Bohyně čistého minimalismu ze světa Instagramu: Karolina Óscik-Alama

Zveřejněno 15. 2. 2021

Sociální sítě nám za poslední roky nabízejí nespočet nápadů, myšlenek a také inspirací. Co se týče Instagramu, snad každá z řad slečen, žen, dam objevují tu svoji módní inspiraci ušitou skoro na míru. I já takovou jednu mám. Hladí mě po mojí nenáročné módní duši. Pokud vám nejsou cizí zemité a neutrální tóny, minimalismus a přirozenost, možná se zamilujete stejně tak jako já, na první pohled!

Kdo je Karolina?

Karolina pochází z Polska a na 29 let rozhodně nevypadá! Pod pseudonymem Cajmel píše módní blog a je inspirací po celém světě tisícům lidí. Kromě populárnějších a dražších značek obdivuje také kousky, které objeví v secondhandech. Na YouTube může najít videa, kde kombinuje úlovky právě ze secondhandů, ale vytváří i klasické lookbooky od známějších značek jako například Cos a Arket.

V jednom rozhovoru se přiznala, že nemá příliš v oblibě léto, co se týče módní hravosti, a proto upřednostňuje podzim a zimu. Tyto roční období jsou pro ni inspirativní. Ve skříni ji nechybí milovaný vintage trenčkot, prošívané teplé bundy a šály z kvalitních materiálů. Oblíbila si také černé kožené boty do špičky. Její oblíbená značka sídlí v Amsterdamu pod názvem Les Coyotes de Paris. Nabízí jemné ženské vzory, hedvábí a kvalitu.

Úspěšná bloggerka ve svém šatníku velmi opěvuje bavlněné košile – má na nich ráda právě jejich jednoduchost, kombinovatelnost a pohodlí. Jako materiál pro ni vystupuje do popředí hedvábí a satén, nejraději se obléká do látek tohoto typu na jaře a v létě. Každé ženě by prý nemělo v šatníku chybět kvalitní bavlněné triko, košile, rovné džíny, a v létě například lněné šaty.

Ne vždy však stála za minimalismem a jednoduchou elegancí. Prošla si obdobím, kdy míchala extravagantnost a barvy. To ji přešlo a začala se zajímat spíše o kvalitu, udržitelnost a decentnost. Co se týče doplňků, miluje zlatou barvu, čelenky a hedvábné scrunchies.

Karolina je pro mě jednoduše řečeno bohyně elegantního minimalismu a důkaz přirozené krásy. Získala si mě hned! Co se líbí na Karolině vám? Získala si vaše módní sympatie?

Zdroj fotografií : Pinterest

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...