Nevím, jak vy, ale já zbožňuju tuňák(a). A to na všechny způsoby! Tuňákové těstoviny ala Vincenzo, jsou plné chuti, přinesou na váš stůl chutě Středozemního moře. Jsou hlavně super jednoduché – tuňák, kapary, šťavnaté cherry rajčata a šplouchnutí mořské soli.

https://www.vincenzosplate.com/recipe-items/tuna-pasta/


Budete potřebovat:

350 g marinovaného tuňáka
500g těstoviny (doporučuji Rigatoni)
60 g čerstvých kapar
1 x stroužek česneku
10-12 cherry rajčat
Mořská sůl
Čerstvá petržel (nasekaná)

Nádobí:


Střední pánev
Velký hrnec
Ostrý nůž
Vařečka

Jak na to:


Dáme si vařit cca 6 litrů vody ve velkém hrnci.
Najemno si nakrájíme stroužek česneku.
Zahřejeme si kastrol, přidáme olej a jakmile se olej začne zahřívat, přidáme nasekaný česnek. Poté mícháme, ale nechceme tuňák znova uvařit – doporučuji na středním ohni po dobu 1-2 minut.
Do kastrolu si přidáme marinovaný tuňák a za občasného míchání vaříme asi deset minut.
Přidáme sklenku suchého bílého vína – a ještě jednou promícháme.
Pozor! Nechte víno odpařit a mezitím si nakrájejte cherry rajčata na 2-3 kousky (podle velikosti).
Jakmile zbyde jen malé množství tekutiny, přidejte kapary a cherry rajčata.
Asi po minutě ucítíte chuť moře a vaše tuňákové těstoviny jsou téměř hotové!
Jakmile se voda začne vařit, přidáme mořskou sůl, promícháme a vhodíme těstoviny dovnitř (dáváme si pozor, aby byly těstoviny uvařené Al dente, to se dozvíme na jejich obalu).
Tuňáková směs už by měla být hotová, přidáme tedy půlku citrónu – dobře promícháme a necháme několik minut vařit na minimu.
Nakonec přidáme hezký svazek čerstvé petrželky (nasekané) a ještě jednou promícháme, než posypeme špetkou mořské soli.
Až budou těstoviny hotové, dobře je přecedíme a přidáme z pánve tuňákovou směs.

https://www.vincenzosplate.com/recipe-items/tuna-pasta/

Jak servírovat:


Tuňákovou směs promícháme s těstovinami. Na vrch posypeme malým množstvím čerstvé petrželky a okamžitě podáváme.

Tak co, zkusíte je? Já je miluji. Fakt.

Facebook Comments Box

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.