Uložte doma kávu tak, aby neztratila své jedinečné aroma

Autor PR
Zveřejněno 10. 4. 2022

Mnoho z nás patří mezi nenapravitelné milovníky kávy, kteří si bez hřejivého šálku nedokáží představit jediný den. Pijeme ji hlavně ráno, když se chceme postavit na nohy a nastartovat na nový den. Bohužel při špatném skladování přijdete o nádhernou vůni, kvůli které si ji kupujete a pijete. Naučíme vás, jak to udělat správně.

Odkud máte svou kávu?

Většina lidí si kupuje kávu v klasickém obchodu s potravinami. Jestli chcete zažít nejlepší zážitek, měli byste zajít za odborníky. Slovenská pražírna kávy i vaše místní pražírny vám jistě doporučují nejlepší druhy zrnek a můžete si zde také nechat kávu namlít. Z obalů vždy volte neprůhledné obaly. Papírové sáčky nejsou pro uložení kávy nejlepší a budete ji muset doma přesypat.

Mletá nebo nemletá?

Tato otázka je pro mnoho lidí zásadní. Odpověď vám přitom nedokážeme dát. Záleží totiž na preferenci každého z nás. Skuteční milovníci tohoto nápoje si kupují jen celá zrna. Zrna totiž obsahují mnoho vonných olejů, které se uvolní ihned při mletí suroviny. A to si užijete jedině v případě, že si je namelete doma.

Nejlepší způsoby pro skladování

Teď se podíváme na nejdůležitější otázku. Jak skladovat kávu? Nejlepší je, když ji necháte v originálním obalu, pokud se jedná o vzduchotěsný a uzavíratelný sáček. Tuto možnost ale nebudete mít vždy, protože každá pražírna i prodejce k ukládání kávy přistupuje jinak. V každém případě musíte myslet na pár základních bodů:

  • vzduchotěsnost je nejdůležitější,
  • nádobu nebo sáček uložte do tmy a sucha,
  • lednice a mrazák rozhodně ne.

Balení, která jsou pro skladování vhodná, musíte nahradit. Nejlepší jsou nádoby z tmavého skla nebo plechové dózy, do kterých se nedostane světlo ani vzduch. Nezapomeňte, že před použitím musí být nádoba dokonale čistá. Kávu ale můžete uložit i do klasické skleněné nádoby s těsněním, když ji budete skladovat ve tmavé spíži. Díky těmto trikům bude mít káva vždy nádhernou vůni.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...