Jak ukončit špatný rande

Zveřejněno 6. 2. 2019

“Long island iced tea v Bukowskim baru, řekla jsem mu, že to je jejich specialita ať si to dá. Dva drinky a měl dost a já mohla jít domů.” 
“Ooo dobřee!” Smějeme se s kolegyní na firemním večírku, když v tom se objevý zmatený kolega.
“Co? Co? Holky? O čem se bavíte?”

Byla jsem na několika špatných rande. Ale jsem žabař o proti kamarádce, která má na tohle šťastnou kartu.  Někdy s ní chce týpek vést konverzaci o fotbale “A jakýmu týmu ty fandíš?”, druhej se šťourá v nose a třetí se jí ptá, jestli si může dojít na záchod nebo se vysmrkat.  Já většinou tvrdla u stolu s lidma, co při mluvení o svém životě přestávají dýchat a já se královsky nudila. Mohla bych psát rady “jak se nechovat na prvním rande pro chlapy”, ale proč bych to pro ně dělala, od toho maj svoje zdroje koneckonců. Na druhou stranu, ale mám tipy pro ty z vás, co nechtějí plácat svůj drahocený čas na nějakýho vola u kterýho si už po předkrmu můžete být jisté, že za to nestojí. Jedním z činů sebelásky je totiž to, že přestanete takovýhle rande trpět.

Není to tak docela jednoduchý. Můžeme si připomenout mé rande s modelem. Jeho “přijmeš mé pozvání na večeři a  naoplátku tě vezmu do backstage fashion weeku” znělo jakože by to mohlo bejt celý jedn velká výhra. Jenže uprostřed jeho vyprávění mi došlo, že to je docela velká daň za to, že se pak podívám jak to chodí za oponou.  Ale takhle to prostě nejde. Nemůže člověk donekonečna obětovat svůj drahocený čas, aby si ho nechal totálně zničit. Obzvláště ne, když by se dal využít s lidmi, kteří jsou lepší nebo na práci na nějakém jiném projektu a i na nějakém dobrém filmu s pizzou. Pokud teda člověk nesbírá zážitky, které by pak později chtěl nějak publikovat. (Investigativní žurnalistika a tak) Takže jak na to?

Peníze s sebou

Protože někdy se prostě může stát, že budeš chtít položit stovku nebo dvě na stůl a odejít. 

Přítel na telefonu

Vyplácí se informovat o všem někoho, s kým budete mít domluvené SOS slovo nebo nějaký emoji, které bude jasně udávat pokyn, že potřebuješ vysvobodit. Ať už to znamená, že má zavolat na bar, policii, přijít tam osobně nebo zavolat s nějakou “neodkladnou záležitostí”.

Vymsli si výmluvu

Seber se, jdi na záchod, zavolej si uber, vrať se a řekni: “Děkuji ti za večer, ale musím jít, protože … sem vlož nějakou průhlednou lež…”Je jedno jakou výmluvu použiješ. Kočka má trávicí potíže, ty jsi zjistila že jsi alergická na mušle, který zrovna byly v tom jídle, co jsi jedla, musíš vyřídit něco do práce, není ti dobře. Prostě ti to neni příjemný a lepší už to nebude. Toho člověka už neuvidíš. A nebo prostě nic nevymýšlej. Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Nikomu nedlužíš vysvětlení, když odejdeš od někud, kde ti to není příjemný.

Opakuj si to deset minut pořád dokola. 

Last minute dárky

Last minute dárky

Vánoce dokážou být stresujícím obdobím a sama občas nejvíc času strávím vymýšlením dárků. Navíc když člověk nemá ani čas je koupit nebo vyrobit, stává se, že to dohání až na poslední chvíli. Já jsem teda trochu opak, a dárky mám většinou připravené už od října. Každý...

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Jak jednoduše vyfouknout vejce

Velikonoce se blíží. Beránci, vajíčka, kuřátka, osení, pomlázky a všechna ta znamení jara. Obzvláště tyto Velikonoce bychom měli všichni přijít na jiné myšlenky a zpříjemnit si je co nejvíce. A v tu chvíli, jakmile se do toho pustíte, zjistíte, že jste fakt dospělí....

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Barevné scrunchies přivolávající jaro pod vašima rukama

Pochmurné počasí se chýlí ke konci. Začínáme společně vyhlížet jaro a s ním i spojené barvy, svěží vzduch a zpívající přírodu. S tímto obdobím přichází ale i teplo. Známe to všechny, ulepené vlasy všude a padající do všeho. Proto jsem si pro vás připravila návod, jak...