Pomocníci pro Vaší letní selfcare

Zveřejněno 28. 7. 2020

V žádném jiném období nevěnujeme takový čas sobě, jako právě v létě. Léto nás nutí užívat si teplých měsíců, nic nedělat a věnovat se sobě a tak je to správně. Připravili jsme si proto pro vás seznam pomocníků, díky kterým si své selfcare rituály vychutnáte ještě lépe.

Když se necítíte na parfém

Někdy, když je příliš velké teplo, parfémy nám mohou přijít příliš. Vyzkoušejte vlasový parfém. Tento parfém si nastříkáte do vlasů a vůně se bude postupně uvolňovat, kdykoliv se pohnete. Diptique Eau Rose – jedna z nejikoničtějších vůní diptyque, která dokonale vystihuje křehkost a eleganci růžových okvětních lístků, je nyní k dispozici také v podobě vlasového parfému s pěsticím účinkem. Obsahuje totiž vyživující a ochranný kaméliový olej, který vlasy zanechá krásně lesklé a hedvábné na dotek. Navíc je zahalí do závoje božské vůně, ve které se mísí nóty damašské a májové růže.

Pro zářivou pleť

Tento zázračný kus kamene můžete použít jak na tvář, tak na tělo. Masáží na obličeji se zbavíte přebytečných tekutin z tkání (oteklých víček), zlepšíte prokrvení pokožkypleť zůstane napnutá a pružná. Navíc redukuje vrásky, obnovuje kontury obličeje a zbavuje toxických látek. 

Guasha- Jadeit

Má rovněž pozitivní vliv na psychiku a zásadně snižuje napětí v obličeji. Viditelných výsledků dosáhnete už za 10-12 dní.

Používejte v kombinaci s olejem nebo sérem. Tvar Gua Sha je navržen tak, aby se co nejlépe přizpůsobil obličeji. 

Při používání na těle nedochází k porušení integrity kůže ani cév. Přesto působením tlaku destičky může „špatná“ krev prosakovat ven mimo vlásečnice. Na povrchu kůže se dělají barevné tečky (tzv. „sha“, proto gua-sha), které během následujících několika dnů tělo vyčistí. Tím se docílí detoxikace a zprůchodnění. 

Místa, kde vznikají „sha“ jsou oblasti horší cirkulace krve nebo místa blokace s horším metabolismem. „Sha“ je vlastně škodlivina, která se hromadila v zablokovaných místech.

Masáž zlepšuje metabolické procesy v kůži a odstraňuje toxiny. Proto po každé proceduře pokožku otřete ručníkem.

Naneste na masírovanou oblast tělový olej a přejíždějte guasha destičkou tam a zpátky, dokud kůže lehce nezčervená. 

Pro zářivý úsměv

V létě s opálenou pokožkou vyniknou i krásně bílé zoubky. Kdy jindy než teď se vrhnout do bělení? Pokud se vám nechce utrácet za bělení u zubaře a nebo se bojíte, že by vám nesprávná dávka peroxidu poničila zubní sklovinu, vyzkoušejte např. bělící pásky. Eshop nazuby.cz nabízí široký výběr produktů na bělení ať už zubní pasty, pudry nebo pásky. Vyzkoušejte například populární My white secret.

Okamžité osvěžení

Čistící, zklidňující a hydratační pleťová voda, bohatá na antioxidanty, které zpevňují kožní buňky. Pleť okamžitě osvěží, póry zbaví nečistot a přebytečného mazu. Díky svým antibakteriálním vlastnostem udržuje pokožku čistou a svěží po celý den.

MERME pleťová antioxidační voda je šetrným prostředkem k hydrataci pleti. Okamžitě se vstřebává a nezanechává žádné zbytky. Vhodná pro všechny typy pleti, zejména pro citlivou, podrážděnou nebo aknózní.

Merme- Antioxidační mlha s růží

Pryč se starou kůží

Isla Apothecary – Tělový exofoliant & balzám

Energizující a revitalizační spojení esenciálních olejů z citrusu, máty a dřeva je zabalené v luxusním scrubu s konzistencí našlehané pěny.

Přírodní surová cukrová třtina a extrakt z papáji naleští pleť a očistí ji od odumřelých buněk a nečistot.

Hluboce ošetřující kombinace bambuckého másla, kokosu, broskvových jader a vitamínu E, obnovuje rovnováhu pleti, hydratuje a podporuje hojení, redukuje zánětlivost.

Rozpustí se v pokožce a chrání před dehydratací a vysušením pokožky. Nezanechává pokožku mastnou, zároveň není nutná následná hydratace po aplikaci.

Aplikace:

Použijte před aplikací samoopalovacích přípravků, nebo po delším pobytu na slunci. Aplikujte dvakrát týdně ráno. Udržíte si tak pokožku hydratovanou a podpoříte lymfatickou drenáž.

Nezapomínat na hydrataci

Novinkou, která dodá pleti potřebnou hydrataci zvenčí je Hyaluron N-Medical bio-sérum. Původně bylo vytvořeno pro profesionály v dermatologických ordinacích a kosmetických salonech. Nyní už je ale k dispozici i pro širokou veřejnost v balení 30ml a 100ml. Sérum obsahuje velmi účinné anti-age složky, které jsou vybírány tak, aby se jednotlivé látky podporovaly a doplňovaly. Výsledkem je vyhlazení jemných vrásek, lifting obličeje a povrchová i hloubková rehydratace.

Hyaluron N-Medical bio-sérum

Hyaluron N-Medical bio-sérum je vyráběno za nejpřísnějších hygienických a technologických podmínek v České republice a je kontrolováno v laboratořích, aby splnilo ta nejpřísnější kritéria.

Hlavní látky, které obsahuje Hyaluron N-Medical bio-sérum:

  • Čištěná voda – voda je základem lidského těla, přibližně 60% hmotnosti tvoří voda, a proto je na přípravu séra používaná speciálně čištěná voda, která se stane nosičem účinných látek a pomocníkem s rehydratací.
  • Matrixyl – je látka na bázi unikátních peptidů. Tyto peptidy jsou nosiči informací pro přestavbu a opravu kůže a dokáží zmenšit jemné vrásky až o 45 % za 2 měsíce a zároveň zvýšit elasticitu a pružnost pokožky o 20 %. Aktivuje mezibuněčnou hmotu a pokožka se tak stává hydratovaná a krásná.
  • Biosacharidová guma – je aktivní látka s okamžitým a dlouhodobým hydratačním účinkem. Je získávána biotechnologickým procesem fermentace kukuřice nebo sóji. Pokožku hydratuje, uklidňuje a dodává jí hladkost a jemnost. V nejvrchnější vrstvě pokožky vytvoří jemný film a zvyšuje v ní úroveň hydratace až o 79 %.
  • Kyselina hyaluronová – bio-sérum obsahuje dva druhy kyseliny hyaluronové. Nízkomolekulární, která proniká hlouběji do pokožky, kde na sebe váže vodu a tím hydratuje hlubší vrstvy pokožky. Vysokomolekulární, která zůstává na povrchu pokožky a zajišťuje hydrataci povrchovou.
  • Allantoin – regeneruje pokožku a zvyšuje její hydrataci. Mimo kosmetický průmysl se hojně využívá pro své schopnosti např. v očních kapkách a všude tam, kde je potřeba pečovat o sliznice a zvýšit hydrataci tkání. Zabraňuje vzniku jemných mimických vrásek na obličeji tím, že zabraňuje průniku sodíku do jemných mimických svalů. 

Hydratační gelové návlekyy

Návleky jsou na vnitřní straně potaženy vyživujícím gelem obsahující přírodní oleje – jojobový olej, olivový olej a olej z jader hroznů. Oleje dodají patám vysokou hydrataci, pomáhají hojit kůži a změkčují ztvrdlou a popraskanou kůži v oblasti pat. Vrchní materiál návleků je vyrobený z mikrovlákna a je hebký a velmi příjemný. Gelová vrstva neobsahuje latex, je dermatologicky testována a hypoalergenní. Návleky se vyrábí v univerzální velikosti. Návleky vystačí min. na 50 použití.

Použití:
Návleky oblékejte na umyté a důkladně osušené nohy. Doporučené použití je 2 – 3x týdně po dobu 20 – 30 min. V případě intenzivního použití musí pokožka min. 3 – 4 hodiny denně volně dýchat. 

Krása, která pochází zevnitř

Doplněk stravy vhodný jak pro ženy, tak i pro muže, obsahuje vápník a hořčík čistě přírodního původu. Vápník pomáhá udržovat vnitřní rovnováhu organizmu, podílí se na správném fungování trávicích enzymů v zažívacím systému a podporuje důležitý energetický metabolizmus. Je
také nezbytný pro udržení hustoty kostí a nervové i svalové funkce. Hořčík je důležitý pro zachování psychické pohody, protože příznivě ovlivňuje nervovou soustavu. Ta ovládá činnost všech orgánů v těle a pomáhá při únavě a vyčerpání. Hořčík také přispívá ke správné činnosti svalů a udržení vyváženého poměru iontů v těle.

Doplněk stravy Body Balance obsahuje Aquamin F – čistě přírodní multiminerální komplex s vysokou vstřebatelností pocházející z mineralizovaných mořských řas rodu Litothamnium species. Vedle přírodně vázaného
vápníku a hořčíku obsahuje dalších 72 důležitých stopových prvků. Aquamin pochází z čistých vod,
z mořského dna Severního Atlantiku.

Provoňte si interiér

Pokud v létě nechcete pálit svíčky a riskovat tak další zdroj tepla, vyzkoušejte sprej do interiéru. Značka Diptique nabízí nepřeberné množství voňavých sprejů. Vyzkoušejte například vůni slavného návrháře John Galliano, stačí nastříkat na závěsy a nechat vánek, ať roznese tu vůni po bytě.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...