#KVIFF 2022 guide: kam ve Varech?

Zveřejněno 2. 7. 2022

Váš kompletní guide na festival. Kam jít a co nezmeškat a kam se případně úplně vytratit.

Festivalová místa

Dům České televize

Setkání a besedy s filmovými a televizními tvůrci a herci k novým filmům, dokumentům i seriálům. Pohybové a výtvarné programy pro děti, fotostudio ČT :D. Po celý den kavárna. Kompletní program na www.ceskatelevize.cz/vary. Během celého dne je v provozu kavárna a bistro, ráno se speciální snídaňovou nabídkou a během dne s festivalovým menu.

Rohlík zóna

Čekají na vás drinky a jídla z farmářských surovin, Rohlíček zóna s hlídáním a zábavou pro děti nebo speciální Premium lounge. Navíc si u nás můžete kdykoliv vyzvednout nákup z Rohlik Pointu. Další informace najdete na sociálních sítích pod #RohliknaKVIFF.

1981 Pop-up

Pop-up oblíbeného secondhandu 1981. Otevřeno je každý den o 11:00 – 19:00 a zahajovací party, která proběhne 2.7. od 18:00 – 22:00 si určitě nenechte ujít. Nebudou chybět známí DJs .

https://www.instagram.com/p/CfUJ2MZArQt/

Půjčovna knih a deskových her LUXOR

Za úsměv a třeba na celé odpoledne vám půjčíme deskovou hru nebo knížku z naší knihovny. Na kole štěstí si u nás vytočíte poukázku do Luxoru, knižní balíčky nebo jiné překvapení. S knihkupectvím Luxor si čekání na film užijete.

instax showroom

Coby partner festivalových zážitků 56. ročníku MFF KV zažije letos instax svůj debut. Zastavte se v našem showroomu s krásnou instax teráskou. Hlavními hvězdami našeho „stánku“, umístěného v epicentru KVIFF.TV Parku v blízkosti hotelu Thermal, budou novinky představené na přelomu let 2020 a 2022. Ve stánku si zájemci mohou koupit instax produkty, zdarma se nechat vyfotit a odnést si tak svou festivalovou vzpomínku, zasoutěžit si, nebo naopak jen tak odpočívat před další filmovou projekcí. Více informací sledujte na našem instagramovém účtu @instaxcz, otevřeno denně 11.00–22.00.

CAMPARI LOUNGE

CAMPARI LOUNGE – nejlepší zábava ve Varech ve stylu filmových hvězd. 11.00–19.00 Skvělé letní drinky, pláž a elegantní chill zóna. 17.00–19.00 Aperitivo T!me: italské občerstvení v ceně drinku. 20.00–3.00 Campari Lounge Red Passion: top koktejly & DJs. Více na IG @Campari.Cz.

Esquire Studio

Welcome to the Esquire Studio X Loosers Club! Objednávky na služby pánského kadeřníka přijímáme na telefonním čísle +420 603 109 301. Služba je poskytována zdarma. Otevírací doba každý den od 11.00 do 21.00.

Allwyn NFT Gallery

Největší projekce digitálního díla Coral Dreams od světoznámého umělce Refika Anadola. Datová socha, vytvořená spoluprací umělce a umělé inteligence, zobrazená na LED stěně o ploše 81 m², poprvé v Evropě.

Naše paní doktorka…

… pocta Evě Zaoralové. Karlovarský festival připomene dlouholetou uměleckou ředitelku MFF Karlovy Vary Evu Zaoralovou výstavou fotografií, která přiblíží její celoživotní sepětí s filmem, působení v čele karlovarského festivalu, jedinečné spojení s prezidentem MFF Karlovy Vary Jiřím Bartoškou a také mimořádná setkání s desítkami světových filmařských osobností. Eva Zaoralová (1932–2022) byla respektovanou filmovou kritičkou, překladatelkou, pedagožkou a autorkou. V roce 1994 stanula společně s Jiřím Bartoškou v čele Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a měla zásadní podíl na jeho záchraně i přerodu v mezinárodně oceňovanou filmovou přehlídku. V hotelu Thermal 1. patro.

Mapa KVIFF 56th

Výběr zajímavých akcí

2.7. v 11.00 – 12:00

Stopy Járy Cimrmana

Dům České televize

Debata k cestopisné minisérie legendárního divadelního souboru. Hosté: Petr Brukner, Miloň Čepelka, Patrik Ulrich (scénář, režie), Josef Albrecht (dramaturgie).

2.7. ve 14.30 – 15:00

Autogramiáda PSH

Dům České televize

5.7. ve 13:00 – 14:00

Čtyři nové komedie Jiřího Vejdělka

Dům České televize

Komediální příběhy o mužích a ženách, které uprostřed životního běhu zastaví choroba. Hosté debaty: Eliška Balzerová, Anna Fialová, Kateřina Marie Fialová, Jiří Vejdělek (režie), Marek Epstein (scénář), Jaroslav Sedláček (kreativní producent ČT).

5.7. v 18:00 – 21:00

Samý kecy na ulici

Galerie Supermarket wc

V pořadí 16. festival autorského čtení se vrací k podchodu u galerie Supermarket WC. Přehlídka propojuje básníky, divadelníky, slamery, improvizátory a další ostřílené performery. Vystoupí mistr ČR ve slam poetry Dr. Filipitch, vítězka femislamu Tali, básník Tim Postovit ad. Uvádí Teodor Kravál. Vstup dobrovolný.

5.7. v 19:00 – 22:00

Koncert Jelen – Mattoni Life Bar

Vřídelní kolonáda

6.7. v 12:00 – 16:00

Filmová lenoška

Fotokoutek a festivalová tvůrčí dílna z celuloidových pásů. Pořádá Karlovarská oblast Unie výtvarných umělců z.s., www.kouvu.eu, www.facebook.com/filmovalazen.

6.7. v 15:00 – 16:00

Taneční vystoupení vozíčkářů aneb Roztančíme bariéry!

Mlýnská kolonáda

Můžeme se těšit na originální vystoupení handicapovaných tanečníků ze Sportovního klubu vozíčkářů Praha. Ukázky z klasických i moderních tanců v efektních choreografiích. Přijďte a společně „roztančíme bariéry“.

6.7. ve 20:00 – 22:00

Letní divadelní scéna – Kozatay, nefalšovaný rock-and-roll.

Pod Chebským mostem

7.7. ve 21:30 – 22:30

Koncert Prague Jazz Swing Quartet.

Filmcafé kino Drahomíra.

Civilní místa

Molly Club

Populární bar v centru Varů. Najdete zde příjemné posezení i taneční parket. Hrají zde různé žánry hudby.

Pinkie boyz

Skvělé místo ve stejný ulici jako Molly. V Jaltské. Přes den kavárna večer bar se skvělými drinky. A super lidi.

https://www.instagram.com/p/CdVgVOPK_YU/

Kam do okolí

Loket

Kousek od Varů se nachází hrad a historické městečko Loket. Na kopci kolem řeky najdete mnoho malých zajímavých podniků a obchůdků. Nachází se zde také muzeum Tajných spolků, kde zajímavější než samotná prohlídka je výklad pána, který vás provede i zajímavými historkami. Mimo jiné se zde můžete nechat i ubytovat v krásných pokojích.

Zámek Kynžvart

Reprezentativní letní sídlo kancléře Metternicha s nepřebernými sbírkami nádherných uměleckých děl, mincí a dalšího.

Goethova vyhlídka

Goethova vyhlídka je 42 metrů vysoká rozhledna s výletní restaurací, postavená podle projektu vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera. Podnět ke stavbě rozhledny na Výšině věčného života nad Karlovými Vary dala belgická princezna Stefanie, manželka rakouského korunního prince Rudolfa Habsburského. Najdete zde i příjemnou kavárnu.