Nejsem zrovna moc veliký zastánce české kuchyně. Po kachně s mi dělá špatně a svíčkové jsem se úspěšně kdysi dávno přejedla. Zda-li je nějaká kuchyně, kterou mám ráda jsou lehké- řecká, italská, francouzská.
A právě tento recept bych tam zařadila.
Budete potřebovat:
- 3 kuřecí prsíčka
- italský tmavý chléb
- kelímek řeckého jogurtu (zakysané smetany, ale varianta s řeckým jogurtem je mnohem zdravější)
- parmazán (můžete použít i levnější eidam, ale ta chuť je pak znát)
- stroužek česneku
- pár listů hlávkového salátu
- sůl
- pepř
- bazalku
- citron nebo citronovou šťávu (neslazenou)
- slunečnicový nebo olivový olej
Postup:
Jemně naklepeme maso a vmasírujeme do něj sůl s bazalkou a troškou pepře a dáme jej do zlatova upéct na rozpálenou pánvičku vytřenou olejem.
Dále v misce smícháme řecký jogurt, šťávu z citronu, bazalku a nastrouháme trochu parmazánu. Pak podle chuti osolíme a opepříme.
Chléb si nakrájíme a dáme jej nasucho jemně opéct na pánvičku. Zkrátka nedělat z toho topinky, ale spíše jej nahřát.
Pak rozkrojíme stroužek česneku na dně půlky. Jednu půlku prolisujeme do připraveného jogurtu a druhou potřeme opečený chléb.
Ještě maso nakrájíme na nudličky a už můžeme vše dávat dohromady. Takže chleba potřít směsí jogurtu, na to položit ledový salát, nudličky masa a na závěr natrhat nebo můžeme ještě nastrouhat zbylé plátky parmazánu.
A můžeme podávat na stůl lahodný a zdravý oběd nebo večeři.