Jak překonat úzkosti z plavek?

Autor PR
Zveřejněno 8. 7. 2022

Pokud se necítíte například kvůli své postavě dobře v plavkách, možná vám pomůže osvojit si pár užitečných tipů, které mohou zvýšit vaše sebevědomí. Protože jeho nedostatek je často příčinou těchto obav. 

Každý je jedinečný

Často se nemůžeme ubránit srovnávaní své postavy s těly ostatních. Zvláště na pláži, kde odhalujeme nejvíce kůže. S vlivem sociálních sítí se tento problém prohloubil, což má za následek závist lidem s „lepším“ tělem a pocity vlastní méněcennosti. Pokud se přistihnete, že se negativně srovnáváte s vyretušovanými modelkami, věnujte pár minut tomu, abyste si vnitřně nebo na papír ujasnila své pozitivní vlastnosti. A pamatujte si, že kdyby všichni vypadali stejně, život by byl docela nudný.  

Mám se ráda

Především je důležité milovat sebe a své tělo. Když si všimnete, že kritizujete to, jak vypadáte v plavkách, uznejte to a zapište si to. Pak vyzvěte toto vnímání a bojujte s ním něčím, co na sobě máte rádi, ať už je to fyzické, mentální nebo emocionální. Zpochybňování našeho vnitřního kritika je zásadní pro překonání problémů s obrazem těla, takže chápeme, že nejsme dokonalí, ale milujeme to, kdo jsme.

Nikdo se na mě nedívá

Je naprosto přirozené, že se v plavkách necítíte sebevědomě a máte pocit, že na vás všichni kolem zírají. To má za následek snížené sebevědomí a touhu zakrýt se. Ve skutečnosti se ale většina lidí kolem vás soustředí na cokoliv, co právě dělají. Navíc na pláži v létě bude kolem tolik lidí, že pohodlně zapadnete do davu. I když vás někdo odsoudí, vypovídá to více o jeho duševním stavu než o vašem zevnějšku – důležité je přijmout své tělo takové, jaké je.

Udělám, co mi bude příjemné

 Nepodléhejte tlaku, abyste si oblékla plavky, pokud to není váš styl. Zároveň ale také nedovolte, aby vás brzdil pocit strachu nebo nedostatek sebevědomí. Cesta k tomu, abyste se v plavkách cítila jako doma, by měla probíhat svým vlastním tempem. Začněte v malém tím, že budete nosit plavky doma, abyste se v nich cítila pohodlněji. Navíc se ujistěte, že plavky sedí vašemu typu postavy, protože pohodlí je klíčem k budování sebevědomí kolem vašeho těla.

Jsem s lidmi, kteří mě milují

Pro překonání strachu a úzkosti, zejména ve vztahu k vlastnímu tělesnému obrazu, je zásadní obklopit se partou lidí, kterým na vás záleží. Pokud se stýkáte s lidmi, kteří pravidelně posuzují nebo kritizují způsob, jak vypadáte nebo se oblékáte, mohlo by vám to zabránit, abyste plavky oblékla. Nedávejte svému vnitřnímu kritikovi podpůrné obsazení a místo toho se opřete o ujištění svých přátel a rodiny. Pomohou odvést pozornost od vašich nedokonalostí.

Porazte letní blues 

Vytvořit si láskyplný vztah se svým tělem je skvělý způsob, jak se cítit sebevědoměji. V tom pomáhá například soutěž Vuchlady, která je určena pro ženy všech věkových kategorií, konfekčních velikostí a přirozené krásy.

„Dáváme nové příležitosti všem dívkám a ženám, které si chtějí vyzkoušet, jaké je to být v roli modelky. Hledáme ženy, které jsou inspirující, přirozeně krásné, mají sebedůvěru. Cílem je pomoci ženám a dívkám vyrůstat s pozitivním přístupem ke svému vzhledu – bez rozdílu věku, zkušenosti nebo konfekční velikosti. Chceme jim pomoci zvýšit sebeúctu, aby mohly ukázat, co v nich je,“ říká Martin Kůs, spoluzakladatel české módní značky Vuch a spolupořadatel Vuchlady.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...