Přes zasněžené vrcholky do Milána

Zveřejněno 14. 7. 2021

První modelingová cesta (a taky poslední) do zahraničí je tu! Psal se duben 2018 a já vyrazila na pár dní do Milána v rámci akce Baťa Fashion Weekend. Na nenaplněný tříměsíční trip v rámci modelingu, v mých skromných třinácti letech, s výhledem na zasněžený vrcholek Fudži jsem už dávno zapomněla, takže jsem si v letadle představovala, že letím do Tokia a výlet byl vykompenzován představou, byť asi pětiminutovou.

Budík mě katapultoval o půl čtvrté ráno z postele, abych stihla krásný východ slunce a taky letadlo, které odlétalo v šest třicet. Letěla jsem společně s pár slečnami z naší agentury, takže žádná fobie z neznámých lidí se nekonala a já byla spokojená. U gatu jsem se seznámila s jedním sympatickým zrzavým modelem, se kterým byla po celou akci legrace.

Při nástupu do letadla s námi letěly v tu dobu uznávané bloggerky – Nikol Moravcová, Míša Štoudková a Kristyna Poliček. Celé letadlo během cesty dunělo odrážejícím se smíchem. Kdo zná Nikol, tak ví.

Přímo tady vznikla představa o Fudži

Cesta utekla a my se mrknutím oka nacházeli ve středu Milána. Doslova každý kamínek, chodník i památka mě v Milánu uchvátily!

Naše kroky vedly přes náměstí Piazza del Duomo až do konečné destinace – do budovy skryté za vztyčeným prstem. Po příchodu dovnitř na nás čekalo dlouhé osvícené černé molo, kolem kterého pobíhalo několik tváří – od makeup artistek, přes organizátory až po tanečníky. Hlavní ambasadorkou se stala zpěvačka Lenny, která diváky měla oslnit svojí angličtinou a hlasem.

Čekal nás víkend zkoušení choreografií, fittingu, dobrého jídla a přespání ve čtyřhvězdičkovém hotelu. Všichni měli i dostatek času prochodit si centrální část Milána. Mně byl nakonec přiřazen pouze jeden model, který ale nahrazoval všechny ty, které mi nebyly souzeny – posuďte sami. Co víc si přát něž spocenou hlavu (vlastně celé tělo). Nazvala bych to jako lehká variace na Lady Gaga. Každopádně celý organizační tým, tanečníci, modelky a modelové byli skvělí a díky nim se vytvořila báječná atmosféra!

Užili jsme si prodloužený víkend plný hudby, rozmanitého luxusu, známých tváří. Jako třešnička na dortu byla plátěná taška s logem Baťy. Měli jsme možnost splácat všechny možné barvy dohromady a pomalovat si tašku podle svých představ. Ať žije Artstreet!

Výhled z hotelu na celé město završil náš náročný a zároveň velmi inspirativní víkend. Cesta do zahraničí skrze modeling se mi touto příležitostí uzavřela. To jsem však v tu dobu ještě netušila.

Sestřih z akce

Přehlídka Baťa Fashion Weekend 2018

Z mola na stoličku

Z mola na stoličku

Ještě kousek nevyhnutelného návalu myšlenek, zážitků a emocí z letošního Pražského fashion weeku sem zanesu. Po čtyřech letech jsem opět zavítala na týden módy, ovšem v proudu hostů a novinářů, nikoliv jako modelka. Místo mola v záři umělých světel a slunce, na mě...

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Jelikož srpnu vládne téma pobláznění, nastala chvíle na tento článek. Na článek, který možná někoho překvapí a někoho ne. Na článek, který poodkryje právě ten pomyslný devadesátý odstín modelingu v těch nejspodnějších partiích. Na článek s ne moc příjemným obsahem,...