Módní trendy 2024 vhodné i pro ženy s křivkami

Autor PR
Zveřejněno 9. 2. 2024

Módní trendy roku 2024 nabízí mnoho krásných kousků, ve kterých se budou cítit i ženy oblékající nadměrné velikosti. Nechte se inspirovat, jak si letos stylově zpestřit svůj šatník!

Výrazné barvy jsou na ústupu, stejně jako velká loga, statement kousky, a dokonce i „nahá“ postpandemická estetika. Světu vládne znovuzrozená móda 90. let, pastelové barvy a sportovně elegantní kousky!  

Barvou roku pro 2024 je od institutu Pantone, který vyhlašuje každoročně jiný trendy odstín, zvolena pastelová barva v odstínu Peach Fuzz. Jedná se o tělovou barvu s nádechem do oranžovou, kterou letos budeme vídat na šatech, tričkách i blejzrech a dalším oblečení. Tento výběr jde ruku v ruce s celou vlnou pastelových tónů, které se začínají těšit větší oblibě než kdy dřív. 

Do popředí se dostává například světle žlutá, bledě modrá, záplava světlé růžové nebo třeba i jemný fialový tón. Z výraznějších barev vládne červená, kterou můžete podtrhnout svůj outfit třeba jen díky rtěnce, stále letí i metalické tóny a z neutrálních odstínů dominuje šedá. 

Jaké barvy můžete jednoduše začlenit do svého stylu, a zároveň vyniknout? Vyzkoušejte je třeba v kombinaci s dalšími aktuálními trendy!

Šedé džíny jako základ šatníku

Šedá barva je letošním favoritem mezi neutrálními barvami a minimálně během prvního půl roku se stanou nepostradatelnými must-have šedé džíny. Nabízí větší nepředvídatelnost než klasické modré barvy a najdete je ve spoustě odstínů. Hodí se k nim kombinovat takřka cokoliv, ať už sáhnete po oversize saku, oblečete se do sportovního stylu, nebo je doprovodíte prvky stylu tichého luxusu. 

A proč nesáhnout rovnou po střihu s vysokým pasem, který se stále drží mezi top volbami? Pro plnoštíhlé ženy tento střih nabízí lákavou možnost vytvořit si opticky vyšší siluetu, zakasat dovnitř vrchní kus oblečení, čímž dojde ke zvýraznění pasu, a taky dát podporu bříšku. 

Victoria Chudinova shutterstock.com

Ledová modrá sluší všem

Světle modré odstíny u blondýnek podtrhnou jemnost a tmavovláskám zas dají jedinečnou možnost vytvořit výrazný kontrast. Sedí různým podtónům pleti a rozhodně se jí nemusí vyhýbat ani ženy oblékající nadměrné velikosti, zvlášť co se halenek týče. Zvolit můžete třeba i jednobarevné světle modré šaty se zvýrazněným pasem, například páskem nebo mašlí, která se také v různých obdobách objevuje mezi letošními trendy.

Bledě modrá se skvěle páruje jak se zmíněnými šedými džíny, tak třeba s hnědou a černou barvou. Nebojte se ale celý outfit poskládat ani monochromaticky – z různých druhů modré! 

Preppy styl vrací do hry polo trička

Pokud stále ještě ve skříni máte schovaných pár polo triček, můžete je s hrdostí vynést zpět na světlo. Móda v preppy stylu, který vyzdvihuje prvky typické pro studenty elitních amerických škol, se vrací ve velkém a mohli jsme jí obdivovat třeba na přehlídce značky Miu Miu. 

Vyzkoušejte tato oblíbená trička s límečkem a véčkovým výstřihem, který opticky prodlužuje krk, třeba je ve spojení s pouzdrovou sukní a lodičkami s páskem kolem nártu a vytvořte nenuceně elegantní vzhled. 

Zaměřte se také na polo trička s dlouhým rukávem, které nadměrným velikostem přinesou spoustu komfortu, nebo polo tenisové šaty s dlouhým rukávem umně kombinující sportovní eleganci, která se hodí na procházku parkem, do kanceláře i města!

Mega tašky v trendy tónu

Obrovské kabelky jsou v roce 2024 dominujícím trendem. Jsou praktické, stylové, a zároveň poskytují dostatek prostoru pro všechny vaše nezbytnosti. Zamilujete si je třeba v provedení metalického zlata. Stříbrné metalické tóny byly hodně populární už na podzim a v zimě, ale pro rok 2024 budou vládnout hlavně zlaté varianty metalického trendu. 

Protože výběr této barvy v oblečení by pro plus-size ženám nemusel být komfortní, velké kabelky ideálním prvkem, jak tento trend začlenit i do svých outfitů. Zlatý akcent dodá vašemu vzhledu lesk a nádech luxusu. 

V trendech pro rok 2024 se snadno najde každá žena. Klíčem je najít styl, který vám sedí! A nezapomeňte, že sebevědomí je trendy vždy. Noste proto, co milujete a co vás dělá šťastné i bez ohledu na to, jestli se právě váš oblíbený kousek letos dostal až na módní mola! 

Zdroj fotografií: Okrasiuk@shutterstock.com, Victoria Chudinova@shutterstock.com

smutek

smutek

Zapaluji svíčku a usedám ke stolu ve snaze sepsat tíživé myšlenky, které poslední dny okupují mou mysl. Jsou články, které vyžadují čas. Jsou také články, které by nemusely být vůbec. Byla bych raději, kdyby tento článek nebyl. Ovšem pak jsou také myšlenky, které jsou...

#Fashiondiary: zn. léto

#Fashiondiary: zn. léto

Mé nejoblíbenější módní období je podzim. Odstartuje jej září - měsíc módy a následně dva měsíce relativního tepla ale dostatečného chladu, který nechává prostor pro vrstvení, kombinace s vysokýma botama, lehkými kabátky,... Naopak problém mám v létě. Co mám nosit v...