“Jak je možný, že je avocado tak slavný?” řekl z ničeho nic přítel, když jsme oba měli svoji chvilku sociálních medií.
“Hm?” podívala jsem se na něj.
“Avocado je teď snad nejvíc basic ovoce.” zamračil se
“Je to možný.”
“Každej den se mi na instagramu objeví avocado,” stěžuje si a aniž bych cokoliv odpověděla, pokračuje, “zejtra ti udělám plněný avocado.”
Bránila jsem se, ale nakonec jsme byli v kuchyni a krájeli avocado.
Proč jsou na instagramu avokáda? To je jako se ptát, proč tam jsou sexy modelové. Protože jsou atraktivní, nezáleží odkud jsou, ale zdají se být z lepšího místa než my. Jsou pro nás inspirací naprostýho klidu. Je to terapie jídlem a vizuální klid. Říkají světu “Dneska jsem měl avokádo, je mi fajn.”
A já se s vámi podělím o recept svého přítele, který ačkoliv je brit, umí uvařit i něco lepšího než je fazole.
Na plněné avokádo (porce pro 2) budete potřebovat:
- 1 avokádo
- cherry rajčátka
- bílou papriku
- jarní cibulku
- stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- libovolné koření bazalku, koriandr, dobrá je provensálská směs
- sůl
Avokádo rozkrojíte, vyndáte pecku a vyloupnete popř. vykrojíte ze slupky.
Slupku nechat.
V misce smíchejte sůl, citrónovou šťávu a česnek,
Nakrájejte na malinkaté kostičky papriku, rajčata, cibulku a avocado
Pořádně smíchejte se směsí z kroku 2.
Pak s tím naplňte slupky z kroku 1, které jste neměli vyhodit.
Na závěr posypte kořením.
Je to výborná chuťovka, osvěžující a hezky to vypadá.