5 tipů na krásný obývací pokoj v jakémkoli stylu

Autor PR
Zveřejněno 11. 2. 2022

Obývací pokoj je místo, kde trávíme nejvíce času společně s dalšími členy rodiny. Právě proto ho musíte velmi dobře zařídit, abyste se tam cítili dobře a zároveň byla místnost útulná a praktická. Existuje několik obecných pravidel, kterými by se měli řídit všichni bez ohledu na to, pro jaký styl se rozhodnete. Jednotlivé styly mají svá specifika, ale pár zlatých pravidel platí vždycky.

Klíčové jsou barvy a umístění pohovky

V první řadě zvolte klíčové barvy. Základem by měly být vždy světlé a jemné barvy, které se k sobě budou hodit. Pastelové barvy jsou také skvělou volbou, ale neměli byste jich vybírat příliš mnoho. Na obývací pokoj vám postaví maximálně 2 až 3 barvy a jejich odstíny. Chybu rozhodně neuděláte, když vsadíte na barvy, jako je:

  • béžová,
  • krémová,
  • šedá,
  • zemité tóny (např. terakora).

Pohovka je středem celé místnosti. Nejlepší je postavit ji ke zdi, ale jestli potřebujete rozdělit prostor ve velké místnosti, můžete ji dát i do prostoru. Hlavní je, abyste měli okolo cca 90 cm, abyste mohli pohodlně procházet. Velikost a materiál vyberte podle složení vaší domácnosti. Pod pohovku i celou místnost nezapomeňte dát odhlučnění podlahy. Jedině tak si užijete ticho a klid.

Světlo je velmi důležité, stejně jako dobrá kombinace nábytku

Světlo je klíčem k odpočinku. Nespoléhejte se pouze na centrální lustr a pořiďte si také stojací lampy, dekorační osvětlení nebo bodová LED světla. Dosáhnete mnohem lepší atmosféry a nebude to stát příliš mnoho peněz. S nábytkem je to jednoduché. Držte se jednoduchosti a minimalismu. Složité kombinování nebude působit dobře. Navíc v obýváku nepotřebujete příliš mnoho nábytku.

Nebojte se použít dekorací

Dekorace dodají interiéru styl a osobitost. Vyberte i takové, které nabízejí odhlučnění, jako je kročejová izolace nebo koberce. Chybět ale nesmí ani živé rostliny, hodiny, rodinné fotografie nebo polštáře na pohovce. Fantazii se zde meze nekladou.

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

Dámy, víte, kde prožít nejlepší wellness víkend?

V dnešní době je velmi důležité, abychom udržovali naše fyzické zdraví a psychickou pohodu. Náš svět se nám může jevit jako velmi zrychlený a nepřátelský, ale po dobrém odpočinku získáme jiný pohled. Můžete začít pozitivně uvažovat, sestavit si kvalitní jídelníček,...

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Tenisky, které by neměly chybět v botníku milovníků sneakers

Sneakers – tenisky oblíbených značek, které okouzlí svým stylem i pohodlím. Tyto boty kombinují sportovní vzhled a streetwear módu. Vznikají tak unikátní kousky, přičemž nabídka je pestrá. Nabízí se několik modelů, které by ve vašem botníku neměly chybět. New Balance...

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Prstýnky zvané chevron nosí podle tradice štěstí

Některé šperky, kromě toho, že nás dělají krásnějšími, jsou také nositelem určité symboliky. Patří k nim bezpochyby prsten ve tvaru písmena V, který je ve světě šperků známý pod názvem chevron. Říká se mu někdy také wishbone ring, protože nápadně připomíná tvar ptačí...