#CoastalGrandmother: Zapomeňte na #HotGirlSummer – Coastal Grandmother je tu!

Zveřejněno 23. 4. 2022

Všichni stárneme. Obzvlášť na TikToku. V jednu chvíli máte hot girl summer a najednou je z vás umírněná babča tzv. Coastal Grandmother. Ale od začáku, co to je?

Každou sezónu – nebo spíš každých pár týdnů – se na TikToku objeví nový #aesthetictrend. Prvních několik měsíců roku 2022 už bylo definováno vzhledem inspirovaným seriálem Euforie a nyní se TikTok připravuje na teplo s novým vzhledem: Coastal Grandmother neboli česky pobřežní babča.

Co si pod tím představit?

Stojíte bosí na vrzající, ale dobře udělané dřevěné verandě svého domu v Southamptonu u oceánu. Omotáváte si kolem sebe kašmírový šál v barvě ovesných vloček, díváte se na vodu a přemýšlíte, co se mohlo stát s vaším milencem z vysoké školy, kterého od vás tak dávno oddělil čas a vzdálenost.

#CoastalGrandma – O co sakra jde?

Vítejte v béžovém světě pobřežní babičky, internetové estetiky du jour. Je to bezstarostné, je to přirozené, je to zdravé a má to dost tajemství (komplikovaná romantická minulost!) na to, aby to bylo zajímavé. Zatímco styl oblékání je snadno rozpoznatelný, jeho ekvivalent v oblasti krásy, líčení jako pobřežní babička, může být o něco složitější. Naštěstí k tomu stačí jen špičkový make-up bez líčení, trocha letního lesku a encyklopedické znalosti filmů s Diane Keaton, ve kterých nosí žoviální klobouček.

coastal grandmother trend pobřežní babička tiktok

Hashtag #coastalgrandmother má na TikToku více než 7,7 milionu zobrazení a pod ním jsou různé Starterpacks, Spotify playlisty, tipy na filmy, hodnocení vín a tipy pro hostitele, jak dosáhnout statusu Coastal Grandmother. Uživatelka TikToku @lexnicoleta zveřejnila své první vysvětlující video k tomuto termínu 29. března a od té doby aktualizovala bio svého profilu na „coastal grandmother headquarters“ (velitelství pobřežních babiček).

Ve svém prvním videu se věnuje tomu, co taková coastal grandma, a jako vrchol tohoto vzhledu uvádí celebrity jako Diane Keaton, Meryl Streep, Ina Garten a Martha Stewart. Je to životní styl pro ty, kteří milují pečivo, útulný interiér, zahradničení a jemný dotek lehkého kašmírového svetru. Těm, kteří nemají rozlehlý pobřežní dům v Hamptons, Cape Cod nebo Montecito, stačí vyzařovat éterickou, ale přesto vyrovnanou energii pobřežní babičky.

Nepotřebujete vnoučata ani dům na pobřeží

Je to spíš postoj a způsob života. Ve skutečnosti @lexnicoleta říká, že například taková Reese Witherspoonová je skvělým ukázkovým příkladem „energie pobřežní babičky“ kvůli své náklonnosti k pudrově modré barvě, svému knižnímu klubu a lásce k vínu. Od jejího prvního videa (které má mimochodem nyní přes 314 000 lajků) lidé používají tag #coastalgrandmother, aby se podělili o to, co podle nich #coastaltgrandmother znamená.

https://www.instagram.com/p/Ccsgsd_LgAP/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fa127f0c-9b22-4f85-b2ea-58764b712184
#Relationshipgoals a proč je to blbost

#Relationshipgoals a proč je to blbost

Uzavřeme si měsíc vztahů hashtagem, který se za posledních několik let stal velice populárním a získal tak mnoho podob. #Relationshipgoals Vztah, kterému všichni (většinou ženy) závidí. Naoko ideální pár. Instagramové příspěvky, kde je pár ve sladěném oblečení, kde se...

#MalýNákupVelkáPomoc

#MalýNákupVelkáPomoc

Několik posledních týdnů se životy nás všech zpomalily. Ať už jsme chtěli nebo ne, byli jsme nuceni se zastavit. Ovšem společně s námi se zastavilo i mnoho malých českých tvůrců, designérů, podniků a umělců, kteří teď mnozí bojují o přežití. Všechny tyto malé české...

#začnucvičit

#začnucvičit

Před měsícem jsem si a taky vám slíbila, že vám budu psát reporty ze studiových lekcí, které jsou nějakým způsobem netradiční.  - jóga - No, takže, mám členství v Domu jógy (ale to už mám někdy od října/ listopadu), ve Form Factory a nově v Euforii. V prvních...