08.04.2013

Jsem milovníkem horké čokolády. Vlastně čokolády v jakékoli formě. A nejlepší čokolády mají vždy v těch nefalšovaných italských kavárnách. Aneb pravá horká čokoláda, které se dá jíst po lžičkách. Recept na ni jsem našla již hodně dávno, ale teprve teď jsem se ji rozhodla risknout. Odrazovalo mě spíše to, že jakmile člověk zjistí složení už se na to bude spíše dívat jako na kalorickou bombu než lahůdku.
Ale pravidla jsou od toho aby se porušovala.

Na 2 hrníčky budete potřebovat:

2 čokolády na vaření
2 hrnky mléka
kelímek smetany na šlehání (cca 200ml)
1 lžičku moučkového cukru
skořici na posypání

A velice jednoduchý postup:

V do hrnce dáme zahřívat mléko budeme přihazovat kousky čokolády. Celé to pak rozmícháme dohladka.
Až se všechny kousky čokolády rozpustí přilijeme kelímek smetany a lžičku moučkového cukru.
A opět mícháme aby tam nebyly žádné hrudky.

Nakonec to můžeme rozlít do hrnků a posypat trochou skořice.

A mohu vám slíbit, že do konce dne nebudete chtít čokoládu ani vidět, ale vážně si pochutnáte.

Přeji dobrou chuť!