Kam v Praze na farmářské trhy

Zveřejněno 5. 8. 2021

Na spoustě místech po Praze můžete (i několikrát v týdnu) navštívit farmářské trhy s ovocem, zeleninou, mléčnými výrobky, pečivem a zákusky, květinami, hrníčky… v podstatě co vás napadne. A určitě stojí za to je navštívit. Něco na tom prostě je, procházet se mezi stánky a nasávat tu atmosféru. I když třeba nic nekoupíte.

Farmářské trhy jsou dobrým způsobem, jak nakupovat čerstvé potraviny od lokálních výrobců. Právě díky své udržitelnosti a eco-friendly přístupu se z nich stává stále oblíbenější způsob nakupování a zdaleka nejsou výsadou hlavního města.

Farmářské trhy v Praze

Rašínovo nábřeží

Na Náplavce každou sobotu od 8 do 14 můžete navštívit farmářské trhy a spojit je s procházkou kolem Vltavy. Trhy na Náplavce jsou jedny z prvních, které tady v Praze začaly fungovat pravidelně, a to sice již od roku 2010.

Kubánské náměstí

Farmářské trhy na Kubánském náměstí na Praze 10 se konají každé úterý, čtvrtek a sobotu od 9 hodin. Kromě klasického trhového sortimentu se specializují na grilované ryby. V průběhu roku zde také můžete navštívit různé slavnosti s tématy a programem pro děti.

Tylovo náměstí

Trhy na Tyláku se nachází uprostřed Vinohrad nedaleko stanice I.P. Pavlova. Tyhle trhy jsou víc komorní, se stálými prodejci a těsnou vazbou na zákazníky. Nakoupit zde můžete od pondělí do pátku.

Chodovská tvrz

Trhy na Chodovské tvrzi na Praze 4 se konají každý měsíc druhou sobotu, patří tedy k těm menším. Nabídka je ale stejně pestrá jako u jiných trhů, nakoupit můžete nejrozmanitější produkty od tuzemských farmářů.

Na Kulaťáku

Farmářské trhy na Kulaťáku (Vítězné náměstí, Praha 6) patří k jedněm z nejvyhledávanějších v Praze. Pestrou nabídku doplňují tematické dny a festivaly, které se tam občas konají. Trhy můžete navštívit každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Anděl

Trhy na pěší zóně Anděl přímo u výstupu z metra se konají každý pátek od 7 do 19 hodin (a opravdu se vyplatí přivstat si na čerstvé pečivo). Uprostřed rušného Smíchova zde najdete čerstvou a zdravou nabídku potravin. Kromě trhů se zde ale občas pořádají akce zaměřené na světovou kuchyni, které můžete sledovat na jejich stránkách nebo Facebooku.

Jiřák

Farmářské trhy na Jiřáku nabízí čerstvé lokální potraviny, ale i květiny a rukodělné výrobky. Navštívit je můžete každý týden od středy do soboty.

Holešovická tržnice

V Pražské tržnici v Holešovicích, přesněji v secesní hale 22, se nachází největší zeleninové tržiště v Praze. Každý týden od pondělí do soboty zde můžete nakoupit čerstvou zeleninu, ovoce a bylinky, ale také maso, ryby, pečivo, bezobalové potraviny a asijské či ruské speciality.

Kromě těchto trhů můžete po Praze najít spoustu dalších. Na stránkách hlavního města Prahy najdete mapu se všemi farmářskými trhy, které jsou zrovna v provozu. A pro mimopražské, tady najdete mapu s trhy po celé republice.