Ideál modelingové krásy a jeho kotva, která pomalu, ale jistě rezaví

Zveřejněno 12. 12. 2021

Modelky jako prototyp krásy a dokonalosti. Nejlépe křehká blondýnka s modrýma očima nebo uhrančivá bruneta s hnědými kukadly – tyto teze v dnešním „post-modelingu“ můžeme zvesela vypustit. Ideál krásy a samotný přístup k modelingu se přeměňuje do atypické podoby nezvratnou rychlostí.

Nevědomost lidí, nezjišťování a neověřování si faktů v různých oblastech života je pro mě mnohdy velmi deprimující.

V aktuálním myšlenkovém řetězci pojďme zaměřit právě na modeling a přehlížení jeho smyslu a účelu.

Lze snadno uspět s nedokonalostmi zevnějšku?

Pokud modelka disponuje odstátými uši, téměř nulovými vlasy, křivými zuby, jinou barvou pleti, tak pro většinu zajetých klientů a vášnivců módy není tolik přitažlivá. Opak je ale pravdou. Před deseti lety by si nikdo takové modelky v Česku nevšiml, v zahraničí by byla šance vyšší, ale mizivá. Dnes je vše jinak – návrháři a fotografové, ba přímo touží po nedokonalosti vnějšího vzhledu.

Modeling a hlubší smysl? Dává to smysl?

Kdo jde za plentu, tvoří otázky, hledá varianty a odpovědi, procitne a uvědomí si význam modelingu, hned, nebo postupem času a individuálního vývoje.

Modelky neztělesňují pouze ramínka na šaty, vyhublá dokonalá těla a nepřítomné pohledy. Ztotožňují se zejména s přesahem, hodnotou umění, hodnotou příběhu a hodnotou člověka.

Jejich každá póza před fotoaparátem a každý krok na mole si nesou svoje důvody, příčiny a následky. Není to jen přihlouplá mimika a gesta v očích každého druhého člověka.

Proč si neuvést rovnou pár modelek, jejichž netradiční vzhled a silná osobnost okouzlily svět a jeho přehlídková mola.

https://www.instagram.com/p/CH5nLvALpl9/
https://www.instagram.com/p/CVO-lqmFoQA/
https://www.instagram.com/p/CMU1RHtgxNd/
https://www.instagram.com/p/CWtF0utMW_1/
https://www.instagram.com/p/CUefEgbNIe4/
https://www.instagram.com/p/CTCzBCksAGn/

A co dál?

Právě zmíněné odlišnosti prosazují čím dál více modelky po světě. Nachází si je ti správní lidé, nebo ony si najdou je. A z těchto spojení vznikají posléze krásné projekty, s klíčovým obsahem, který pohání modeling kupředu – do tolerantnějšího a mírumilovnějšího světa.

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nejikoničtější kabelky všech dob

Nové kabelky budou v souladu s neustále se měnícím cyklem trendů vždy nevyhnutelnou součástí módního života. A i když budou vždy přicházet a odcházet, existují siluety, které jsou bezpochyby navždy. Sentiment věčného tvaru znamená víc než jen opírání se o klasiku, ale...

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Bude v budoucnu móda už jen unisex?

Jsem zastáncem názoru, že každé oblečení a každý parfém může být unisex, jakmile přestaneme řešit škatulky. Jsem o tom přesvědčena natolik, že si kladu otázku, zda brzy nenastane doba, kdy bude vše unisex a zda ta doba není náhodou za rohem. Soustředím se na to příliš...

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Vyhlášení finalistů: VAN GRAAF Junior Talent 2024

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se v rámci jarní edice chystá přivítat nejen etablovaná jména, ale rovněž poskytnout platformu pro novou vlnu nadějných vycházejících návrhářů prostřednictvím tradiční soutěže VAN GRAAF Junior Talent. Odborná porota talentové soutěže...