Jeden den jako Carrie Bradshaw

Zveřejněno 27. 5. 2020

Měsíc vztahů se nám již chýlí ke konci až mě to trochu mrzí. Tolik nevyčerpaných témat ještě zbývá a tak málo času. Vztahy jsou zkrátka jeden velký oříšek, který nikdy nerozlouskneme, protože jich je tolik a každý tak jiný, že to ani není možné. A víte, proč mě o tom tak baví psát? Protože jsem přílišný analyzátor a plánovač a vztahy jsou něco, co moje racionální uvažování není schopné pochopit, ale neustále se o to pokouším. A tak rozebírám a analyzuji. A když už si myslím, že na něco přijdu – což bývá každou chvíli, musím se o to podělit. Ovšem byť zkoumání lidských vztahů věnuji mnoho času, přesto se mi něco chybí. Možná dostatek té emoční empatie? Zkrátka ať se snažím, jak se snažím, žádná Carrie Bradshaw ze mě není.

Ale říká se přeci – fake it until you make it. Proto jsem se na jeden den pokusila stát Carrie Bradshaw a doufala jsem, že mi to pomůže v mém zkoumání vztahů a lidských emocí. Jaký byl výsledek? Přináším vám jedinečný pohled do mého vědeckého deníku!

9:00

Ráno. Nejsem si zcela jistá v kolik Carrie Bradshaw vstává a doufám, že to neovlivní výsledky mého výzkumu. Je možné, že by hodina v kolik vstaneme ovlivnila, jak se budeme vypořádávat s řešením vztahových otázek? Budu doufat, že ne a přenechám tomu jiný výzkum. Možná.

9:05

Ze všeho nejdůležitější je se obléci jako Carrie. Když se řekne Sex ve městě představím si Carrie oblečenou v tylové sukni a růžovém body. Našla jsem přesně takové body, které by si Carrie stoprocentně vzala a navíc je to přesně ten střih a styl, který toto léto zaplaví všechny instagramové posty.

Jeden den žít jako carrie bradshaw sex ve městě

Body New Look z Bertoo (mimochodem, Bertoo teď nabízí skvělé slevy, najdete tam šaty a jiné kousky od známých značek jako je Guess, Pepe Jeans, aj. za super ceny, a Carrie ráda značkové věci za skvělé ceny, takže win win)

A prastará sukně, ve které jsem jednou šla na schůzku do kina – pozdě, klopýtala jsem po Příkopech a neznámý muž na mě volal „Hey Carrie, where’s Samatha?“ Takže hádám, že ta sukně je také dostatečně Carrie.

9:15

Čistím si zuby, obličej, nanáším krémy a už se začínám cítit, jako kdyby za mnou stále kamera. Proto na sebe při čistění zubů na sebe vrhnu pohled do zrcadla a pronesu větu: „Zvykli jsme si, na používání jednorázových partnerů tak, jako jsme si zvykli na jednorázové produkty? Je možné, že potřebujeme přenést trend udržitelnosti i do našich vztahů?“ Dramaticky si odplivnu a odcházím z koupelny.

9:30

Během snídaně se rozhodnu, věnovat se tématu jednorázových vztahů, svou úvodní myšlenku tedy rozešlu 2 svým přátelům a 3 známým. V seriálu by zde byl záběr na to, co říkají. Mě přišly tyto odpovědi:

„Dobré ráno…“

„Co tě to tak napadlo?“

„No asi jak kdo hele.“

„Jednorázový vztahy? Co tím myslíš?“ … „No nemyslím si, že by to bylo něco špatného, jsou časy, kdy na nic jiného ani prostě nemáš chuť.“

„Já si myslím, že je to tím, co vyzařuješ. Buď jsi ten typ, co si užívá známostí na jednu noc a nebo jsi ten typ, co jde z vážného vztahu do druhého, důležitý je najít tu rovnováhu.“

První dvě odpovědi jsou od mých známých, kteří očividně nechápou, že se občas člověk jen na něco potřebuje zeptat…

10:00

A už jdu zase pozdě. Ale to nevadí, protože Carrie má svůj ověřený styl cestování po městě a to jsou – taxíky. Bohužel na Vinohradech se těžce chytají žluté taxíky na které si můžete jen tak mávnout a nebo zavolat, tak jsem si objednala Uber. Cestou jsem se dramaticky dívala z okýnka.

13:00

Jak víme, Carrie absolutně nezvládala hospodařit s penězi. Rozhodla jsem se jít tedy příkladem a ačkoliv nemám v okolí žádného Manolo Blahnika, nejprve jsem si objednala černé šaty a pak jsem zašla alespoň do Bati. B jako B. Naštěstí měl obří slevy, takže jsem odcházela se třemi páry bot za cenu párů dvou. A to se vyplatí.

Jeden den žít jako carrie bradshaw sex ve městě

13:36

Sedím na terase Louveru a popíjím mojito. Protože Carrie nikdy neodmítne cocktail. Povídám si s kamarádkou, protože kamarádky jsou na prvním místě!

14:48

Cestou na Uber si nepřestávám klást otázky. „Existuje láska na první pohled? Existují spřízněné duše? Můžete být přátelé s ex? Jsou ženy, které nejsou stvořeny pro to, aby byly zkroceny?“

15:30

Čas na psaní svých úvah. Začínám pozorovat jisté změny. Mám mnohem víc otázek než jsem měla ráno.

Jeden den žít jako carrie bradshaw sex ve městě

18:00

Čas na to koupit si Vogue místo večeře.

19:16

Jdu na rychlý drink s kamarádkou. Jak jsem již jednou zmiňovala, Carrie nikdy neodmítne pozvání na drink. Tentokrát již cosmopolitan.

Samozřejmě během celého večera pracuji na informacech, které bych mohla získat pro svůj „sloupek.

22:46

Čas přijít domů a zavolat svému ex. Pročistit vzduch. A na závěr stočit konverzaci k akutálnímu tématu. Přitom dramaticky kouřit cigaretu.

23:02

Dopisuji článek s nově nabitými zkušenostmi. A myslím, myslím, že na tom něco je. Možná mám teď skutečně úplně nový úhel pohledu. Jak se den měnil, měnila jsem se i já. Ale mám otázku, je to tak správně? Je správně se ptát? Nebo máme přijmou zkrátka fakt, že jsou věci, které nikdy nepoznáme, oříšky, které zůstají nerozlousknuté a muži, které nikdy nepochopíme.

Jeden den žít jako carrie bradshaw sex ve městě

Závěr výzkumu:

Zda-li to funguje dlouhodoběji nebo ne, říct nemohu. Na jeden den samozřejmě příjemná změna, ale současně je to velice finančně náročné. Magazín GirlBoss jednou dělal průzkum, zda-li by Carrie se svým příjmem skutečně mohla vyžít. Výsledek byl měsíčně – $1726,91 „ale pokud to znamená nakonec ulovit pana Božského, tak to za to stojí, ne?“

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...