Přirozená krása polaroidů

Zveřejněno 7. 4. 2021

Když se řekne polaroidy, většina lidí si pravděpodobně vybaví malé fotografie, na kterých člověk zachycuje přimhouřenýma očima skoro nerozeznatelné tváře. V modelingovém světě však nosí úplně jiný význam. Jedná se o přirozené fotografie modelky vyzdvihující její přirozenou krásu, bez makeupu, bez retuší.

K čemu vlastně

Většinou se pořizují za účelem pro zahraniční agentury. Pokud chce modelka vyrazit do světa, její bookerka či booker rozešle polaroidy do příslušných zahraničních agentur a oni na základě přirozených fotografií a také videa projeví zájem o danou modelku či nikoliv. Ve videu se představí modelka v angličtině, řekne o sobě pár údajů, jméno mateřské agentury a v záběrech se zachytí její postava a chůze v lodičkách.

Jediné, co modelka potřebuje je autentické pózování, umyté vlasy, plavky, lodičky, obličej bez makeupu, (včetně řasenky), nenalakované nehty apod. Fotografie se pořizují většinou ve studiu modelingové agentury nebo v prostorách agenturní budovy.

Nutné předpoklady pro modeling

Upřímně řečeno, svět se stále točí kolem daných mír a výšky, přestože se stále častěji objevují plus size modelky a zajímavé ženy, slečny s neobvyklou visáží. V tomto bodě se však musíme pozastavit – je rozdíl mezi klasickým modeling a mezi komerčním, který propaguje určitou rovnost krásy. Pokud si modelka přeje strávit tři měsíce v Milánu, New Yorku nebo Paříži a je jí tomu dopřáno, musí brát v potaz fakt, že míry 90-60-90 opravdu neplatí. Situace se má následovně: boky maximálně 88, pas kolem 61 cm a prsa maximálně 84 cm, ovšem záleží na typu postavy. Zahraniční modeling je velice nekompromisní a to nemluvím o Číně a Japonsku.

Co se týče výšky, ideální je měřit kolem 177 cm. Jak už jsem se zmínila, zajímavý a fotogenický obličej hraje také důležitou roli. Japonsko touží po modrookých panenkách s roztomilým úsměvem, zatímco Paříž, New York přijímá velmi atypické, velmi štíhlé a vysoké modelky. Odstáté uši, mezera mezi zuby, pihy – to vše se přijímá a obdivuje. Velmi štíhlé si můžeme přeložit třeba jako 56 kg na 180 cm. Vidíte v tom vyvážený poměr?

Dovednosti a přednosti modelky

Každá modelka by měla o sebe v první řadě pečovat. To znamená pravidelně cvičit, jíst hodně zeleniny, ovoce a méně kalorických jídel. Péče zvnějšku je také důležitá – nevysušená pleť, lesklé vlasy, bílé zuby. Chuť cestovat a učit se novým věcem patří k nepostradatelným přednostem taktéž. Modelka by si v sobě měla pěstovat určitou trpělivost a odolnost vůči stresu. Stres se objevuje v tomto odvětví umění velmi často, ať už na přehlídkách, během cestování, nebo v daných striktních pravidlech. Odmítnutí ze strany potencionálních klientů je zde na denním pořádku a modelka se s tím musí naučit psychicky pracovat. Takový přirozený úsměv či pohled a vynikající chůze po mole jsou jasnými naplněnými očekáváními.

Pevně věřím, že jste si momentálně vytvořili nebo přehodnotili subjektivní pohled na tento dynamický svět plného módy, zážitků, překvapení. A možná se i objektivně zamysleli nad zmíněnými výhodami i nevýhodami, protože modeling v sobě skrývá několik odstínů.

Ideál modelingové krásy a jeho kotva, která pomalu, ale jistě rezaví

Ideál modelingové krásy a jeho kotva, která pomalu, ale jistě rezaví

Modelky jako prototyp krásy a dokonalosti. Nejlépe křehká blondýnka s modrýma očima nebo uhrančivá bruneta s hnědými kukadly – tyto teze v dnešním „post-modelingu“ můžeme zvesela vypustit. Ideál krásy a samotný přístup k modelingu se přeměňuje do atypické podoby...

Z mola na stoličku

Z mola na stoličku

Ještě kousek nevyhnutelného návalu myšlenek, zážitků a emocí z letošního Pražského fashion weeku sem zanesu. Po čtyřech letech jsem opět zavítala na týden módy, ovšem v proudu hostů a novinářů, nikoliv jako modelka. Místo mola v záři umělých světel a slunce, na mě...

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Pobláznění do mého těla nebylo to nejhorší

Jelikož srpnu vládne téma pobláznění, nastala chvíle na tento článek. Na článek, který možná někoho překvapí a někoho ne. Na článek, který poodkryje právě ten pomyslný devadesátý odstín modelingu v těch nejspodnějších partiích. Na článek s ne moc příjemným obsahem,...