Grafické oční linky a jak na ně

Zveřejněno 26. 4. 2021

Grafické oční linky zažily v poslední době velký boom. Tenhle odvážný vzhled možná nemusí být pro každého – aspoň na první pohled. Grafické linky mají ale nespočet podob, od té úplně nejjednodušší až po složité obrazce. Pojďte se na ně tedy podívat víc zblízka.

Co to vlastně je

Grafická linka je oční linka, která nezná hranice. Nemusí být černá, nemusí ani lemovat tvar oka. Pokud vás nebaví klasické černé kočičí linky, grafické linky jsou přesně pro vás. Na první pohled se může zdát, že je to nový trend, který se objevil v posledním roce. Ve skutečnosti mají už dlouhou historii. Jak všichni samozřejmě víme, trendy se opakují a vrací (stačí se podívat na posledních 10 let), a tak i grafické linky zažívají renesanci.

Co si tak pamatuji, tak grafické linky se začaly znovu objevovat na jaře roku 2020. Rtěnky a jakékoliv líčení rtů se momentálně s rouškami zdá naprosto nepraktické, navíc ho nikdo nevidí. Pozornost se tedy přesunula na oči a první na ráně jsou právě linky.

https://www.instagram.com/p/CNnAsolL0VW/?igshid=1n3j3qhukstx
https://www.instagram.com/p/CMannc4Lx3h/?igshid=1khzru2wpfwot

Tipy pro zaručený úspěch

Na grafické linky jsou nejlepší tekuté linky nebo fixa. S tužkou byste se zbytečně trápili, protože většinou neudělá tak ostrou čáru, kterou u grafických linek potřebujete.

Ideální je, když se vám linka podaří namalovat na první pokus, jednou souvislou čarou. Tahle představa je ale poměrně nereálná (aspoň pro mě a mojí rozklepanou ruku), a tak můžete při aplikaci linky využít různé triky, které vám celý proces usnadní.

Zní to trochu divně, ale grafickou linku můžete obkreslit podle lžičky. Úplně běžné, kávové lžičky. Pomocí jejího zaobleného tvaru se vám lépe nakreslí oblouk na víčku. Další možností je izolepa, kterou nalepíte podle toho, jaký tvar chcete. Pak už jen kopírujete podél okraje. Můžete si taky nejprve nakreslit tečky, které nakonec linkou spojíte. Nezdá se to, ale jakákoliv pomoc a návod se hodí. A když někde přetáhnete nebo vám ujede ruka, všechno se dá napravit odličovačem.

Samozřejmě jak všichni víme, oční linky jsou o cviku, a občas se prostě nedaří. Ujistěte se, že máte dost času, než se pustíte do experimentů s grafickým makeupem. Nechcete si z toho přece udělat stres, makeup má být hlavně zábava!

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Udržitelná kosetika: debata o přírodní vs. syntetické pokračuje

Je opravdu jedna lepší než ta druhá? Zatímco hnutí za "čistou" krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k lidem, rostoucí hnutí za udržitelnou krásu se zaměřuje na produkty, které jsou šetrné k planetě. A přestože je udržitelná péče o pleť nejzvučnějším novým...