Jsou boty bez podpatku nebo platformy vůbec ještě cool?

Zveřejněno 22. 6. 2022

Procházely jsme s kamarádkou již třetí obchod s obuví ve snaze najít ideální boty na festival. „Jsou vůbec ještě boty bez podpatku ještě ještě cool?“. Musela jsem se zamyslet, ale odpověděla jsem, že ano – určitě víc cool než slovo cool.

Stejně jako většina módní obuvi, i tento styl se měnil a měnil s různými trendy – jednu sezónu jsou in a další jsou out. Tuto sezónu jsou in. Stačí se podívat na nedávný humbuk kolem mohutných mokasín od Prady nebo na ikonu street stylu Zoë Kravitzovou v jejích balerínách, abyste viděli, že všichni jsou připraveni hodit podpatky na dno botníku (pokud se tak už nestalo).

Jednoduše řečeno, vidíme, že se ženy nechtějí vzdát svých bot bez podpatku. Hledají něco sofistikovanějšího než tenisky nebo boty s platformou … Je také patrný důraz na to, aby boty a sandály sloužily i jako způsob, jak přidat barevný nádech jinak jednoduchému outfitu, aniž by se ženy jakkoliv vzdaly pohodlí.

Co se týče rafinovanosti, kolekce Simone Rocha na podzim/zimu 2022, která debutovala během londýnského týdne módy, dovedla tuto estetiku k dokonalosti prostřednictvím dámských lodiček s třásněmi a korálky. (Vyzařovala z ní atmosféra Bridgertonu ve stylu Blair Waldorf.)

Archiv značky – Simone Rocha
Archiv značky – Simone Rocha

Výběr redakce

Baťa, 1 999 Kč
Marco Tozzi, 960 Kč, prodává Zalando.cz
Vasky, Misty Blue, 1 999 Kč

Balerínky si zamilujete a zjistíte, jak snadno (a přitom efektně) se dají stylizovat. Jsou to ty nejjednodušší placky do šatů, které se dají sundat i povýšit, což z nich dělá dokonalý základ obuvi. Je téměř nemožné s nimi udělat chybu. Klasické džíny pohodlného střihu s bílou oversized nebo výraznou košilí ve funky barvě jsou jednou z možností.

Chcete-li vzhled francouzské dívky s balerínami ještě více povýšit, zvolte zcela jednobarevný vzhled.
Jsou však také skvělou volbou, jak vyvážit výrazné úplety nebo je nastylovat s maxi šaty a hravými vintage kardigany po dědečkovi.

Vagabond, 3 599 Kč
Baťa, 999 Kč

Mokasíny s hranatou špičkou dodají vašemu oblečení netradiční šmrnc. Jsou formální a mužné, přesto díky svému hranatému tvaru udělají dojem. Jdou tak ruku v ruce s ženskými outfity. Ať už jste posedlí návratem minišatů, nebo jste se ještě nevyrovnali s érou midi, hranaté mokasíny váš outfit dokonale pozvednou. Na druhou stranu, pokud volíte ramenaté nebo oversized kousky, tyto mokasíny ještě více podtrhnou mužný nádech vašeho stylu.

Na druhou stranu pánské polobotky si říkají o klasičtější outfit. Ke klasické obuvi patří i klasický outfit – ale vždy je zábavné ho kombinovat s aktuálními trendy. Současný boom „dědečkovských“ stylů, jako jsou pletené vesty a oblekové vesty, je skvělým způsobem, jak se s tímto klasickým stylem obuvi pobavit.

Stylizujte je s bermudami volného střihu a oversized košilí. Volnější a/nebo pletené šaty jsou skvělým způsobem, jak „rozbít“ byznysový dojem elegantních šněrovacích bot. Oblek na míru je jasnou odpovědí a jde ruku v ruce s mužnými šněrovacími botami. Chcete-li je ozvláštnit, zvolte oversized střih nebo funky barvu či vzor.

Tamaris, 1 310 Kč
Ecco, Anine squared, 3 799 Kč
Anna Field, 840 Kč, prodává Zalando.cz
Baťa, 1 199 Kč
Baťa, 2 399 Kč
Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...