Kam za odreagováním a pořádným relaxem?

Zveřejněno 1. 7. 2021

Prázdniny oficiálně začínají. To neznamená nutně, že musíte okamžitě začít plánovat dovolenou, ale určitě si to žádá odreagování. Zavolejte (pardno, napište, protože dnes už nikdo rád netelefonuje) své kamarádce a vyražte společně na pedikúru. Objednejte se na masáž zad nebo do kosmetického salonu (ať se o vás taky stará někdo jiný). A po dni, který věnujete jen sobě vyjděte do ulic. Sednout si jen tak na Náplavku a nebo na drink do stylového podniku. 

Máme pro vás tipy, kde si užijete ten nejlepší odpočinek v Praze. 

Salon: Ošetření 24K zlatem světoznámé kosmetičky Mimi Luzon

Královna Kleopatra používala zlato na obličej nikoliv z rozmaru, ale jelikož si byla vědoma jeho účinků na pleť. Zlato totiž vykouzlí rozjasněný, zdravý a okouzlující vzhled. To inspirovalo proslulou kosmetičku hvězd z Izraele Mimi Luzon k vytvoření exkluzivních produktů a ošetření, bez kterých se dnes neobejde téměř žádná módní přehlídka či hollywoodská premiéra. Pravé 24K zlato nanáší v jemných plátech či prášku na pleť i rty. 

Tuto proceduru si můžete vyzkoušet i vy v kosmetickém salonu Femme studio, kde nabízí nejen špičkové služby, ale i spolupracují s průlomovými značkami korejské kosmetiky, na něž mají výhradní zastoupení i pro slovenský, rakouský a polský trh. 

Kdo by neměl selfie ve zlaté pleťové masce, jako by nebyl. Své o tom ví také modelky Alessandra Ambrosio, Bar Rafaeli nebo Sofia Mechetner, které jsou věrnými fanynkami služeb i produktů značky Mimi Luzon. A není divu, po ošetření bude vaše pleť prokrvená, rozzářená a skvěle hydratovaná až po dobu deseti dnů. Kromě toho obnovuje buňky v bazální vrstvě pokožky, zlepšuje její pružnost a dokonce pomáhá léčit kožní infekce či akné. Jak ošetření přesně funguje? Nejdříve se na obličej nanese protivrásková korekční maska, na níž se následně obtisknou zlaté pláty. Po několikaminutovém působení se zlato rozmasíruje do pleti a vy můžete zazářit.

Účinky a zážitky ze zlaté masky si však můžete užít nejen v salonu, ale také z pohodlí domova. Veškeré produkty značky lze totiž zakoupit také na e-shopu salonu.

Národní sauna aneb Národ sauně!

Na střeše Národního divadla je sauna a můžete si ji užít i vy!

Říká se jí nejutajovanější sauna v Praze, ale my jsme se rozhodli ji pro vás odhalit. Doposud se do Národního divadla chodilo hlavně proto, aby lidé uspokojili své po umění prahnoucí duše. Nyní v něm ale můžete hýčkat i své tělo.

Právě v těchto dnech totiž odstartovala již druhá sezona neotřelé Národní sauny, která potenciál svého genia loci vytěžila na maximum, a z níž budete odcházet zrelaxovaní a intelektuálně saturovaní. Na střeše budovy Národního divadla od architekta Pavla Kupky ji vzkřísili tři přátelé – Stanislav Majer, Miroslav Sládek a Lukáš Otevřel.

Už samotná cesta do Národní sauny pro vás bude zážitkem. Kdy jindy byste se dostali do pro smrtelníky zapovězené provozní budovy Národního divadla, kde se zastavil čas, a vy se tak můžete kochat brutalistní krásou přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Výtah provozní budovy Národního divadla funguje doslova jako stroj času. Když vystoupíte v pátém patře, čekají vás ještě dvě patra po schodech, kdy se můžete nechat fascinovat dechberoucí přehlídkou původních piktogramů, osvětlení, obložení, nábytku i všemožných doplňků včetně klik či zábradlí. 

Nově vybudovaná finská sauna nad svůj funkční rámec také polahodí vaše oko, a to díky svému dokonale lícujícímu obložení, které na stropě vytváří symbol české vlajky. Navíc, tím naprosto unikátním prvkem, kterým se nemůže honosit žádná jiná sauna na světě, jsou večerní živé audio přenosy oper a baletu Národního divadla díky synchronizovanému zvukovému systému se starou budovou Zlaté kapličky.

Pokud se ale zrovna z reproduktorů nebudou linout zvuky z prken, která znamenají svět, nemusíte si zoufat. Pro tyto případy je připraven citlivý výběr hudby, který váš zážitek ze saunování ve své nejvíce ryzí podobě umocní a vaši relaxaci prohloubí. 

Národ sauně!

Do Japonska z Karlína

Pražský prémiový obchod s alkoholem, Mr. Brut se v létě zahalil do japonského hávu a promění se v Pop up bar Roku Gin. Zavítejte v létě na pražský Karlín a osvěžte se v parném dni některým z míchaných drinků inspirovaných Japonskem! Kromě vynikajících nápojů sem můžete zavítat i na vydatný japonský brunch, asijské pochutiny či společenské hry. Tak hurá za netradičními zážitky!

Do DOXu na střechu –  léto velkých filmových příběhů. 

Střecha multifunkčního sálu DOX+ s výhledem na vzducholoď Gulliver přes den slouží jako velkorysá netradiční terasa, po západu slunce se promění v letní kino Evergreen. Každou středu zde bude uvedeno 12 filmových zpracování oceňovaných románů předních světových autorů. 

Při loňské premiéře kina Evergreen dostali v kontextu multižánrové dramaturgie DOXu prostor umělci překračující žánry, také letošní ročník nabídne setkání dvou uměleckých oblastí – tentokrát literatury a filmu – na dohled vzducholodi Gulliver, která je právě literární linii Centra DOX zasvěcena.

Centrum DOX zopakuje úspěšný koncept tichého kina (silent cinema) – zvuk je přenášen nikoli do reproduktorů, ale do bezdrátových sluchátek, okolí tak není projekcí rušeno a navíc si divák může nastavit jemu vyhovující hladinu zvuku. Divácký komfort umocňuje také nabídka malých jídel, osvěžujících drinků i „cinema menu“ v režii bistra DOX+.

„Po dlouhém vysilujícím období, kdy jsme trávili většinu času doma a před obrazovkami počítačů, je snad konečně čas trochu vydechnout. Lehnout si na trávu pod hvězdami s výhledem na literární vzducholoď nad DOXem a nechat se vtáhnout do velkého filmového vyprávění,“ zve návštěvníky Michaela Šilpochová.  

Filmy budou uvedeny v originálním znění s titulky. V případě deštivého počasí se projekce přesune do sálu DOX. 

StyleBrunch výběr aneb co byste si neměli nechat ujít:

30. 6. Pěna dní podle románu Borise Viana, režie Michel Gondry, 2013
14. 7. Talentovaný pan Ripley podle románu Patricie Highsmithové, režie Anthony Minghella, 1999
28. 7. Maják podle povídky Edgara Allana Poea, režie Robert Eggers, 2019
4. 8. Co den dluží noci podle románu Yasminy Khadry, režie Alexandre Arcady, 2012
18. 8. Zeď podle románu Marlen Hauhoferové, režie Julian Roman Pölsler, 2012
1. 9. Noční vlak do Lisabonu podle románu Pascala Merciera, režie Bille August, 2013
8. 9. Soumrak dne podle románu Kazua Ishigura, režie James Ivory, 1993

Filmy Zeď a Noční vlak do Lisabonu jsou uvedeny v rámci projektu Das Sommerkino – ve spolupráci s Goethe-Institutem, Rakouským kulturním fórem v Praze a Švýcarským velvyslanectvím. Což nás přivádí k…

Přehlídka německy mluvených filmů DAS SOMMERKINO v letních kinech

Pod značkou DAS SOMMERKINO nabídnou letní kina v Praze, Brně a Hradci Králové úspěšné filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska. 

Filmy, které diváci v kinech uvidí, nabídnou pohledy vážné i humorné na zapeklitosti lidských vztahů i vliv historických souvislostí na lidské životy. Ať již ve zpracování legendárních tvůrců nedávné či vzdálenější historie, tak v nejnovější filmové produkci německojazyčných tvůrců.

Ikonické filmy Nebe nad Berlínem (Der Himmel über Berlin) Wima Wenderse a Lola běží o život (Lola rennt) Toma Tykwera jsou právě těmi legendami, které se nikdy neokoukají a stojí za to je vidět znovu a na velkém plátně. 

Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s českými titulky, pokud není uvedeno jinak. Program a další informace jsou k dispozici na stránkáchfacebooku.

Kniha – Kundaliní jóga jako cesta duše

Když jsme u toho relaxu, není nad jógu. Obratel po obratli budete postupovat vzhůru po páteři a u každého z obratlů získáte cvičení, afirmaci, psychospirituální souvislosti a krátký příběh. 

Autor se zaměřuje na vyladění vývojového procesu, ke kterému dochází během jednotlivých cviků a meditací, s úkoly duše, kterými podle jógové filozofie v daném životě prochází. Každý z 26 obratlů je jednou zastávkou na cestě duše. 

Kniha je psána svižně a neztratí se v ní ani naprostý začátečník. Bude skvělým průvodcem pro každého, kdo hledá cesto ke své duši.

Víkendový drink – Roku Gin

Vychutnejte si netradiční japonský gin. Dostane Vás nejen vzhledem samotné lahve, ale i výbornou chutí. Roku znamená v japonštině „šest“ a právě tolik je základních surovin, které ginu propůjčily jeho charakteristickou bohatou a jemnou chuť.
Jarem vás provedou květy něžné sakury, létem energizující čajové lístky Sencha a Gyokuro, podzimem pepř Sansho a zimou lahodný citrus Yuzu. Kromě těchto ikonických japonských surovin najdete v ginu i tradiční hořkost jalovce s tóny koriandru a citrusové kůry.
Nejlépe si ho vychutnáte samotný, v drinku perfect serve nebo třeba v míchaných nápojích s tonicem. 

I pokud si myslíte, že nejste milovník ginu, vyzkoušejte a uvidíte, že objevíte zcela novou chuť. Vyzkoušet můžete například v již zmíněném Karlíně.