MFF Karlovy Vary 2021

Zveřejněno 19. 8. 2021

Od 20. do 28. srpna bude v Karlových Varech probíhat 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu, který byl několikrát odložen, ale po více než roce jsme se konečně všichni dočkali.

Jaký bude program a které celebrity letošní festival navštíví?

MFF Karlovy Vary 2021

Program

Celkový program po dnech najdete na webových stránkách festivalu. V provozu je letos 6 promítacích kin a 6 kinosálů v hotelu Thermal.

Mezi snímky letošního ročníku MFF Karlovy Vary nesmíme opomenout životopis Emila Zátopka, který je zároveň zahajovacím snímkem. Celkem se bude promítat na 200 filmů z celého světa.

MFF KV mapa
S mapou města se nemusíte bát, že se během festivalu ztratíte

Festivalové pasy

Abyste měli možnost využít všechny festivalové možnosti, pro letošní ročník si organizátoři připravili Festival Pass. Ten vám umožní vstup až na 3 představení, jejich rezervaci, vstup na tiskové konference a další výhody. Festivalové pasy si můžete pořídit na jeden, tři nebo pět dní, nebo rovnou na celý festival. K dispozici je i sleva pro studenty nebo důchodce.

Jednotlivé vstupenky na promítání budou k dostání také a to vždy den předem.

Všechny vstupenky i pasy můžete kupovat až na místě, pokladny se nachází u hotelu Thermal nebo u Grandhotelu Pupp.

Na koho se můžete těšit

Nouze o celebrity rozhodně nebude. Stačí si udělat procházku po promenádě a mít oči na stopkách. S premiérou filmu Zátopek dorazí i jeho hlavní herci, stejně tak tomu bude i u několika dalších filmů. Doprovodný program slibuje koncerty a divadelní představení. Většinu z nás ale stejně zajímají hlavně zahraniční hosté, že?

Na tiskové konferenci před pár dny vedení MFF Karlovy Vary oznámilo zahraniční hosty, kteří každoročně na festivalu přitahují velkou pozornost. Letos dorazí herci Johnny Depp, Ethan Hawke a Michael Caine.

Doprovodný program

Kromě samotných filmových promítání nás na festivalu čeká bohatý doprovodný program zahrnující koncerty, debaty s tvůrci, kvízy a hry. Jednotlivé akce probíhají různě po celém městě, vyplatí se tedy sledovat aktuální program a mapu festivalu. Na většinu doprovodného programu se dostanete zdarma bez rezervace.