Tyto art hotely jsou v podstatě muzeem a ubytováním v jednom

Zveřejněno 15. 6. 2022

Mnoho lidí cestuje za uměním. V novém městě či zemi hledají muzea, výstavy, galerie a architekturu. Ale pozor, často i místo, kde se ubytujete, může být místem, kde si můžete prohlédnout nová díla. Ve skutečnosti jsou po celém světě zajímavé art hotely plné umění, které slouží jako galerie samy o sobě.

Zapomeňte na to, co víte o generických obrazech, které často vídáte nahodile pohozené na stěnách hotelových řetězců; tato ubytování připomínající umělecké galerie jsou na úplně jiné úrovni. S instalacemi, originálními díly, partnerstvím s muzei a galeriemi jsou to destinace samy o sobě. Pobyt v hotelu plném umění může být způsobem, jak obohatit vaši kreativitou inspirovanou cestu, ale může také sloužit jako pouhá konečná zastávka – místo, kde si můžete vykopnout nohy, dobře se najíst a prohlédnout si díla talentovaných umělců, kteří vás obklopují, aniž byste museli vyjít ven.

Hotel Rochechouart – Paříž, Francie

Tento intimní, útulný a elegantní hotel na Montmartru nabízí sbírku uměleckých děl, která odráží tvůrčí energii čtvrti ve 30. letech 20. století (což je hlavní téma i v ostatních detailech hotelu). Zásluhou kurátorky Nathalie Obadia se na jeho stěnách nachází směs děl od konce 19. století do 80. let 20. století včetně černobílých fotografií, kreseb umělců, aktů a skic krajin či soch.

https://www.instagram.com/p/CD3MRnwKP4W/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

21c Museum Hotels – Spojené státy

Síť hotelů 21c založili sběratelé současného umění a památkáři Laura Lee Brown a Steve Wilson. Jejich vášeň se odráží v mnoha muzejních hotelech (v současné době se nacházejí v Louisville, Lexingtonu, Cincinnati, Oklahoma City, Durhamu, Kansas City, Chicagu, Bentonville a Nashvillu). V každém z nich se nachází nejen butikový hotel a restaurace řízená šéfkuchařem, ale také muzeum současného umění. Kromě toho se v nich konají kurátorské výstavy a instalace na zakázku. To znamená, že umění najdete všude, od galerií až po pokoje, což poskytuje dostatek příležitostí k rozšíření vašich znalostí a kreativity.

https://www.instagram.com/p/CUyk6MXsZLf/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Altstadt Vienna – Vídeň, Rakousko

Eklektický butikový hotel Altstadt Vienna se nachází v městském domě z 19. století v historické a umělecké části Vídně a je plný moderního umění. Na pěti podlažích se rozprostírají moderní umělecká díla Gilberta & George a Andyho Warhola, která zdobí stěny světlých pokojů a apartmánů, z nichž každý je individuálně stylizován díky spolupráci s různými umělci. Nejnovějším přírůstkem je apartmá Helmuts Art Suite ve spolupráci s Helmuts Art Club, které vystavuje barevná díla inspirovaná vintage fotografiemi vídeňského umělce Francise Ruytera. Dvě barevné složky rozdělují apartmá vertikálně na dvě poloviny, zabírají celý interiér a krásně kontrastují s Ruyterovou pastelovou paletou.

Art Paradiso Hotel – Inčchon, Jižní Korea

V hotelu Art Paradiso se vaše apartmá stane vaší soukromou galerií umění. Evropský styl prostupuje stěnami tohoto uměním naplněného městského útočiště v dynamickém jihokorejském Inčchonu, kde nízké osvětlení a čistý design stropů vytvářejí v 58 pokojích atmosféru umělecké galerie. Atmosféra „umělecké zábavy“ ožívá ve více než 500 uměleckých instalacích přímo v hotelu a rozšiřuje se i na Paradise Art Space, který slouží jako bezplatný galerijní prostor pro hosty.

Galleria Vik Milano – Miláno, Itálie

Tento odvážně navržený butikový hotel využívá tvůrčího ducha Milána a mění stěny ložnic v plátna a chodby ve výstavní prostory. Každý pokoj a apartmá v hotelu Galleria Vik Milano nese pečeť známého umělce, od Giuseppeho Gonelly a Pina Pinelliho až po Felipeho Cardenu a Shinyu Sakuraie, což znamená, že žádné dva prostory (ani pobyty) nejsou stejné. V tomto částečně hotelu a částečně galerii, který dostojí svému jménu v obou významech slova „galerie“, jako kulturní destinace umístěná v nejstarším aktivním nákupním centru v Itálii a jako samostatný výstavní prostor, se nacházejí ručně malované nástěnné malby, výrazné sochy a živá paleta barev, které vytvářejí živý obraz.

Hotel Amparo – Mexiko

Stěny hotelu Amparo jsou stejně jako jeho obyvatelé zcestovalé a kulturní. Španělská tradice z přelomu 19. a 20. století tu koketuje s moderním uměním a drze se tu setkávají textilie, tiché výklenky a řemeslné textilie – chytrý a elegantní prostor, který hostí zážitkové workshopy, včetně kurzů umění a řemesel s místními tvůrci ze San Miguel. Nad originálním betonovým krbem hrdě visí olejomalba Porfiria Díaze, jednoho z nejdéle sloužících mexických prezidentů, která ne zrovna nenápadně signalizuje, že se skutečně nacházíte v prezidentském apartmá.

Can Ferrereta, Mallorca

Can Ferrereta je krásně přestavěný velkolepý dům ze 17. století v jedné z nejméně objevených oblastí Mallorky, který stále hrdě nosí své dědictví na rukávu s odhalenými trámy a kamennými zdmi, které poukazují na jeho rustikální kořeny. Na těchto stěnách najdete střídmou sbírku umění, kterou pečlivě sestavila rodina Soldevila Ferrer, s díly uznávaných současných španělských umělců, jako jsou Jaume Plensa, Joan Miró, Guillem Nadal a Bárbara Vidal. Do minimalistických interiérů jsou chytře zakomponovány nadčasové kousky navržené na zakázku místními řemeslníky a designový nábytek od významných jmen, jako jsou Piero Lissoni, Piet Boon, Hans J. Wegner, Michael Anastassiades a GamFratesi.

Castello di Reschio – Itálie

Pečlivě navržený tisíciletý hrad na umbrijsko-toskánské hranici Castello di Reschio je se svým staletým kamenem a cypřiši zahalenými v mlze hodný renesančního obrazu. Bývalá tabáková továrna byla přetvořena v industriálně elegantní kreativní centrum s nebeskými stropy a stylovými prostory hraběte Benedikta Bolzy a jeho týmu B.B. For Reschio, který získává vzácný nábytek a olejomalby z nejlepších italských trhů se starožitnostmi, jež jsou k vidění a ke koupi v prodejně Reschio v Tabaccaia. Zde se také konají průběžné výstavy umění, k nimž patřila světoznámá díla koní Nica Fiddiana-Greena, která jsou k vidění rozesetá po celém panství o rozloze 1 500 hektarů, a aristo-bohémské studie Lindy Guinnessové.

Schlosshotel Kronberg, Německo

Pohádkový zámek s bohatou historií Schlosshotel Kronberg byl postaven v roce 1893 a byl domovem císařovny Viktorie Fridrichové, nejstarší dcery královny Viktorie. Dnes se zde hosté mohou ubytovat obklopeni mnoha původními starožitnostmi a obrazy císařovny, včetně děl Rubense, Tiziana a Gainsborougha. Působivá sbírka ze soukromého majetku matky posledního císaře navozuje autentickou atmosféru zámku z císařských dob.

Byblos Art Hotel Villa Amistà – Itálie

Byblos Art Hotel Villa Amistà je velkolepá vila v klasickém benátském stylu v nádherně udržované zahradě o rozloze pěti akrů ve Veroně, která je plná současných uměleckých děl od světoznámých umělců. Uvnitř vyniká ultra moderní design od renomovaného architekta a designéra Alessandra Mendiniho, který ostře kontrastuje s historickou budovou. Každý z 58 pokojů v Byblos Art Hotel Villa Amistà je individuálně zařízen a mistrovsky stylizován s použitím živých pestrých barevných látek a nábytku i originálních obrazů. Úžasná díla současného umění v závratných barvách se nacházejí v celém hotelu a zahrnují díla Marca Quinna, Damiena Hursta, Anishe Kapoora a Vanessy Beecroft.

The Tower Hotel Nagoya – Japonsko

Hotel Tower Nagoya, který se zčásti změnil v televizní věž a zčásti v uměleckou galerii, představuje umělce z Tokai. Hraje živou roli v kultuře města, vystavuje díla regionálních tvůrců a využívá tradiční řemeslnou výrobu, aby propojil své interiéry s Tokai, tehdy i dnes. Podívejte se na díla „spolupracovníků“ hotelu, mezi něž patří Hiroshi Sugito, Shin Morikita a Tomoyuki Washio.

Domaine des Etangs – Francie

Domaine des Etangs je pečlivě zrekonstruované útočiště na 1000 hektarech lesů a vodních toků, které čerpá inspiraci z divoké přírody hluboko v krajině Charente. Co by kamenem dohodil od zámku a řeky Longère, je Laiterie, robustní budova z 18. století, která je zakořeněná v zemědělském areálu. Původně sloužila jako přístřešek pro zvířata a mlékárnu, dnes je dědictvím kamene a dřeva, v němž se nacházejí umělecké prostory a výstavy Domaine. Jsou zde k vidění dočasné výstavy pořádané renomovanými kurátory, jako například v roce 2019 „La Lumière des Mondes“, na níž se podílela zesnulá Ingrid Pux. V roce 2020 si prostor přivlastnili Daniel Moquay, prezident archivu Yvese Kleina, a Philippe Siauve a vystavili zde výstavu „Yves Klein, prvky a barvy“. V La Laiterie se nachází také sbírka Garance Primat, univerzalistická kolekce zahrnující umělecká díla, knihy, starožitnosti a vzácné minerály. Kulturní zprostředkovatelka Domaine je také k dispozici hostům, kteří si s ní mohou povídat o různých uměleckých dílech v celém sídle v rámci komentovaných prohlídek umění a přírody.

Hôtel du Petit Moulin – Francie

Hôtel du Petit Moulin, historická budova ze 17. století s původním pekařským krámem, je skutečně jedinečná rezidence s okázalými interiéry navrženými legendou vysoké módy Christianem Lacroixem. Výzdoba odráží historii, umění a kulturu této části Paříže a je honosná a sugestivní. Od zářivě barevného nábytku z šedesátých let v baru, přes plyšové textilie, kožené pohovky a vysoce dekorativní stěny v salonku až po zelené chodby s puntíkovanými koberci, které vedou do barokních, rokokových a couture designovaných pokojů, je to fascinující cesta uměleckým know-how Christiana Lacroixe, a to vše v pěší vzdálenosti od Picassova muzea.

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Pravda za clonou kouře: pasivní kouření z vapování

Přestože se objevuje stále více literatury o tom, jak škodlivý pro nás i naše okolí může vapování být, trend vapingu stále pokračuje. Není nic neobvyklého, že jdete po ulici a najednou vstoupíte do růžového oblaku žvýkačkového kouře, což znamená, že pokud s sebou máte...

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Jak začít prokrastinovat: kompletní průvodce

Prokrastinace je jedna z nejvíce ceněných dovedností moderního člověka. Proč se nutit do práce, když můžete věnovat svůj čas těm opravdu důležitým věcem, jako je sledování koček na internetu nebo kontrolování, kolik máte lajků na posledním postu? Máme pro vás návod,...

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jak zůstat motivovaní, když máte chuť to vzdát

Jsou dny, kdy to fakt nejde. Vítr fouká do očí. Sluníčko svítí příliš nebo je děsná zima. Došlo vám kafe nebo jiné životabudiče vaší konkrétní preference. Lidi se divně tváří a země se točí. A co víc. Točí se kolem něčeho, co se tak točí. A všichni se točíme v...