Vyprodaný Rock for People: Koho si nechcete nechat ujít a další info

Zveřejněno 12. 5. 2022

Největší ročník již ikonického festivalu Rock for People se blíží. Není divu, že pořadatelé hlásí vyprodáno. Čtyřdenní program v termínu 15.-18. června 2022, který přivítá v Hradci Králové světové hudební hvězdy v podobě headlinerů Green Day, Biffy Clyro, Fall Out Boy a Royal Blood, je zkrátka pro každého fanouška neodolatelný. Podívejte se na to, co si nenechat ujít a jaké možnosti ještě máte, pokud jste se vstupenkami příliš dlouho vyčkávali.

Vyprodaný Rock for People – kde sehnat vstupenky?

Momentálně jsou vyprodané všechny čtyřdenní vstupenky na festival. Šancí je buď zakoupit někdy trochu předražené vstupenky od někoho, kdo se na festival nemůže dostavit. Dávejte si ale pozor na překupníky lístků a podvodníky. Jednodušší a v tuto chvíli i jedinou možností, jak se zúčastnit festivalu, je už jen zakoupení posledních jednodenních. Ty sežene zde a momentálně stojí 1 790 Kč.

Jaký den si nenechat ujít?

Pořadatelé nás stále napínají a hlásí, že lineup stále ještě není kompletní, ale již teď jde s jistotou říci, které kapely si nebudete chtít nechat ujít. Na festivalu si přijdou na své téměř všichni.

Fanoušci moshpitů ocení interprety jako například IDLES, slowthai, KennyHoopla nebo Enter Shikari, z rockových hvězd dorazí kapely Sum 41, Skillet, Weezer, You Me At Six, Highly Suspect nebo Don Broco. Alternativní scénu zastoupí například Wolf Alice, beabadoobee a RfP stage také pokřtí Two Feet nebo britská vycházející hvězda Holly Humberstone, která letos vyhrála ceny kritiků na BRIT Awards. Fanoušci se mohou těšit například i na jednu z nejžádanějších kapel současnosti, britské Wet Leg, kteří loni vystřelili na špičku hitparád s hitem Chaise Longue. Exkluzivní program přinese propojení s největším ukrajinským festivalem Atlas Festival, který dá v pátek prostor ukrajinským umělcům.

StyleBrunch výběr je označený proklikem na youtube video.

Středa, 15. 6.

Biffy Clyro, Wolf Alice, IDLES, slowthai, As Everything Unfolds,
cleopatrick, Creeper, Do Nothing, Eyes Set To Kill, Ghøstkid, Hot Milk, KB
SymphoSix, Kid Brunswick, MØL, Noisy, Reignwolf, Slow Crush, The
Hara, Trash Boat, Wet Leg
TALKS: prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA, Ing. Radek Škarohlíd Ph.D.
CZ/SK: Donnie Darko, Genuine Jacks, The Complication

Enter Shikari

Čtvrtek, 16. 6.

Royal Blood, Skillet, MØ, Enter Shikari, Daughtry, August Burns Red,
Boston Manor, Diamante, Everyone You Know, Happydaze, Hundredth,
Klangstof, Lauran Hibberd, Neck Deep, Oceans Ate Alaska,
POORSTACY, SAINT PHNX, SeeYouSpaceCowboy, Siamese, Slothrust,
Sophie and the Giants, The Scratch, Tigress
TALKS: Michael C. Hall
CZ/SK: 1st Choice, Glad For Today, Severals, Sofian Medjmedj

Pátek, 17. 6.

Fall Out Boy, Sum 41, Black Veil Brides, Holly Humberstone, As
December Falls
, Bob Vylan, Caskets, Cemetery Sun, Crossfaith, De
Staat, Dead Poet Society, Deadly Apples, Chubby And the Gang, Ikan
Hyu, Imminence, KennyHoopla, One Step Closer, Rare Americans,
Spector, Strange Bones, WARGASM, You Me At Six, YONAKA
Special: MUSIC SAVES UA IN COOPERATION WITH ATLAS FESTIVAL
CZ/SK: Bert & Friends, Deaf Heart, Ivan Mládek a Banjo Band, John
Wolfhooker, Krang, Mad Rabbits, The Atavist, Vanua 2

Weezer

Sobota, 18. 6.

Green Day, Weezer, Two Feet, Highly Suspect, Vypsaná fiXa – playlist na přání,
Ayron Jones, Bad Nerves, beabadoobee, Being As An Ocean,
Calva Louise, Don Broco, Dope D.O.D., Employed to Serve, grandson,
Hopes Die Last, Kieff, Skynd, The Faim, The Pale White, Tom A. Smith,
Yard Act
TALKS: TBA
CZ/SK: 7krát3, Dirty Blondes, Fall From Everest, Fast Food Orchestra,
Jet8, Nature Trip, Skywalker, The Curly Simon, WYFE

Další „artový“ program

Rock for People ale není jen o hudbě. Letos se mohou návštěvníci těšit na kvalitní „artový“ program, kterému je věnovaná samostatná stage pod názvem generálního mediálního partnera České televize.
Na pódium proběhne speciální edice oblíbeného pořadu AZ kvíz s moderátorskou legendou Alešem Zbořilem, oslavu tance a lidského těla nabídne vystoupení The Watcher v podání souboru 420PEOPLE, v přímém přenosu vznikne unikátní představení Českého národního improvizačního divadla a návštěvníkům se představí jeden z nejvýznamnějších maďarských folklorních souborů – taneční divadlo Ifjú Szivek. To je jen malá ochutnávka z nehudebního programu, který bude kromě ČT art stage probíhat i na diskuzní/konferenční stage.

AZ kvíz s Alešem Zbořilem

Portréty moderátorů soutěže s názvem AZ Kvíz ve studiu v Brně 14. dubna 2021.

Legendární televizní soutěž České televize se přesune na Rock for People, kde se fanoušci budou moci živě zúčastnit několika hracích kol. Festivalový speciálnabídne otázky z hudebního prostředí v podání moderátorské legendy Aleše Zbořila. Účastníci AZ kvízu se mohou těšit na spoustu zábavy, jedinečný zážitek a skvělé ceny.

Čistá energie a ekologické stanovisko festivalu

GEM-stage en café door TU/e-studenten op de campus van de TU Eindhoven. Lichtkunstfestival GLOW bestaat uit vele objecten van internationale lichtkunstenaars verspreid over de stad Eindhoven. photocredit: ILI / Bart van Overbeeke

Festival posouvá i hranice udržitelnosti a ekologie. Do areálu se po roce vrátí stage poháněná vodíkovým generátorem od české firmy DEVINN, která měla světovou premiéru na Rock for People Hope.
Novinkou bude GEM Stage (Green Energy Mill), která získává energii větrem a ze solárních panelů. 21 metrů vysoká věž, která v sobě ukrývá stage, dokáže vyrobit udržitelnou energii v každém počasí, a
navíc skvěle vypadá. GEM Stage je symbolem přechodu na čisté zdroje energie bez fosilních paliv.


Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Proč byla šedesátá léta v hudbě tak ikonická?

Šedesátá léta minulého století byla pro hudební svět takovým malým velkým třeskem. Stalo se něco jedinečného a dodnes hudba z šedesátých let neutichá. Šlo o revoluční období, které nás ovlivňuje dodnes. V historii hudby se jednalo skutečně o zlatý věk. Bylo to období...