Patti Smith se vrací do Prahy

Autor PR
Zveřejněno 26. 5. 2022

Zpěvačka, autorka a aktivistka Patti Smith vystoupí se svým Bandem 19. července 2022 ve Foru Karlín. Vstupenky jsou v předprodeji v sítích GoOut a Ticketmaster.

Jako mnoho významných hudebníků začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v tehdy ještě ne úplně známém klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které působil i Čech Ivan Král, pak natočila své první album Horses. Ostatně toto album celé přehrála při jejím posledním pražském vystoupení v roce 2015. Koncertní turné bylo tehdy věnováno právě oslavám čtyřiceti let od vydání tohoto debutového alba, které se stalo legendární nahrávkou oceňovanou jak fanoušky, tak kritiky a zcela právem má svou nesmazatelnou stopu v dějinách hudebního byznysu. Jeho vydání tak nastartovalo neuvěřitelnou kariéru, která s menší přestávkou trvá dodnes. S Patti Smith Group nahrála ještě další čtyři neméně kvalitní alba. Poslední Wave z roku 1979 bylo ale na delší dobu posledním. Po jeho vydání Patti skupinu rozpustila a věnovala se rodinnému životu. Fanoušci si na její návrat na koncertní pódia museli počkat až na konec devadesátých let. Za svou dosavadní kariéru natočila celkem jedenáct studiových alb. V roce 2007 byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

„Koncert Patti Smith jsme poprvé realizovali v roce 1996 a ten poslední před pěti lety. Pokaždé bylo vyprodáno a její vystoupení byla velmi strhující. Těšíme se, že v červenci tomu bude také tak“, říká zástupce pořádající agentury Milena Palečková.

Ve Foru Karlín vystoupí Patti Smith v komornější sestavě. Doprovodí jí kytarista Jackson Smith, Tony Shanahan na basu a klávesy a Seb Rochford na bicí.

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Tajemní Sleep Token se vrací do České republiky

Po velmi úspěšné loňské tuzemské koncertní premiéře na festivalu Rock for People a měsíc poté vyprodaném sólo koncertě v pražském prostoru ARCHA+ (dříve Divadlo Archa) se fenomén Sleep Token vrací do České republiky. Svůj doposud největší český koncert odehrají 15....

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...