.

  • Café Society – přesto, že to nepatří k nejlepším filmům tohoto geniálního režiséra. Dodá to tu správnou nedělní náladu.

Anna Karenina

Nové filmové zpracování této klasiky předčilo všechna očekávání. Připravte se na dojemný příběh o Anně a jejímu románku, pro který je schopna obětovat mnohé. Úžasné herecké obsazení a skvělé kostýmy jako bonus.

Belmondo je pro mě ztělesnění nedělních filmů a Velký šéf je jeden z těch jeho nejlepších. Naprosto lehká komedie, kterou není třeba představovat, jen si ji pustit a nechat se svézt na vlně pohody.

Whiplash

Osobně děkuji za tip, protože asi jsem žila pod kamenem a tento skvělý film mi utekl. Cesta ambiciózního hudbeníka, psychologické praktiky jeho učitele a neuvěřitelná dávka motivace na pondělí.

My fair lady

Zaposlouchejte se do krásné angličtiny a do příběhu, kde se z Audrey Hepburnové stane prvotřídní dáma.

Snídaně u Tiffanyho

Krásně odpočinkový příběh plný překrásné módy a stylu. Kdo by neznal Snídani u Tiffanyho?

Pomáda

Ideální nedělní film do letních dní.

Blue Jay

Pokud máte náladu na větší romantické drama, je Blue Jay přesně pro vás. Krásná Sarah Parkson, kterou znáte určitě z American Horror Story, hraje v tomto melancholickém filmu po boku Marka Duplasse. Co se stane, když se po letech potká nejzamilovanější středoškolský pár? Vzpomínky a úžasné herecké výkony.