Nekopíruj, inspiruj se: Second-hand outfit-lookalike

Zveřejněno 29. 11. 2019

V dnešním článku si trochu obohatíme sekáčovou a blešákovou českou scénu, konkrétně pražskou scénu. Tímto se opět omlouvám všem, kteří v Praze nepobývají, nicméně, co jsem slyšela, tak sekáče v Opavě, Brně a dalších městech jsou o dost lepší než tady v tom našem hlavním. Tento článek má přinést trochu inspirace, tentokrát se zaměřením na outfity některých fashion icons. Vybrala jsem si dva klíčové kousky, které jsem v poslední době sehnala při svých toulkách po second-handech a blešácích. Doplním je o další kusy oblečení, které jsou rovněž “z druhé ruky”.

V neděli 24. listopadu jsem vyrazila na Žižkovský blešák do Stormu v Praze. No, byl měsíc před Vánoci, tak jsem si řekla, že je na čase si pořídit nějaký ten předvánoční dárek. Podle mě jsou blešáky ve Stormu společně s těmi v MeetFactory to nejlepší, co blešáková scéna nabízí. Jednak tím, v jakých prostorách probíhají; ty jsou jednoduše příjemné a cool, jednak typem lidí, kteří tam prodávají i těch, co nakupují. Všichni jsou usměvaví, příjemní a nikdo do sebe nestrká. Třešničkou na dortu je fakt, že tam objevíte spoustu zajímavých a rozumně naceněných hadříků, protože ty lidi se toho fakt chtějí zbavit, aby uvolnili své šatníky. Nemají tedy důvod jakkoli předražovat. Navíc ty kousky mívají celkem zajímavé story. Ne jako když jdete na nějaký Bloggers´ Market, kde se prodávají kousky, co z většiny případů pocházejí ze spolupráce. To bychom měli trochu zdravé generalizace na úvod 😀

Oba kousky, jak koženou midi sukni (fake kůže, pravou nekupuji, mám jediný kousek a to je batoh z Maroka, z Fezu, který jsem si vysmouvala), tak parku, kterou jsem sháněla už loni. Jen pro představu, sukně mě stála 100 CZK a původní majitelka ji pořídila v Reserved. Protože je to velikost S a Reserved mívá “eska” trochu větší, tak jsem si ji trochu upravila v pase a taky zkrátila, protože jsem prcek. Parka mě vyšla na neuvěřitelných 50 CZK a je původně z Pimkie. Slečna vypadala, že ji nechce s sebou táhnout zpět domů, tak šla hodně pod cenu. Ale udělala mi radost, navíc byly obě slečny u štendru tak moc sympatické, že jsem si od nich pořídila i horčicově žlutý svetr. Ale o tom až níže.

Tedy, tyto dvě hvězdy outfitu jsem se pokusila zkombinovat s kousky, co jsem ulovila ten den ve Stormu a v jednom nově objeveném žižkovském sekáči, nebo s těmi, co mám z dřívějších akcí a podniků s oblečením z druhé ruky.

Hvězda č. 1 – černá skládaná midi sukně z eko kůže, pořizovací cena 100 CZK, značka Reserved

V prvním looku jsem se nechala inspirovat stylem Olivie Palermo, což je jedna z trendsetterek. Její styl se mi vcelku líbí, má celkem povedené outfity. Pohybuje se někde ve vodách romatična a elegance, šmrncu a citu pro kombinaci. V jejím podání dostala sukně přesně tento nádech. Zkombinovala jsem ji s krajkovou krémovou halenkou z Pimkie (Žižkovský blešák Storm, 100 CZK) a sáčkem, které jsem pořídila někdy v září v sekáči Momentu při výprodeji za 50 CZK.

Co se mi ale líbí víc, je kombo, které zvolila Posh Spice, tedy doplněná o již zmíněný hořčicový svetr (Blešák ve Stormu, 100 CZK) a nebo růžovou mikinou (koupena asi před měsícem v charitativním Pink Bubble Outletu asi za 50 CZK). V tomhle počasí si jen přehodím džísku (koupeno na Blogges Robes Marketu asi 1-2 zpátky, asi za 200 CZK, a to je prosím pěkně Tommy Hilfiger) a šálu a čepici nebo čelenku. Maximálně pohodlné.

Hvězda no. 2 – béžová parka s kapucí, Pimkie, pořizovací cena 50 CZK na blešáku ve Stormu

Parka je pro mě symbolem totálního vyklidnění, na nic si nehraje, prostě je pohodlná, dá se nosi na styl „vagabunda“ nebo na „dámičku“. K inspiraci jsem si vybrala 2 outfity, které představila Jessica Alba. Mimochodem taky představitelka stylu, který je přirozený, na nic si nehraje a  výsledek je top.

V prvním pokusu je parka doprovázena pletenými šaty. Já jsem se rozhodla jít do jiného barevného spektra a zkusit pro mě podzimní barvu fialovou s béžovou. Nejedná se však o šaty, původně jde o pánský svetr z Marks&Spencer (blešák v Meetfactory někdy na jaře, 100 CZK), který jsem si díky své pidi výšce povýšila na svetrové šaty a pro tvary přes něj hodím pásek (ze sekáče, asi 1000 let zpátky, nestál víc než 20 CZK). K tomu vysoký semišky (boty většinou kupuju v obchodě, nebo na vinted.cz, proto je ani nerozepisuju) a je to.

Pokus číslo dvě kombinuje pohodlnou parku a takový business look. Pouzdrová sukně opět krásně zářivé horčicové barvy, bez které pro mě neexistuje podzim, pořízená v nově objeveném sekáči po cestě domů z žižkovského blešáku. Stála mě asi 40 CZK a původně je z H&M (second-hand H&M ještě toleruju). K tomu průhledná halenka, temně zelená, zakoupená před 1-2 týdny asi za 50-80 CZK v Momentu. Dobře to vypadá i s krémovou halenkou z outfitu č. 1 s (ne)koženou sukní, jak jsem to měla minulý týden v práci. Ale chtěla jsem zase trochu něco jiného.

Mimochodem, všimněte si outfitu před sekáčem na Žižkově. Ten je taky dost stylish. Vlastně bez něj bych si ani toho second-handu nevšimla 🙂

Snad jsem Vám zase ukázala, jaké kousky se dají na takových místech koupit, a jak není důležité, utrácet za oblečení obrovské sumy, aby jste stíhali trendy. Nemusíte jít úplně přes kopírák, když se inspirujete v časopisech, na instáči nebo kdekoliv jinde, stačí trocha nápadu a představivosti a tádá. Originální a slušivý outfit je na světě. Tak vzhůru do sekáčů a na blešáky, pokud zrovna sháníte něco do skříně ?. Držím palce!

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...