Letní kino v Praze

Zveřejněno 15. 7. 2021

Léto a prázdniny jsou úzce spojené i s letními kiny, které se většinou od června objevují snad ve všech městech po Česku. O některých jste se již mohli dočíst v článku Kam za odreagováním a pořádným relaxem, například letní kino v DOXu, teď jsme ale seznam rozšířili o další. Takže si sbalte deky a vyražte si užít atmosféru filmů pod širým nebem.

Letní kino v Praze

Letní kino před Crossem

Letní kino se před Cross Club v Holešovicích vrací každoročně, promítá se pondělí a středy. Lístky koupíte na portálu GoOut, stojí 100 Kč.

U Keplera

Letní kino u Keplera najdete v parku Maxe van der Stoela pod gymnáziem Jana Keplera. Lístky koupíte online nebo přímo na místě, stojí 100 korun. Promítací dny jsou čtvrtek, pátek a sobota, za špatného počasí se ale nehraje.

Na Pragovce

Na Pragovce se můžete každý čtvrtek těšit na filmy s letní atmosférou, hlavně z produkce FAMU, My Street Films a festivalů Mezipatra a Ji.hlava. Vstup je zdarma a za špatného počasí se promítá uvnitř.

Manifesto

V Manifestu na Smíchově se během léta můžete těšit na eat-in kino. Promítání je vždy oznámeno na jejich stránkách nebo Facebooku, tak je sledujte, abyste o promítání nepřišli!

Lihovar

Letní kino MeetFactory letos k promítání použilo prostor bývalého Lihovaru přímo naproti smíchovské továrně. Kromě snímků na téma Hudba a film si ale můžete užít i samotné prostory, které už jindy nenavštívíte. Na konci léta totiž zaniknou a místo nich vyroste rezidenční čtvrť. Lihovar můžete navštívit v pondělí a středu, vstup je zdarma.

Kinobus

Kinobus se letos už po čtrnácté vydal po 11 lokalitách v Praze, mezi nimi jsou například Prosek, Chodov a Výstaviště Holešovice. Na každém místě se bude promítat 4 večery, od pondělí do čtvrtka. Vstupné jde na charitativní účely a je dobrovolné.

Kasárny Karlín

Každý čtvrtek a sobotu můžete zhlédnout filmy v karlínských kasárnách. Těšit se můžete na současné hity a několik rodinných animáků. Vstupné je 80 korun.

Klubovna

Do zahrady Klubovny můžete zajít ve středu na aktuální snímky a v neděli na kultovní filmy. Vstup stojí 80 korun.

Letní kino na střeše Radost

Kino na střeše Radost je v režii kina Lucerna. Každou neděli se můžete těšit na filmové klasiky. Vstup je 150 korun.

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...