Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Autor PR
Zveřejněno 15. 11. 2022

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí vidlicové kosti.

Co symbolizují prsteny tvarované do špičky?

Stará pověra praví, že přelomení této ptačí kosti na dvě části přináší štěstí. Původ této tradice je zahalen tajemstvím. Mohla vzniknout již ve starověku, kdy se věřilo, že ptáci, zejména husy, dokážou věštit počasí. V 18. století se zvyk lámání ptačí kosti rozšířil a dostal konkrétní podobu. Kost mají rozlomit dva lidé společně a něco si přát. Pokud se kost rozdělí na dvě stejně dlouhé části, splní se přání oběma. Pokud ne, splní se přání pouze tomu, kdo drží delší část obsahující tvar V. Motiv wishbone se stal velmi populárním v klenotnictví, převážně v období viktoriánské éry, kdy byly symboly chápány jako módní prvek. V dnešní době popularita chevron prstenů znovu roste. Pokud chcete darovat milované osobě něco, co jí přinese štěstí, tímto prstenem chybu neuděláte.

Perfektní snubní prsten

Pro svou jednoduchost a tradiční symboliku nachází tento design uplatnění u snubních prstýnků. Nošení snubního a zásnubního prstenu společně je sice praktické, ale nemusí být vždy pohodlné. Prstýnky si mohou vzájemně překážet a může dojít i k poškrábání. Prsten ve tvaru V je skvělým řešením. Jeho křivky poskytují dostatek prostoru pro centrální kámen zásnubního prstenu. Oba prstýnky tak mohou být nošené spolu, protože do sebe krásně zapadají a vytvářejí harmonické duo.

Ideální pro vrstvení

Prstýnky chevron mají dnes zcela nové pole působení, a to především díky trendu vrstvení šperků. Originální tvarování dává prostor vaší fantazii a umožňuje vytvářet zajímavé kombinace. Není žádné pravidlo, které by určovalo, kterým směrem má hrot prstenu směřovat. Pokud je ale nošen jako snubní prsten, obvykle se nasazuje jako první a směřuje hrotem k zápěstí.

Rozmanitý design chevron prstenů

Chevron prsteny mohou mohou být hladké a minimalistické, nebo jsou osázeny diamanty ve stylu eternity ring. Originálně a velmi žensky působí použití diamantů v markýzovém brusu.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...