Letní kino v Praze

Zveřejněno 15. 7. 2021

Léto a prázdniny jsou úzce spojené i s letními kiny, které se většinou od června objevují snad ve všech městech po Česku. O některých jste se již mohli dočíst v článku Kam za odreagováním a pořádným relaxem, například letní kino v DOXu, teď jsme ale seznam rozšířili o další. Takže si sbalte deky a vyražte si užít atmosféru filmů pod širým nebem.

Letní kino v Praze

Letní kino před Crossem

Letní kino se před Cross Club v Holešovicích vrací každoročně, promítá se pondělí a středy. Lístky koupíte na portálu GoOut, stojí 100 Kč.

U Keplera

Letní kino u Keplera najdete v parku Maxe van der Stoela pod gymnáziem Jana Keplera. Lístky koupíte online nebo přímo na místě, stojí 100 korun. Promítací dny jsou čtvrtek, pátek a sobota, za špatného počasí se ale nehraje.

Na Pragovce

Na Pragovce se můžete každý čtvrtek těšit na filmy s letní atmosférou, hlavně z produkce FAMU, My Street Films a festivalů Mezipatra a Ji.hlava. Vstup je zdarma a za špatného počasí se promítá uvnitř.

Manifesto

V Manifestu na Smíchově se během léta můžete těšit na eat-in kino. Promítání je vždy oznámeno na jejich stránkách nebo Facebooku, tak je sledujte, abyste o promítání nepřišli!

Lihovar

Letní kino MeetFactory letos k promítání použilo prostor bývalého Lihovaru přímo naproti smíchovské továrně. Kromě snímků na téma Hudba a film si ale můžete užít i samotné prostory, které už jindy nenavštívíte. Na konci léta totiž zaniknou a místo nich vyroste rezidenční čtvrť. Lihovar můžete navštívit v pondělí a středu, vstup je zdarma.

Kinobus

Kinobus se letos už po čtrnácté vydal po 11 lokalitách v Praze, mezi nimi jsou například Prosek, Chodov a Výstaviště Holešovice. Na každém místě se bude promítat 4 večery, od pondělí do čtvrtka. Vstupné jde na charitativní účely a je dobrovolné.

Kasárny Karlín

Každý čtvrtek a sobotu můžete zhlédnout filmy v karlínských kasárnách. Těšit se můžete na současné hity a několik rodinných animáků. Vstupné je 80 korun.

Klubovna

Do zahrady Klubovny můžete zajít ve středu na aktuální snímky a v neděli na kultovní filmy. Vstup stojí 80 korun.

Letní kino na střeše Radost

Kino na střeše Radost je v režii kina Lucerna. Každou neděli se můžete těšit na filmové klasiky. Vstup je 150 korun.

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

   „Jedna, dvě, Misery jde…“

Nedošla jen mezi světové bestsellery Stephena Kinga, ale také do Studia DVA, kde se její divadelní verze hraje již od roku 2018. Sama jsem měla možnost tuto hru vidět již potřetí a to z toho důvodu, že tentokrát vím, že to bude naposledy, jelikož hra bude pomalu...

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

Den Architektury po stopách Kafky celou republikou

V pořadí 14. ročník celorepublikového festivalu Den architektury opět pozve na stovky akcí ve více jak 120 městech a obcích po celé České republice i na Slovensku. Od pátku 27. září do čtvrtka 3. října 2024 bude jeho nabitý program objevovat zapomenutá a opomíjená...

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

V pátek a v sobotu rozezní ulice festival Praha žije hudbou

Festival Praha žije hudbou přináší již tento pátek a sobotu (7. a 8. června) nabitý program s více než 120 účinkujícími, kteří pod heslem Umění patří do ulic zaplní nejen hudbou pražské ulice, náměstí nebo parky. Na pětadvaceti různých místech festival nabízí...