Jak si zlepšit imunitní systém za 3… 2…

Zveřejněno 10. 4. 2020

Většina z nás vždycky potřebuje nějakou katastrofu, aby si uvědomila, co je vlastně v tom každodenním životě nejdůležitější. A to je samozřejmě zdraví. A tak nám musela přijít tato obrovská pandemie, abychom si uvědomili, že všechno to pozlátko je úplně zbytečný, jakmile nám nebo našim blízkým není dobře. A proto pro vás máme souhrn těch nejlepší bodů, které pro svůj imunitní systém můžete udělat.

Spánek

Vždycky mě naštve, když to někde uvedou jako první řešení na všechno. A nebo když mi někdo řekne „prostě se na to vyspi“ Jak můžu jít spát, když to potřebuju dořešit? Jak můžu jít spát, když si chci pustit ještě nějakej film a přes den se zastavím až v 9 večer (když je dobrá konstalace hvězd). Jak můžu spát 8 hodin, když ráno brzy vstávám? Jak můžu jít spát, když se všechny dobrý věci dějou od půlnoci do dvou do rána? Jak můžu jít spát, když jsem ve velice příjemné společnosti někde nad sklenkou čehokoliv a rozhodně nemám v plánu odcházet, zatím?

Ale.

Bohužel, je to tak jak to je. Spánek je setsakramentsky důležitý a pokud nemáte možnost spát 8 hodin v kuse (ať už za tím je cokoliv), víte, že některé vědecké studie dokonce ukazují, že člověku dělá dobře spát dvakrát za den 4 hodiny? Je to na vás, zda-li budete brzo vstávat a pak si po práci dáte šlofíka, kterým spánkový deficit dorovnáte. Ale musíme spát. Je to tak.

Zařaďte do svého jídelníčku probiotika

Víte, co je nejdůležitějším orgánem imunitního systému? Střeva. Správně. Probiotika jsou takový hodný bakterie, které vám pomohou mít střeva v rovnováze a tedy správně fungující. Probiotika naleznete v mnoho potravinách (jogurty, kefíry, kysané zelí, tempeh, nakládané okurky, kimčchi, kombucha, podmáslí, Mozzarella,..) je dobré je přijímat v různých zdrojích, protože pokaždé půjde o trochu jiný typ bakterií. Vyzkoušet také můžete probiotika z různých lékáren. Doporučujeme například Probiomix z Ecce Vita.

zdroj: Ecce Vita

Dodržujte pitný režim

Dostatek vody v těle je magický všelék na všechny neduhy. Špatná pleť – pijte vodu. Špatná imunita – pijte vodu.

Cvičení

Neříkám nutně se strhat v posilovně. Žádný extrém není dobrý. Ale zvažte jógu, nějaké lehké cvičení, běhání nebo jen rychlejší chůzi po městě či v parku.

Vitamín C

To víme už od základky, že vitamín C je na imunitu. Tak pro zopakování, ano je to tak. Samozřejmě nejlepší bude, když jej získáte dostatek z jídla. Čímž se dostáváme k

Vyvážená strava

Sama jako labužník bych vám v žádném případě nikdy nenapsala, nepijte nezdravý věci, nejezte nezdravý věci. Všechno musí být v rovnováze. Nic se nemá přehánět a pokud spořádáte hromadu nezdravého jídla nezapomeňte to proložit alespoň zeleninou a něčím zdravým, z čeho si vaše tělo bude mít co vzít. Protože věřte tomu nebo ne, ale z těch chipsů si toho zas tak moc nevezme.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...