Jaký letní drink si letos zvolíte

Zveřejněno 22. 7. 2021

Sedíte na sluncem zalité zahrádce. Necháváte paprsky slunce, aby vás šimraly po lehce snědé kůži. Je teplý letní den, ale díky blízkosti řeky je příjemně. Velice příjemně. Vyšla jste si zcela sama, protože jste si to chtěla vychutnat. Krásný letní den s tou nejlepší společností sebe sama. Přichází šarmantní číšník a ptá se vás, co si dáte. Na chvíli zaváháte, není právě čas na to, určit si svůj letošní letní drink? 

Vybrat ten správný letní drink není jen tak

Je to jedno z největších letních rozhodnutí. Protože například, kdykoliv cítím Aperol, vybaví se mi léto 2015. A to už se nedá vzít zpět. Seděla jsem tehdy v Louveru na Národní třídě a byla připravená objednat si svou klasiku v podobě suchého červeného, když přišel číšník a zeptal se mě, zda-li nechci vyzkoušet Aperol drink, že je to prý něco pro mě. Zeptala jsem se, co že to je a on odvětil, že suché šampaňské s aperolem. Protože mi zalichotilo, že ví, že si potrpím na suchém šampaňském, ani jsem se neptala “co je to ale ten aperol” a s úsměvem jsem souhlasila. Ačkoliv to nebylo úplně přesně pro mě, zasvětila jsem Aperolu celé léto. 

Tak to pojďme promyslet, jaký drink zvolit toto léto?

Japonský Roku Gin 

Započněme naší cestu s letními drinky v Japonsku. Roku gin je prvotřídní řemeslný japonský gin, ve kterém se snoubí hořké tóny jalovce s něžnou sakurou, energizujícími zelenými čaji Sencha a Gyokuro, lahodným citrusem Yuzu a štiplavým pepřem Sansho. Bohatou a zároveň jemnou chuť harmonicky doplňuje vůně koriandru a citrusové kůry. Skvěle si ho vychutnáte nejen samotný či ve formě perfect serve, ale i v míchaných drincích – třeba s vaším oblíbeným tonicem. 

Roku gin teamlet letní drink recept

Teamlet 

Teamlet je čajová verze jednoho z nejpopulárnějších ginových drinků současné doby – tedy Gimletu. Namíchejte si ho i v pohodlí domova a užívejte si dokonalou souhru chutí. 

Do whiskovky s ledem, nebo do koktejlové sklenice bez ledu, nalijte ve stejném poměru díl ROKU GIN a čajového cordialu ze Sencha a Touareg. 

Francouzské víno 

Pokud se řadíte spíše ke klasikům, zasvěťte léto objevováním vína a najděte si svého nového oblíbence. S výběrem Vám pomohou malé vinotéky, kde tomu vinaři skutečně rozumí nebo, pokud se řadíte mezi introverty klasiky, vyzkoušejte online vinařství, kde si můžete o každém druhu něco zjistit a o každé lahvi nastudovat. 

Nealkoholické víno 

A pokud neholdujete alkoholu, nealkoholické víno je pro vás to pravé. A nebojte se, i nealko může chutnat jako alko. V samotném začátku výroby je totiž stejný postup, jako u klasického alkoholického vína pouze poté následuje krok, kdy se z tohoto vzorku odebere alkohol. 

Obzvláště doporučujeme Rewine Red, které seženete napříkad na vinoodbodlaku.cz. Tam se mimo jiné i dočtete, jak se takové víno vyrábí a že dokonce toto nealkoholické červené obsahuje stejné množství antioxidantů, jako klasické červené. Tím, že je však bez alkoholu je o to lepší a může se využívat například v léčbě srdečních chorob. 

Takže to, že je červené víno na zlomené srdce vlastně v tomto případě platí dvojnásob! 

Zdraví zdar! 

A na zdraví!