Vyřešte stínění ve svém domově chytře a stylově

Autor PR
Zveřejněno 11. 2. 2022

Slunce může být doma nepříjemné v létě i v zimě. Každý by měl tuto záležitost vyřešit doma hned po nastěhování, protože jinak budete mít doma v létě horko a neuvidíte přes slunce na televizi. Nezáleží přitom na tom, jestli potřebujete zastínit klasická nebo střešní okna. V obou případech máte z čeho vybírat. Podívejme se na nejpoužívanější typy stínění.

Vertikální nebo horizontální žaluzie

Žaluzie jsou základem, na který jistě pomyslíte v první řadě. Horizontální žaluzie jsou klasickou možností, kterou používá téměř každý. Vertikální žaluzie si ale také získaly oblibu, protože jsou nadčasové a působí zároveň jako dekorace. Ideální jsou do interiéru u vás doma, stejně jako do kanceláře nebo jiných prostor. A najdete je v mnoha barevných provedeních.

Rolety na mnoho způsobů

Velký návrat k popularitě nyní zažívají rolety. Jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale zastíní celý prostor. Navíc zde máte obrovské množství barev i vzorů. Můžete si s jejich výběrem skutečně pohrát a vybrat ty, které se budou nejlépe hodit do vašeho interiéru. Existují dokonce i rolety, které fungují jako žaluzie. Mají průsvitné a neprůsvitné pruhy, které si posunete podle toho, kolik světla potřebujete. To ale není všechno. Rolety mohou být:

  • vnitřní,
  • venkovní,
  • markýzy na střešní okna.

Klasické rolety jsou uvnitř a jsou vyrobeny z látky. Pořídit si ale můžete také venkovní rolety z hliníkových lamel, které budou nainstalované na vnější straně oken. Vhodné jsou pro klasická i střešní okna. A pro střešní okna máte ještě jednu možnost, kterou jsou markýzy. Jde o moderní variantu, která působí velmi elegantně a také je připevněna z vnější strany.

Nezapomínejte na pohodlí

Pro pohodlný pobyt doma nepotřebujete jen stínící techniku. Sítě proti hmyzu do klasických i střešních oken by měly být samozřejmostí v každém domově. Hmyz vám může hodně znepříjemnit pobyt doma, a proto tento doplněk nepodceňujte. Pořídit si můžete pevné i pohyblivé sítě. Garantujeme vám, že po chvíli už o jejich přítomnosti ani nebudete vidět, protože jsou prakticky neviditelné.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...