Premiéra zachycená módním hledáčkem

Zveřejněno 9. 6. 2021

Čas posunu, čas chytit se další větve bohatého stromu, který modeling nabízí. Ve svém modelingovém portfoliu jsem měla nashromážděné dva úspěšně zvládnuté fashion weeky, pár ateliérových focení, focení pro Make-up Institut, jednu výstavu a v neposlední řadě samozřejmě polaroidy. Léto 2016 mi přineslo spolu s úspěšným přijetím na gymnázium také první exteriérní focení, jehož výsledek mířil rovnou na poměrně známý web Proženy.cz.

V následujících odstavcích, souvětích, větách a slovech se vám pokusím přiblížit přípravu, průběh a (ne)čekané pozorovatele.

Skok do neznáma

Sraz v brzkých ranních hodinách s kompletním týmem proběhl na pražském Andělu, nasedla jsem do firemního auta a jeli jsme přímo do jádra lokace, Strahovského stadionu a jeho blízkého okolí. Pod pojmem kompletní tým si můžete jednoduše představit forografku, makeup artistku a redaktorku, jejíž kompetence patřila módnímu článku. Na programu byl bomber pětkrát jinak a trendy léta 2016, takže si můžete snadno vytvořit představu o tom, jak moc se trendy opakují nebo třeba i naopak.

Nečekané nástrahy

Focení zabralo zhruba pět hodin, počítám do toho střídání pěti outfitů, líčení a účesů. Zažila jsem zde také svůj první vtipně-nepříjemný zážitek.

Jelikož se v blízkosti shooting pointu nacházel pouze park s prořídlými stromy a uprostřed větrací věž strahovského tunelu s pár centimentry vody kolem, převlékací akce probíhala následovně: z jedné strany držela deku makeup artistka, z druhé fotografka a já se snažila bleskově obléct do sukně, šatů nebo kalhot s dopomocí redaktorky.

Strahov je veřejné místo s krásným výhledem na Prahu, takže sem tam vyšel z parku nějaký ten bezdomovec a já byla o to víc rychlejší. V té době mi bylo patnáct, takže si dokáže každý člověk při smyslech představit, že okukování procházejícími lidmi, natož bezdomovcem, nebylo úplně ideální.

Nejvíce jsem si užívala ležérní styly s pánským nádechem. Pohodlnost nadevše!

Ze slečny dámou

Tento outfit mě stylizoval do pozice pětadvacetileté dámy, která se rozhodně ničeho nebojí. Ani vysokých bot na klínku a výrazné rtěnky. Co se týče mých vlasů, v tomto období se nenacházely zrovna v nejlepším stavu. Vždy jsem měla dlouhé, středně husté vlasy přirozeně odrážející zlaté tóny. Na focení ale musíte hodnotně prezentovat i tři chlupy na hlavě, i když dopředu víte, že čtenářky vám kvalitu v diskuzi pod článkem bezpečně vyvrátí.

Chvílemi jsem se ocitla myšlenkami v Paříži – podpatky, černé kabaretní šaty a psaníčko mě bez dlouhého přemlouvání přeneslo do francouzských nočních ulic. L´amour!

Konec dobrý, všechno dobrý

Převlékací a fotící maraton byl zakončen cateringem v podobě housky, eidamu a zeleniny při zpáteční jízdě autem. Co víc si přát. Premiéra většího fashion focení naplnila moje očekávání – zasmála jsem se, zděsila jsem se, ale celkově si to užila. V tomto duchu probíhaly de facto mé kompletní zážitky spojené s modelingem.

Ideál modelingové krásy a jeho kotva, která pomalu, ale jistě rezaví

Ideál modelingové krásy a jeho kotva, která pomalu, ale jistě rezaví

Modelky jako prototyp krásy a dokonalosti. Nejlépe křehká blondýnka s modrýma očima nebo uhrančivá bruneta s hnědými kukadly – tyto teze v dnešním „post-modelingu“ můžeme zvesela vypustit. Ideál krásy a samotný přístup k modelingu se přeměňuje do atypické podoby...

Z mola na stoličku

Z mola na stoličku

Ještě kousek nevyhnutelného návalu myšlenek, zážitků a emocí z letošního Pražského fashion weeku sem zanesu. Po čtyřech letech jsem opět zavítala na týden módy, ovšem v proudu hostů a novinářů, nikoliv jako modelka. Místo mola v záři umělých světel a slunce, na mě...

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Jelikož srpnu vládne téma pobláznění, nastala chvíle na tento článek. Na článek, který možná někoho překvapí a někoho ne. Na článek, který poodkryje právě ten pomyslný devadesátý odstín modelingu v těch nejspodnějších partiích. Na článek s ne moc příjemným obsahem,...